Saturday, September 22, 2012

Σχετικά με το διαλυμενο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ

ΠΡΟΣ: κ. Β Υπαρχηγό ΓΕΣ
 ΚΟΙΝ:1.κ.Υπουργό Εθνικής Αμυνας
 2. ΟΣΜΑΕΣ
 3.Σύλλογο Νέα Αλαία

 Θέμα :Υδροδότηση οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας
 Σχετ. α) Εκθεση εργολάβου για την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης
 β) Αναφορά-Καταγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

 Αξιότιμε κύριε αντιστράτηγε
 Ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται στην περιοχή Μαλεσίνας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των οικισμών Θεολόγου , ΟΣΜΑΕΣ και Βίβου.
 1. Σας γνωρίζουμε ότι η κατάσταση από πλευράς υδροδότησης στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ είναι απαράδεκτη καθώς το δίκτυο ύδρευσης τελεί υπο πλήρη διάλυση. Η κατάσταση αυτή περιγράφεται στην Εκθεση του εργολάβου(σχετ. α συνημμένο) αλλά είναι γνωστή στους οικιστές καθώς έχει αναλυθεί κατ` επανάληψη στις γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Συλλόγων («Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Θεολόγου» και «Νέα Αλαία») αλλά και μεσω επαφών με τον ΟΣΜΑΕΣ Εχει δε ως αποτέλεσμα: α) την οργή των οικιστών για την επι πολλές ημέρες έλλειψη ύδατος σε θερινή περίοδο παραθερισμού β) τις δαπάνες στις οποίες οι οικιστές υποχρεώνονται να υποβληθούν ( αγορά δεξαμενών, πιεστικών μηχανημάτων και ύδατος από ιδιώτες) γ) το διασυρμό των στρατιωτικών Υπηρεσιών και γενικά του Στρατού, από τους οικιστές.
 2. Υπο την πίεση των μελών μας ο Σύλλογός μας κατέθεσε Αναφορά –Καταγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών(σχετ.β συνημμένο) για τη διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών ενώ πολλοί οικιστές-μέλη μας προτίθενται να καταθέσουν ομαδικές αγωγές αποζημίωσης κατά του ΟΣΜΑΕΣ. 3.Η εν γένει κατάσταση μας λυπεί υπερβολικά διότι ο Σύλλογός μας σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί το διασυρμό της στρατιωτικής υπηρεσίας. Για την επίλυση του προβλήματος προτείνουμε τη συνεργασία μας και το συντονισμό των ενεργειών του ΟΣΜΑΕΣ με τη δική σας παρέμβαση. Θα είμαστε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε για περαιτέρω διευκρινήσεις και συνεργασία
 Με τιμή Για το ΔΣ του Συλλόγου
Η Πρόεδρος Νανά Κακαβούλη
 Η Γραμματέας Νίκη Λαουτάρη