Wednesday, October 2, 2024

Επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Λοκρών με αίτημα την ενημέρωση με σχετικά ζητήματα που αφορούν τους οικιστές και τους δημότες Λοκρών της περιοχής μας

 Καλησπέρα σας

Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Λοκρών με αίτημα την ενημέρωση με σχετικά ζητήματα που αφορούν τους οικιστές και τους δημότες Λοκρών της περιοχής μας.
Στη συνέχεια σας κοινοποιούμε και την απάντηση του Δημάρχου.
Φιλικά το ΔΣ
------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΣ 1-10-2024
ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αρ.Πρωτ. 1176
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ-ΟΣΜΑΕΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
Γράμμου 3Α Βριλήσσια 15235
ΑΦΜ 997541718 ΔΟΥ Χολαργού
Τηλ. 2106826085 6938851733
Email syllogostheologou@gmail.com
Μέλος του SOS Ευβοϊκός
Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου ΑΚΤΑΙΑ για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες
 
Προς: Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθ. Ζεκεντέ
Θέμα: Ενημέρωση επί θεμάτων τα οποία αφορούν οικιστές και δημότες.
Σχετ. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 3/71/2014
 
Κύριε Δήμαρχε
Παρακαλούμε για μια ενημέρωση από σας αλλά και μια πρόταση από εμάς αναφορικά με ορισμένα μεγάλα θέματα τα οποία απασχολούν οικιστές και δημότες Λοκρών τα οποία δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε μαζί σας στη φετινή Γενική μας Συνέλευση 16-8.
 
1) Τί έχει γίνει με το νερό του δικτύου ύδρευσης του Θεολόγου, αν έκλεισε η δεύτερη γεώτρηση (παλιό χωριό Μαλεσίνας), αν βρέθηκε νέο σημείο για νέα γεώτρηση στο Θεολόγο και αν προχώρησε το ζήτημα της προμήθειας συστήματος αφαλάτωσης για την υφιστάμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες οικιστών Θεολόγου , το νερό του δικτύου έχει βελτιωθεί κατά πολύ.
 
2) Τί πρόκειται να γίνει με το παράνομο κρηπίδωμα της παραλίας του Θεολόγου. Πληροφοριακά επικοινωνήσαμε 23-8 με την κυρία Χατζάκη της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας η οποία μας έδωσε το πλαίσιο της υπόθεσης και μας είπε ότι προτίθεστε να νομιμοποιήσετε την κατασκευή. Επίσης με τον νέο Ν. 5131/2024 δίνεται δυνατότητα να συνεχιστεί η χρήση των παρανόμων κτισμάτων(στην δική μας περίπτωση του κρηπιδώματος) μέχρι και το 2025 πλην όμως απαιτείται βεβαίωση του Δήμου ότι το κρηπίδωμα είναι ασφαλές και μια Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων(ΑΕΠΟ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσ. Στ. Ελλάδας μαζί με το αίτημα της νομιμοποίησης. Τέλος πως αρχές Οκτωβρίου θα εκδώσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης.
 
3)Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η τεχνολογική αναβάθμιση του Βιολογικού της Μαλεσίνας και η λειτουργικότητα του Βιολογικού της Αταλάντης ώστε να λήξει η χρόνια ανεξέλεγκτη απόρριψη των βοθρολυμάτων σε δασώδεις περιοχές αλλά και ρεματιές με απόληξη τη θάλασσα στην περιοχή του Δήμου Λοκρών, από γνωστούς ιδιοκτήτες βυτιοφόρων , με καταλυτικές συνέπειες για την Δημόσια υγεία όπως και για την Ρύπανση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος!
Εκτίμησή μας είναι αυτό το θέμα καλό θα ήταν να αποτελέσει προτεραιότητα του Δήμου μας καθώς προσβάλλει και υποβαθμίζει δραματικά την εικόνα του και πιθανόν να είναι ένας από τους λόγους που χαρακτηρίστηκε στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό ως Κατηγορία Ε -περιοχή «Μη αναπτυγμένη».
 
4)Σχετικά με τις παράνομες συνδέσεις των αγωγών οικιακών λυμάτων στις Λιβανάτες με τον αγωγό ομβρίων και μέσω ρέματος στην παραλία και εν συνεχεία στη θάλασσα του Οπούντιου Κόλπου. Γνωρίζουμε πως ο Δήμος Λοκρών σφράγισε τις συνδέσεις πλην δυο των οποίων οι ιδιοκτήτες διώκονται ποινικά από τον Εισαγγελέα. Ωστόσο, επειδή οι υποθέσεις αυτές αργούν να τελεσιδικήσουν, προτίθεστε να προβείτε σε κάποιες πρόσθετες ενέργειες όπως να τις σφραγίσετε και αυτές;
Επίσης ,κατά τη γνώμη μας, θα ήταν χρήσιμο να γίνεται περιοδικός επανέλεγχος από τον Δήμο στον αγωγό ομβρίων καθώς είναι πιθανόν να υπάρξουν ξανά επανασυνδέσεις.
 
5) Υπάρχει δυνατότητα να εξευρεθεί κάποιος χώρος μέσα στον ΟΣΜΑΕΣ για την τοποθέτηση των κλαδεμάτων ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο να είναι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια σπαρμένα με κλαδέματα και με άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς;
 
6) Εχετε επαφές με τη νέα Διοίκηση του ΟΣΜΑΕΣ σχετικά με τη διαφαινόμενη ενσωμάτωση του οικισμού μας στο Δήμο Λοκρών;
 
Και μια πρόταση
Φέτος 2024 λήγει η 10χρονη παραχώρηση που δόθηκε από τον Δήμο Λοκρών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου του δημοτικού οικοπέδου 2,5 στρεμμάτων μπροστά από τον κυκλικό κόμβο (roundabout) στην είσοδο του Θεολόγου Μεσιτικά και απέναντι από την Group 8.
(Επισυνάπτεται σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 3/71/2014)
Δεδομένου ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο έχει ήδη εγκατασταθεί μόνιμα σε οικόπεδο του ΟΣΜΑΕΣ στην οδό 5, πρότασή μας είναι αν είναι δυνατή η αξιοποίηση του δημοτικού οικοπέδου ως Πολυδύναμος Χώρος , πιθανόν με μια λυόμενη κατασκευή που θα μπορούσε να καλύψει πολιτιστικά δρώμενα, ίσως ένα θερινό κινηματογράφο και γενικά να αποτελέσει μια ανάσα αναβάθμισης που λείπει από τον Θεολόγο.
 
Ευχαριστούμε
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
 
Η πρόεδρος Νανά Κακαβούλη Τσούμα
 
Ο γεν. γραμματέας Γιώργος Μπατάτσιος
--------------------------------------------------------------------------
Οι απαντήσεις του κ.Δημάρχου με τη σειρά των ερωτήσεών μας.
"Θανάσης Ζεκεντές
 
Καλημέρα σας,
1) όπως σας έχουμε εξηγήσει η δεύτερη γεώτρηση με το υφάλμυρο νερό χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει έλλειψη νερού το καλοκαίρι. Στις 30.09.24 υποβάλλαμε μελέτη για χρηματοδότηση στο ΥΠΕΣ και νέα γεώτρηση. Θα αναμένουμε την απάντηση του ΥΠΕΣ (συνήθως απαιτούνται μήνες).
 
2) είναι σε εξέλιξη, θα απαιτηθεί χρόνος.
 
3) ο βιολογικός Μαλεσίνας, όπως σας έχουμε απαντήσει και πάλι, λειτουργεί κανονικά εδώ και ένα χρόνο. Στον βιολογικό Αταλάντης έχει εγκατασταθεί εργολάβος.
 
4) έχουν κλείσει όλες, εκτός από δύο για τις οποίες δεν συνεργάστηκαν οι ιδιοκτήτες και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.
 
5) έχετε κάποια πρόταση;
 
6) κάναμε την πρώτη συνάντηση και αναμένουμε τις ενέργειες του ΟΣΜΑΕΣ."