Tuesday, May 7, 2024

Του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου σήμερα και γιορτάζει το αγαπημένος χωριό!


 Του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου σήμερα και γιορτάζει το αγαπημένος χωριό!
Ευχόμαστε σε όλους τους κατοίκους Ειρήνη, Αγάπη και Δικαιοσύνη!
Χρόνια Πολλά!!!
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου μας
---------------------------------------------
Ένας από τους δώδεκα αποστόλους και «ο μαθητής ον ηγάπα» ο Ιησούς. Η μνήμη του τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου και στις 26 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή εορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Θεολόγος και Θεολογία.

Ο Ιωάννης ήταν γιος του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης και αδελφός του Αποστόλου Ιακώβου και προτού κληθεί στο αποστολικό αξίωμα ήταν ψαράς το επάγγελμα. Ο Ιωάννης μαζί με τον Πέτρο και τον αδελφό του Ιάκωβο ήταν πάντα στην πρώτη σειρά των Αποστόλων και αυτός μόνο παρακολούθησε τον Ιησού Χριστό μέχρι το Σταυρό και παρέλαβε ύστερα υπό την προστασία του τη Θεοτόκο Μαρία.

Μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους (70) εγκαταστάθηκε στην Έφεσο και από εκεί αργότερα εξορίσθηκε στην Πάτμο, όπου, κατά την παράδοση, έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης. Από την Πάτμο ξαναγύρισε στην Έφεσο, όπου έμεινε και πέθανε ειρηνικά σε πολύ βαθιά γηρατειά περί το έτος 100.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του επαναλάμβανε σε όλους την ίδια φράση: «τεκνία μου, αγαπάτε αλλήλους». Τον ρωτούσαν, γιατί μόνο αυτό διαρκώς λέγει, και απαντούσε ότι είναι εντολή του Κυρίου και αυτό είναι αρκετό.

Ο Ιωάννης έγραψε το τέταρτο Ευαγγέλιο, που αρχίζει με τις γνωστές λέξεις «Εν αρχή ην ο Λόγος...» κι έχει θέμα τη θεότητα του Θείου Λόγου, δηλαδή του Ιησού Χριστού. Γι’ αυτό το λόγο, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ονομάζεται από την Εκκλησία και Θεολόγος.

Στην Καινή Διαθήκη, εκτός από το Ευαγγέλιο και την Αποκάλυψη, περιλαμβάνονται και οι τρεις Καθολικές Επιστολές, γραμμένες από το Ιωάννη. Σε όλα του τα έργα περισσότερο από τους άλλους Ευαγγελιστές και Αποστόλους κηρύσσει την αγάπη, γι’ αυτό μαζί με τους άλλους τίτλους ονομάζεται και Ευαγγελιστής της αγάπης.

Απολυτίκιο

Απόστολε Χριστώ τω Θεώ ηγαπηπημένε, επιτάχυνον, ρύσαι λαόν αναπολόγητον, δέχεται σε προσπίπτοντα, ο επιπεσόντα τω στήθει καταδεξάμενος· ον ικέτευε, Θεολόγε, και επίμονον νέφος εθνῶν διασκεδάσαι, αιτούμενος ημίν ειρήνην, και το μέγα έλεος.

Monday, May 6, 2024

Μ. Παρασκευή και Μ.Σάββατο ξεκινήσαμε τον καθαρισμό από τις παραλίες που είχαν μεγάλο πρόβλημα, την παραλία Βουγιουκλάκη

 Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά!

Κατ` αρχή να σας υπενθυμίσουμε πως ο Σύλλογός μας καθαρίζει τις απομονωμένες παραλίες - το έχουμε πει και στις Γενικές Συνελεύσεις μας- δηλαδή όσες είναι μακριά από το δρόμο και δεν υπάρχουν πίσω τους καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία κλπ) τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να τις καθαρίσουν οι επαγγελματίες ή ο Δήμος .
Στη συνέχεια σας ενημερώνουμε πως Μ. Παρασκευή και Μ.Σάββατο ξεκινήσαμε τον καθαρισμό από τις παραλίες που είχαν μεγάλο πρόβλημα, την παραλία Βουγιουκλάκη που ήταν σε κακό χάλι.
Στις φωτογραφίες 1, 2, 3, 4 και 5 θα δείτε πώς ήταν ο πεζόδρομος και η παραλία πριν τον καθαρισμό και στις φωτογραφίες 6, 7, 8, 9, 10, 11 και 12 πώς έγιναν μετά το καθαρισμό.
Σύντομα θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της παραλίας Διαμαντοπούλου που είναι επίσης σε κακό χάλι.
Ευτυχώς η παραλίες Κερατόπυργου, οι τέσσερις του Ευβοϊκού και της Ροδίτσας είναι σε καλή κατάσταση.😊    

φωτ. 1

φωτ.2

φωτ. 3

φωτ.4



φωτ.5

φωτ.


φωτ.7   

φωτ.8   


φωτ.10    

φωτ.11       

φωτ.12






Saturday, May 4, 2024

Μια διευκρίνηση σε ό,τι αφορά τον τόπο όπου μπορούμε να μεταφέρουμε τα κλαδέματα.

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά!

Μια διευκρίνηση σε ό,τι αφορά τον τόπο όπου μπορούμε να μεταφέρουμε τα κλαδέματα.
Ρωτήσαμε λοιπόν και μας απάντησαν:
 
1) αν είναι κλαδέματα ξερά και κλαδέματα ξερά και χλωρά από μόνον από πεύκα, στον χώρο των σκουπιδιών στη Μαλεσίνα που είναι μετά το Γυμνάσιο(αν δεν ξέρετε πού είναι ρωτήστε ).
 
2) αν είναι χλωρά από δέντρα και φυτά -εκτός πεύκων όπως γράψαμε- μπορείτε να τα αφήνετε στο χώρο των απορριμμάτων στην έξοδο προς Αθήνα- τον σκουπιδότοπο δηλαδή- ή και στην Αποκόμμα στην οδό 38 όπου τα μαζεύει ο αρμόδιος εργολάβος.
 
Καλή Ανάσταση!! 😊

Friday, May 3, 2024

Εκτακτη ανακοίνωση.

 Εκτακτη ανακοίνωση.

Από τον εργολάβο του δικτύου ύδρευσης σας ενημερώνουμε πως η περιοχή "Πεθαμένου" και μεταξύ των οδών 69 και 66 θα έχει πρόβλημα υδροδότησης αυτές τις ημέρες λόγω βλάβης η οποία βλάβη όμως δεν μπορεί να επισκευαστεί διότι ο εργολάβος δεν έχει άδεια από τον ΟΣΜΑΕΣ για να παρέμβει.

Tuesday, April 30, 2024

"Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!"


 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αγ. Ιωάννη Θεολόγου ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών σας εύχεται: "Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!"
Προπάντων Υγεία σε όλους!

Monday, April 29, 2024

Η εξ αμελείας πρόκληση πυρκαγιάς είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Καλημέρα σας

Σε δυο ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και θα πρέπει ΟΛΟΙ μας να καθαρίσουμε τους κήπους μας , τα οικόπεδά μας αλλά και τα διπλανά άχτιστα οικόπεδα - μετά από επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες τους ή με όποιον τρόπο τέλος πάντων νομίζουμε- από ξερά χόρτα και κλαδιά, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν και να μεταφερθούν στον ενδεδειγμένο χώρο στη Μαλεσίνα.
 
Σας κοινοποιούμε λοιπόν απόσπασμα από τη συνέντευξη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια στον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη στην "Καθημερινή" της 21-4-2024 όπου θα διαβάσετε πως ακόμη και η εξ αμελείας πρόκληση πυρκαγιάς είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και τιμωρείται πολύ αυστηρά. 
Γιαυτό παρακαλούμε να αποφύγετε εντελώς να ανάψετε φωτιά!
 
Ας ψήσουμε φέτος το λαμπριάτικο αρνάκι στο φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας μας ή ας το στείλουμε σε έναν από τους φούρνους του Θεολόγου.
 
Ευκαιρία να δείξουμε την ευαισθησία μας, την υπευθυνότητά μας, την αγάπη μας και την έγνοια μας για το Περιβάλλον!
Και το αρνάκι φέτος θα μας φανεί πιο νόστιμο!😊
 
Φιλικά το ΔΣ

 

Wednesday, April 24, 2024

Ενημέρωση

 Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι όποιοι οικιστές ΟΣΜΑΕΣ έχουν πρόβλημα με την υδροδότησή τους να τηλεφωνούν ή να στέλνουν sms στον κ. Γιώργο Πασπάλα στο τηλέφωνο 6986075496 περιγράφοντας το πρόβλημα.
Το ΔΣ