Sunday, October 1, 2023

Διαμαρτυρόμαστε και Καταγγέλλουμε

 

Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου –ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών

 

Διαμαρτυρόμαστε και Καταγγέλλουμε

 

το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για την Απόφαση-γνωμοδότηση με αρ. 236/2023 με την οποία έκανε αποδεκτή την  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ) για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών(ΠΟΑΥ) Αταλάντης-Λάρυμνας που προβλέπει αύξηση 31.000 τόνων /έτος ψαριών ιχθυοτροφείων  στο Δήμο Λοκρών!!!

 

Η προσχηματική προσθήκη στο κείμενο της Απόφασης «να ελεγχθεί το μέγεθος της επέκτασης ώστε να μην προκαλεί δυσανάλογα μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις» είναι άνευ αξίας διότι όταν  ελεγχθούν μετά από χρόνια οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των 31.000 τόνων ιχθυοτροφικών μονάδων η πρόκληση της ζημιάς θα είναι ήδη τεράστια και η κατάρρευση του Θαλάσσιου Συστήματος του Οπούντιου Κόλπου (Αταλάντης-Θεολόγου-Λιβανατών-Αρκίτσας) και Λάρυμνας θα είναι  μη αναστρέψιμη!!!!

 

Στην εν λόγω συνεδρίαση οι κάτωθι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στ. Ελλάδας που εκλέγονται στη Φθιώτιδα και  ψηφίζονται και από το Δήμο Λοκρών ήταν απόντες στην ψηφοφορία ενώ κάποιοι αποχώρησαν ή αποσυνδέθηκαν από τη συνεδρίαση πριν την ψηφοφορία! (Φωτ. 1 και 2 )

Αργυροπούλου Ευθυμία, Αγγελοπούλου Παπανικολάου Σοφία,

Γκλέτσος Απόστολος, Γέμελος Εμμανουήλ, Βελισσαρίου Αναστάσιος

Σιαλμάς Βασίλειος και Αντωνίου Λάμπρος.

 

ΥΠΕΡ της  Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που προβλέπει την τερατώδη αύξηση των 31.000 τόν /έτος ψαριών ιχθυοτροφείων  στο Δήμο Λοκρών ψήφισε η πλειοψηφία του Περιφ. Συμβουλίου (Φωτ.  3):

      α) Ο συνδυασμός του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού όπου συμμετέχουν οι εξής Περιφερειακοί  Σύμβουλοι Φθιώτιδας

Σανίδας Ηλίας, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Κυρμανίδης Ηλίας, Αποστολόπουλος  Κωνσταντίνος, Αργυροπούλου Ευθυμία (απούσα)

        β) Ο συνδυασμός  της κ. Μπατζελή Κατερίνας όπου συμμετέχουν  οι εξής Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φθιώτιδας

Μπέτσιος Νικόλαος, Γέμελος Εμμανουήλ (απών)

       γ)  Αχινιώτης Χριστόφορος ανεξάρτητος(Φθιώτιδα)

 

Με αυτήν την Απόφαση-γνωμοδότηση ψήφισαν ενάντια στις διατάξεις  του Χωροταξικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας(ΦΕΚ 299/2018)  που οι ίδιοι είχαν εγκρίνει και ψηφίσει όπου  ρητά αναφέρει πως: «ο Βόρειος  Ευβοϊκός Κόλπος είναι ένα «κλειστό» θαλάσσιο διαμέρισμα που χρειάζεται προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη»  και αγνόησαν τις αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων Λοκρών βλάπτοντας όλες τις κοινωνικές τάξεις και πλήττοντας  ανεπανόρθωτα την Τουριστική και Παραθεριστική ανάπτυξη του Δήμου Λοκρών.

 

ΤΟ ΔΣ του Συλλόγου


Φωτ. 1

 
Φωτ. 2

Φωτ. 3

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στ. Ελλάδας κατά την συζήτηση και Απόφαση -Γνωμοδότηση για την ΣΜΠΕ των 31.000 τόνων ιχθυοτροφείων στην Αταλάντη και τη Λάρυμνα σχεδόν άδειο!