Wednesday, May 26, 2021

Ακόμα μια ολική αποξήρανση πεύκου στον Αγιο Ιωάννη Θεολόγο Δήμου Λοκρών.

Καλημέρα σας

Επειδή η ασυνειδησία και το θράσος μερικών περισσεύει στην περιοχή μας και ακόμα ένα πεύκο παράνομα αποξηράνθηκε ΟΛΙΚΑ , η καταγγελία μας απευθύνεται προς στο δασαρχείο Αταλάντης, την Αστυνομία Αταλάντης και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Τα ψέματα τελειώσανε.
Το ΔΣ
ΠΡΟΣ: 1 Δασαρχείο Αταλάντης
2. Αστυνομία Αταλάντης
ΚΟΙΝ: κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας
Θέμα: Καταγγελία για ακόμα μια ολική αποξήρανση πεύκου στον Αγιο Ιωάννη Θεολόγο Δήμου Λοκρών.
Σχετικά: α) Καταγγελία του Συλλόγου μας στις 8-7-2020 με ηλ. Ταχυδρομείο για παράνομη ολική αποξήρανση πεύκου στην παραλία Βουγιουκλάκη στο Θεολόγο Δήμου Λοκρών.
β)Ψηφιακές φωτογραφίες
Σας καταγγέλλουμε τα εξής:
Σε συνέχεια του (σχετ α.) αναφορικά με την παράνομη ολική αποξήρανση ενός πεύκου μπροστά ακριβώς από την περίφραξη της ιδιοκτησίας Λούβη στην παραλία Βουγιουκλάκη, διαπιστώσαμε στις 16-5-2021 πως ακόμα ένα πεύκο αποξηράνθηκε ολικά μέσα σε λίγους μήνες, αυτή τη φορά εντός της εν λόγω ιδιοκτησίας.(σχετ. β)
Από τηλεφωνική επικοινωνία με το Δασαρχείο Αταλάντης πληροφορηθήκαμε πως η πρώτη υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε αυτοψία, βρίσκεται σε αργή, λόγω του COVID-19, εξέλιξη.
Εκείνο όμως που γνωρίζουμε καλώς μέσω άλλων σχετικών Υπηρεσιών
(Δασαρχεία και Δ/σεις Δασών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) αλλά και των νομικών συμβούλων του Συλλόγου μας είναι πως:
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν είναι η εν λόγω ιδιοκτησία έχει άδεια οικοδομής και είναι χαρακτηρισμένή ως αγροτική ΑΑ στον κυρωμένο Δασικό Χάρτη, το πεύκο είναι προστατευόμενο είδος δέντρου και η εκκοπή του μπορεί να γίνει μόνο μετά από αυτοψία και άδεια υλοτομίας που εκδίδει το οικείο Δασαρχείο και αφού συντρέχουν σοβαροί λόγοι.
Στην προκειμένη περίπτωση όπως πληροφορηθήκαμε δεν εξασφαλίσθηκε οιαδήποτε άδεια.
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να ερευνήσετε και αυτήν την υπόθεση και να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπουν οι Νόμοι και οι Υπ. Αποφάσεις διότι έγινε πια αντιληπτό από όλους πως δυστυχώς η ασυνειδησία και το θράσος μερικών περισσεύει στην περιοχή μας.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη 
Ο γεν. γραμματέας Δημήτρης Μαούνης