Monday, May 15, 2023

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας οι εκθέσεις υγειονομικής επιθεωρήσεως που αφορούν τα βοθρολύματα στη θάλασσα του Οπούντιου Κόλπου στις Λιβανάτες.

 Καλησπέρα σας

    Σας κοινοποιούμε την απάντηση που λάβαμε από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας αναφορικά με τα βοθρολύματα που καταλήγουν- εδώ και 22 χρόνια όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι-στη θάλασσα του Οπούντιου Κόλπου στις Λιβανάτες.
    Στα έγγραφα που ακολουθούν θα διαπιστώσετε πως ήδη έχουν σταλεί για δεύτερη φορά στις 4-5 2023 (η πρώτη ήταν του 2019) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας οι εκθέσεις υγειονομικής επιθεωρήσεως που αφορούν τη δημιουργία ανθυγιεινών εστιών ακαθάρτων υδάτων σε αγωγό ομβρίων από παράνομες συνδέσεις δημοτών του Δήμου Λοκρών.
    Αντιλαμβάνεστε πως με τη ρύπανση που προκαλούν τα βοθρολύματα μαζί με τη ρύπανση που προκαλούν τα απόβλητα των ιχθυοκαλλιεργειών που λειτουργούν επί 25 χρόνια στην καρδιά του Οπούντιου Κόλπου (Θεολόγος-ΟΣΜΑΕΣ-Τραγάνα-Αταλάντη-Λιβανάτες-Αρκίτσα), κινδυνεύει η οικολογική κατάσταση της θάλασσάς μας να καταστεί μη αναστρέψιμη.
 
 Για το λόγο αυτό παρακαλούμε το Δήμαρχο Λοκρών ακόμη μια φορά για άμεσες ενέργειές του να αποφευχθεί αυτό το ΑΙΣΧΟΣ !
 Το ΔΣ