Tuesday, July 22, 2014

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Φίλοι οικιστές και οικοπεδούχοι ΟΣΜΑΕΣ, Θεολόγου και Βίβου

Σας καλούμε στην ενημερωτική τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 και ωρα 7μμ που θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα «Ο Παράδεισος» στην παραλία του Θεολόγου πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου(λιμάνι) του Θεολόγου.

Θα συζητηθούν πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν το μέλλον των οικισμών μας με αιχμή την τροποποίηση του καταστατικού του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ και την υπαγωγή του στους Αστικούς Συνεταιρισμούς μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2014

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νανά Τσούμα Κακαβούλη    πρόεδρος

Ηλίας Δημητρόπουλος          αντιπρόεδρος

Νίκη Λαουτάρη                     γραμματέας

Μαρία Τερζοπούλου             ταμίας

Δημήτρης Μαούνης              μέλος

Μιχάλης Βασταρδής             μέλος

Ταξιάρχης Μάμαλης             μέλος

Saturday, July 12, 2014

καθαρίζουμε και ευπρεπίζουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλαί!!!

Από 
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/7 μέχρι 
ΤΕΤΑΡΤΗ 16/7 
από τις 8-13.30

Sunday, July 6, 2014

Αξιοποίηση του περιπτέρου( κιοσκιού) της παραλίας Θεολόγου

ΠΡΟΣ: 1. Δήμο Λοκρών
                Αντιδήμαρχο κ. Γ.Γουρνά
            2. Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλεσίνας
                Πρόεδρο κ. Δ.Ψαρρά

Θέμα : Αδεια αξιοποίησης του περιπτέρου( κιοσκιού)  της παραλίας Θεολόγου


   Κύριοι
  
   Στην παραλία του Θεολόγου και παραπλεύρως της παιδικής χαράς βρίσκεται από ετών τοποθετημένο ένα περίπτερο(κιόσκι) ιδιοκτησίας κ. Μπακαλιάνου

   Μετά από σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, ο Σύλλογός μας προτίθεται να το αξιοποιήσει για ενημερωτικό χώρο αναρτώντας τα χρήσιμα τηλέφωνα του Δήμου Λοκρών,του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαλεσίνας, της Αστυνομίας Μαλεσίνας και Αταλάντης, του Δασαρχείου Αταλάντης, του Λιμεναρχείου Αταλάντης, της Πυροσβεστικής, των Συλλόγων της περιοχής, των επαγγελματιών, ανακοινώσεις του Περιβαλλοντικού Συλλόγου ,του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλεσίνας, χάρτες της περιοχής Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ με σημειωμένες τις θέσεις των κάδων απορριμμάτων ,αφίσες του Δασαρχείου ,αφίσες για εκδηλώσεις κ.λ.π.

   Η αξιοποίηση η οποία θα γίνει με έξοδα του Συλλόγου μας, προυποθέτει στοιχειώδη συντήρηση του περιπτέρου( κιοσκιού)  με τοποθέτηση των τζαμιών και της πόρτας που λείπουν καθώς και εσωτερικό και εξωτερικό καθαρισμό.  

    Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μας δώσετε εγγράφως την άδεια συντήρησης και χρήσης του περιπτέρου (κιοσκιού) για τον ανωτέρω σκοπό  το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε
Για το ΔΣ Η πρόεδρος 
Η γραμματέας

Wednesday, July 2, 2014

Ο κύβος ερρίφθη! Οι στρατιωτικοί αποχωρούν και ο ΟΣΜΑΕΣ θα υπαχθεί στους αστικούς Συνεταιρισμούς



Φίλοι οικιστές και οικοπεδούχοι ΟΣΜΑΕΣ
Προ καιρού σας ειχαμε ενημερώσει για τη συνάντηση που ειχαμε την Παρασκευή 9 Μαίου 2014, μετά από πρόσκληση, στην ενημερωτική συναντηση του Προέδρου του ΟΣΜΑΕΣ και των νομικών συμβούλων του με εκπροσώπους των Οικοδομικών Συνεταιρισμών της Αεροπορίας (ΟΣΜΑΑ) και Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ) καθως και εκπροσώπων  και άλλων Συλλόγων( Καρύστου κ.λ.π.), με θέμα την τροποποίηση των Καταστατικών των τριών Συνεταιρισμών(ΟΣΜΑΕΣ,ΟΣΜΑΑ και ΟΣΜΑΝ)  με σκοπό την εναρμόνισή τους σύμφωνα με το
Νόμο 1667 ΦΕΚ 196 - 08.12.1986
ΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.
Στη συνάντηση ενημερωθήκαμε από το δικηγόρο κ. Β.Τσούμα ο οποιος εχει μεγαλη εμπειρια στα θεματα Συνεταιρισμών για τα εξής:
Το Δεκέμβριο του 2013 η Κυβέρνηση ψήφισε το
ΝΟΜΟ 4223 (ΦΕΚ Α' 287/31-12-2013) Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις
με τον  οποιο καταργούνται οι ειδικές διατάξεις του Νόμου 1667/86 για τους  Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς των Ενστόλων, όπως ο ΟΣΜΑΕΣ, και υπάγονται ολοι στους Αστικούς Συνεταιρισμούς
Αυτό σημαινει ότι ο Συνεταιρισμός μας εξομοιώνεται με τους αστικούς συνεταιρισμούς των κρεοπωλών, των φαρμακοποιών κ.λ.π. οι οποιοι έχουν εμπορικό χαρακτήρα σε αντιθεση με το δικό μας που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαινει επίσης επι πλέον φορολογία για μας τους οικιστές καθώς και το γεγονός ότι για να ληφθούν αποφάσεις θα πρεπει  οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών –οικιστών  να απαρτίζονται απο ολα τα μελη δηλαδή 4000 που ειναι ο ΟΣΜΑΕΣ , αν αυτό δε συμβεί τη δευτερη φορά το 50+1 δηλαδή 2001 μελη και την τριτη είναι αρκετά 7(!) μελη!!!!!
Ο Νομος προβλέπει  προθεσμία τροποποίησης των καταστατικών μεχρι το Νοέμβριο του 2014, όποιοι Συνεταιρισμοί δε συμμορφωθουν διαλύονται!!!
Οι προτάσεις του κ. Τσούμα ήταν δυο
Η πρωτη να τροποιηθούν έτσι τα καταστατικά των τριών Συνεταιρισμών και να γινει τετοια διατύπωση ώστε να αποφύγουμε τη φορολογία .
Αυτό όμως μπορεί να μην περάσει από το Ειρηνοδικείο και να επιστραφεί το καταστατικό προς διόρθωση
Η δεύτερη ήταν να ασκηθούν πιέσεις στον Υπουργό Εθν. Αμυνας ώστε να καταρτιστεί νέο νομοθέτημα το οποιο να περιλαμβανει τα νεα καταστατικά και έτσι να βγούμε από το αδιέξοδο.
Πρόταση του αντιπροέδρου του Συλλόγου μας του κ. Ηλία Δημητρόπουλου  ήταν πως σε περίπτωση τροποποποίησης του καταστατικού του ΟΣΜΑΕΣ θα πρεπει να ληφθεί μέριμνα  για τους "τρίτους" δηλαδή τους οικιστές και οικοπεδούχους οι οποίοι αγόρασαν τα οικόπεδα απο τους αρχικούς εταίρους ώστε να εχουν τα ίδια δικαιώματα με εκείνους και σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό να προσβάλλουμε νομικά το νέο καταστατικό
Απο εκει και κάτω το πρωτο βήμα ήταν να ενημερωθεί για την υπόθεση η ηγεσια του ΟΣΜΑΕΣ (ΑΝΣΣΥ) και στη συνεχεια να αποφασιστούν ποιες κινησεις θα γινουν και βέβαια ο ΟΣΜΑΕΣ να μας ενημερώσει για το τί θα γίνει τελικά.

Πού βρισκόμαστε σήμερα;;;;

Ακολούθησε η αλλαγή ηγεσίας στον ΟΣΜΑΕΣ με νέο προέδρο του ΔΣ τον κ. Παναγόπουλο με τον οποιο συνομιλήσαμε και μας είπε τα εξης:

Η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού (ΑΝΣΣΥ) συμφωνεί με τη μετατροπή του Οικοδομικού Συνεταιρισμού μας σε αστικό καθώς το 90% των οικιστών δεν ειναι πλέον στρατιωτικοί.
Αυτό σημαίνει πως  θα γινει πολύ σύντομα η αλλαγή του Καταστατικού μας και μεχρι το Νοέμβριο θα περάσουμε στους αστικούς Συνεταιρισμούς με σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των 4.000 οικιστών και οικοπεδούχων από την οποία θα εκλεγεί Διοικητικό Συμβούλιο το οποιο στο εξής θα χειρίζεται ολα τα ζητήματα του Συνεταιρισμού μας.
 Ειναι αυτονόητο πως όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί θα αποχωρήσουν και θα προσληφθει πολιτικό προσωπικό για τα θέματα διοίκησης-διαχείρισης.

Ενα άλλο το οποιο μας ειπε ο κ. Παναγόπουλος ειναι πως τα οικονομικά του ΟΣΜΑΕΣ ειναι σε άθλια κατασταση καθώς τα οφειλόμενα απο τους οικιστές(Υδρευση-τακτική και έκτακτη εισφορά) ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσο των 900.000 ευρω και τα χρήματα τα οποια εχει στον τραπεζικό λογαρισμό ειναι μόλις 3.500 ευρω για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων!!

Γίνεται αντιληπτό οτι κανένα έργο ουσιαστικής συντήρησης του δικτύου ύδρευσης δεν είναι δυνατόν να γίνει και οτι ο οικισμός μας,  όπως έχουμε ξαναγράψει, θα καταρρεύσει  αν οι οικιστές δεν κλείσουν τα αυτιά τους στις ανεύθυνες προτροπές για "στάση πληρωμών" και   δεν εξοφλήσουν άμεσα αυτα που οφείλουν