Wednesday, December 28, 2016

Παράδοση των κλειδιών του δικτύου ύδερευσης του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά!
Σας κοινοποώ την επιστολή μας προς τον ΟΣΜΑΕΣ σχετικά με την παράδοση των κλειδιών του συστήματος ύδρευσης του οικισμού μας καθώς και την απάντηση που λάβαμε.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πάγια τακτική του Συλλόγου μας είναι οι νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες γεγονός που σημαίνει ότι η παράδοση των κλειδιών θα γίνει όπως προβλέπει ο νόμος,δηλαδή με επίσημο πρωτόκολο παράδοσης και παραλαβής αφού προηγηθεί έλεγχος των εγκαταστάσεων από μηχανικό τον οποίο θα καλέσει ο παραλαβών δηλαδή οι κ.κ. Παναγόπουλος και Μπελιβανάκης και σε περίπτωση αδυναμίας των ο Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας του ΓΕΣ από τον οποίο και παραλάβαμε τα κλειδιά, με την προυπόθεση βέβαια να διαθέτει πάλι εξουσιοδότηση των κ.κ. Παναγόπουλου και Μπελιβανάκη.
Συγχρόνως θα παραδώσουμε αντίγραφα των τιμολογίων των αγορών και επισκευών οι οποίες έγιναν απο το Σύλλογό μας και επίσης όλους τους καταλόγους με τα ονόματα των οικιστών οι οποίοι προσέφεραν έκτακτες εισφορές είτε μέσω των τραπεζων είτε εκτός, με δίκαιο αίτημα την αφαίρεση των χρημάτων από τους λογαριασμούς του νερού.
Καλή χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας
Με τιμή
Νανά Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος


Sunday, December 18, 2016

Ενημερωτική επιστολή.

Φίλοι συνοικιστές
Σας γνωστοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι λόγω του γεγονότος πως πολλοί οικιστές δεν ανταποκρίθηκαν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, υπάρχει μεγάλη αδυναμία στην οικονομική λειτουργία του Συνεταιρισμού μας και αυτό αποτελεί  ορατό κίνδυνο να μην καταστεί δυνατή η ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ.
Ετσι στα πλαίσια της καλής συνεργασίας του Συλλόγου μας με τον ΟΣΜΑΕΣ το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέσει στον ΟΣΜΑΕΣ  χρηματικό ποσό  541 ευρώ από το ταμείο μας για τα έξοδα αποστολής (αναλώσιμα και ταχυδρομικά τέλη) ώστε να ταχυδρομηθεί επιστολή εκ μέρους  του ΔΣ του Συνεταιρισμού με ενημέρωση προς τους οικιστές για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Οι επιστολές ταχυδρομήθηκαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και εκτιμούμε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα τις παραλάβετε.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα στις οικονομικές σας υποχρεώσεις έστω και τμηματικά ώστε να διευθετηθεί το χρέος προς τη ΔΕΗ και εν τέλει να αποφύγουμε τον κίνδυνο της μή υδροδότησης του οικισμού μας για πολλά χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμενο το νέο έτος 2017!
Το ΔΣ

Friday, December 2, 2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σύλλογος Για την Προστασία του Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί  Συνοικιστές
Στις 29/11/2016 πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημερωτική  συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΜΑΕΣ,της Προέδρου του Συλλόγου μας κ.Νανάς Τσούμα Κακαβούλη, του Αντιπροέδρου κ. Ηλία Δημητρόπουλου και του Γεν. Γραμματέα κ. Δημήτρη Μαούνη,  με τον Πρόεδρο  του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ κ. Μπαρμπόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Βιτσαξάκη.
Από την ενημέρωση που λάβαμε προκύπτουν μια σειρά από  σοβαρά ζητήματα στα οποία αν δεν συμβάλλουμε αποφασιστικά στην επίλυσή τους απειλούν πλέον ευθέως την επιβίωση του συνεταιρισμού μας με ορατό πλέον τον κίνδυνο της διάλυσης του Προγράμματος Μαλεσίνας του Συνεταιρισμού μας, της απαξίωσης των περιουσιών μας  και την υποβάθμιση  της ποιότητας της ζωής μας.
Συμπερασματικά σας αναφέρουμε τα εξής:
α) Οι οφειλές των οικιστών και οικοπεδούχων ανέρχονται στο 1.500.000 ευρώ, ενώ δυστυχώς οι καταθέσεις που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα δεν ξεπερνούν τα 21.000 ευρώ για το νερό!! και τις 7.500 ευρώ για τις εισφορές!! Ενώ οι υποχρεώσεις του συνεταιρισμού προς ΔΕΗ και τρίτους υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ , από αυτά περίπου 800.000 ευρώ αφορούν την ΔΕΗ ενώ επί πλέον το κόστος ρεύματος από την λειτουργία των αντλιοστασίων αυξάνει το χρέος μας  περίπου 30 έως 40 χιλιάδες ευρώ ανά μήνα λειτουργίας.
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει περίπτωση με αυτά τα ποσά να καταστεί δυνατή η ρύθμιση του χρέους μας προς την ΔΕΗ και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  να διακόψει εντός ολίγου και  για άγνωστο πλέον χρονικό διάστημα, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις υδραυλικές εγκαταστάσεις για την άντληση και διανομή νερού στον οικισμό, γεγονός που θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση του  συστήματος ύδρευσης  και κατ`επέκταση του οικισμού μας!
β) Υπάρχει νομική και ουσιαστική εμπλοκή όσο αφορά την λειτουργία του Εποπτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσχέρεια στη διαδικασία έγκρισης του προυπολογσμού του 2016 και 2017 και κατά επέκταση αδυναμία στην εκτέλεση συμβάσεων κ.λ.π από πλευράς του Δ.Σ ΤΟΥ ΟΣΜΑΕΣ.
γ)Επί πλέον λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας τα μέλη του Δ.Σ ΕΥΘΎΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ απέναντι τρίτων πιστωτών αν το ποσό που θα προκύψει από την εκποίηση των όποιων περιουσιακών στοιχείων του συνεταιρισμού υπολείπεται του όποιου χρέους του συνεταιρισμού. Αυτό το γεγονός  έχει οδηγήσει μέλη του συμβουλίου να σκέπτονται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αν και τούτο δεν το έχουν ήδη πράξει.
δ) Εν όψει αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς εκ μέρους των συνεταίρων να μην εκπληρούν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους  η έστω να τις καταβάλλουν σε δόσεις αν πρόκειται για μεγάλα ποσά , το Δ.Σ του ΟΣΜΑΕΣ  θα προχωρήσει στην ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΕΙΕΣ Δ.Ο.Υ.
ε) Λόγω των ανωτέρω σοβαρών οικονομικών  και διοικητικών  προβλημάτων μας δηλώθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ ότι αδυνατεί να αναλάβει τη διαχείριση και τη συντήρηση των έργων υδροδότησης  του οικισμού μας υπογράφοντας υπό τις παρούσες συνθήκες τις προβλεπόμενες συμβάσεις (εργολάβου, επιβλέποντα του δικτύου κ.λ.π.)
στ)Η από 23.6.2016 προσωρινή (δικαστική) διαταγή της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία είχαμε παραλάβει τα κλειδιά των  εγκαταστάσεων υδροδότησης του οικισμού και υδροδοτούσαμε τον οικισμό, αφού παρατάθηκε, έληξε την 28.11.2016, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η συνέχιση της υδροδότησης του οικισμού, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας. Σημειωτέ ον ότι ζητήσαμε από το νομικό σύμβουλο του ΟΣΜΑΕΣ κ. Βουτσινά να παρέμβει υπέρ του ΟΣΜΑΕΣ και να ζητήσει να μας δοθεί νέα παράταση  αλλά αρνήθηκε!!!  
Όπως αντιλαμβάνεσθε στα πλαίσια  αυτά  ο Σύλλογος μας είναι υποχρεωμένος να εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τις εταιρίες και τον επιτηρητή του δικτύου (με χρήματα που μόλις επαρκούν ) και  να παραδώσει άμεσα τα κλειδιά και ως εκ τούτου τη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης στον ΟΣΜΑΕΣ.
Με δεδομένα
αφενός την εκπεφρασμένη αδυναμία του ΟΣΜΑΕΣ να αναλάβει τη διαχείριση της υδροδότησης του οικισμού μας ,
αφετέρου την υποχρέωσή μας να παραδώσουμε τα κλειδιά στον ΟΣΜΑΕΣ ,
γίνεται αντιληπτό ότι η διακοπή της υδροδότησης, χωρίς την ευθύνη του Συλλόγου μας,
την 5η Δεκεμβρίου 2016 είναι επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας του συστήματος και αναιρείται η έκτακτη εισφορά των 20 ευρώ την οποία είχαμε ζητήσει για την πληρωμή του κ. Γκίζα
 Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους δυστυχώς λίγους αλλά αποφασισμένους οικιστές, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν  στη προσπάθεια του Συλλόγου μας, που υπερβαίνοντας το ρόλο του, προχώρησε στην επισκευή των εγκαταστάσεων των υδραγωγείων και εξασφάλισε την αποκατάσταση της υδροδότησης ώστε  να σταθεί ο οικισμός μας στα πόδια του και να μην  εξαρτάται η ύπαρξή του  αποκλειστικά,  και για πολλά ίσως χρόνια , από ιδιώτες επαγγελματίες και από νερό που προέρχεται κυρίως από επιφανειακές γεωτρήσεις, με ότι τούτο συνεπάγεται δεδομένων  και των καλλιεργειών που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, και του οποίου η ποιότητα δεν ελέγχεται.
Για μία ακόμα φορά ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς τους οικιστές και τους οικοπεδούχους να συνέλθουν από τον εφησυχασμό μας και ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ, είτε ολικά, είτε τμηματικά, στις εκκρεμείς και ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις μας προς τον Συνεταιρισμό (ΟΣΜΑΕΣ), γιατί διαφορετικά ο οικισμός μας, που ήταν και παραμένει ένα πραγματικό στολίδι, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΕΡΗΜΩΣΗ.
Σε κάθε περίπτωση Σύλλογός μας θα βγει μπροστά και θα παλέψει  με την συμπαράστασή σας  να βρεθούν άλλες  λύσεις και κυρίως να προχωρήσει  έστω και αν υπάρχουν τεράστιες  δυσκολίες, η εκκαθάριση του προγράμματος Μαλεσίνας που πιστεύουμε ότι θα δώσει και την οριστική λύση στα προβλήματά του.
Με τιμή  για το ΔΣ του Συλλόγου
     Η πρόεδρος                                                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
 Νανά Τσούμα Κακαβούλη                                                                             Δημήτρης Μαούνης