Tuesday, November 6, 2012

Βοθρολύματα σε δασικη έκταση

ΠΡΟΣ: 1.Περιφερειακή Ενότητα Φθιωτιδας Τμήμα Περιβαλλλοντος Χωρ.Σχεδιασμού και
              Υδροοικονομίας
          2.Περιφερειακή Ενότητα Φθιωτιδας Δ/νση Υδάτων
          3. Δήμο Λοκρών
          4. Αστυνομικό Σταθμό Μαλεσίνας
         5.Δασαρχείο Αταλάντης
 ΚΟΙΝ: Περιφερειακή Ενότητα Φθιωτιδας Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών

 Θέμα: Απόρριψη βοθρολυματων σε δασική περιοχή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Δήμου Λοκρών
Σχετικά α) Χάρτης Κτηματολογίου όπου σημειώνεται η περιοχή απόρριψης
             β) Ψηφιακές φωτογραφίες όπου φαίνονται τα βοθρολύματα, τα ίχνη των τροχών των  
               βυτιοφόρων καθώς και του βυτιοφόρου με τον οδηγό


 Επανερχόμαστε ακόμη μια φορά στο θέμα της ανεξέλεγκτης απόρριψης βοθρολυμάτων σε δασικές περιοχές του Θεολόγου από ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή ενώ υποχρέωσή τους είναι η μεταφορά των βοθρολυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό της Μαλεσίνας.
 Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 μετά από καταγγελία μελών μας ότι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων απορρίπτουν βοθρολύματα σε δασική περιοχή πλησίον του εργοστασίου παραγωγής ψαροτροφών Τσελέπη , η προέδρος του Συλλόγου μας κ. Νανά Κακαβούλη , το μέλος του ΔΣ κ. Ηλίας Σοκόλης και το μελος του Συλλόγου μας κ. Κώστας Κατσαγάνης μετέβησαν στο χώρο όπου διαπίστωσαν τα εξής:
 Σε ένα πλάτωμα δασικής έκτασης όπου πλησίον υπάρχουν γεωτρήσεις, βρέθηκαν σε τέσσερα σημεία μικρές λίμνες βορθολυμάτων, η δε δυσοσμία ήταν αφόρητη.
 Περί ώρα 15.10 εμφανίστηκε βυτιοφόρο χρώματος μπλε με αριθμό κυκλοφορίας ΕΚΕ 1989 στην πόρτα του οποίου αναγραφόταν με μεγάλα γράμματα η επωνυμία ΚΟΥΚΟΣ να έρχεται προς το πλάτωμα.
 Ο οδηγός μολις αντιλήφθηκε τα μελη του Συλλόγου μας έκανε επί τόπου στροφή και απομακρύνθηκε.
 Το εν λόγω πλάτωμα βρίσκεται σε απόσταση 5,6 χλμ επί της ασφαλτοστρωμένης οδού που ενώνει την Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας με το Θεολόγο, ερχόμενοι προς Θεολόγο, 1,9 χλ.μ από την υπόγεια γέφυρα, μετά το βουστάσιο Κογιώνου που βρίσκεται δεξιά και περίπου 1,5 χλμ από την άσφαλτο δεξιά στο χωματόδρομο μετά το εργοστάσιο ψαροτροφών Τσελέπη.

 Επειδή αυτή η κατασταση παρατηρείται επί σειρά ετων κατά την οποία ασυνείδητοι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων εγκληματούν κατά της Υγείας των πολιτών και του Περιβάλλοντος εκτιμούμε ότι θα πρέπει να επιβληθούν στον ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου ποινικές και διοικητικές κυρώσεις συμφωνα με το Ν. 4042/2012 και 4014/2011 , επιπλέον να του αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας και τέλος να ληφθούν όλα τα μετρα ώστε να εξαλειφθεί το φαινομενο αυτό το οποίο μαστιζει κυριολεκτικά την περιοχή μας

 Για το ΔΣ του Συλλόγου
Η Πρόεδρος Νανά Κακαβούλη
 Η Γραμματέας Νίκη Λαουταρη