Tuesday, March 19, 2024

Αμεσος κίνδυνος διακοπής υδροδότησης του οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) και επείγουσα Παράταση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.

 



Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας προς τον ΥΠΕΘΑ κ. Δένδια για την σοβαρή καθυστέρηση τοποθέτησης Διοικητικού Συμβουλίου στον ΟΣΜΑΕΣ η οποία ενέχει άμεσο κίνδυνο διακοπής της υδροδότησης του οικισμού μας!
Το ΔΣ
 
 
ΠΡΟΣ: κ.Υπουργό ΥΠΕΘΑ κ. Νικόλαο Δένδια
 
ΚΟΙΝ: 1.Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΘΑ κ.Αντώνιο Π. Οικονόμου
             2. Πρόεδρο ΟΣΜΑΕΣ κ. Χαβιά Παναγιώτη
 
Θέμα: Αμεσος κίνδυνος διακοπής υδροδότησης του οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) και επείγουσα Παράταση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Σε συνέχεια των επιστολών μας προς τον ΥΦΕΘΑ , η πρώτη με αρ.πρωτ ΥΦΕΘΑ 112967/16-10-2023 και η δεύτερη με αριθ. Πρωτ.1146/14-2-2024 , οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στον Γεν. Γραμμματέα ΥΠΕΘΑ, επανερχόμαστε σήμερα με μεγάλη αγωνία για την τύχη του οικισμού μας διαπιστώνοντας ότι δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί από το Υπουργείο σας νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο Συνεταιρισμός είναι ακέφαλος!
 
Αυτό έχει συνέπεια να μη μπορούν να εκταμιευθούν χρήματα ώστε να πληρωθούν οι τρείς συνεχόμενοι μηνιαίοι λογαριασμοί της ΔΕΔΔΗΕ, η οποία ρευματοδοτεί τις αντλίες του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διακοπής της υδροδότησης των οικιών μας να είναι άμεσος
 
Επί πλέον δε μπορεί να πληρωθεί επί τρεις μήνες υπεύθυνος για τη λειτουργία, συντήρηση και επισκευή του δικτύου ύδρευσης εργολάβος!
 
Εάν συμβεί αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε η επιβίωση του οικισμού μας τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο καθώς 1500 κατοικίες και 4000 οικιστές θα μείνουν χωρίς νερό ενόψει μάλιστα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και του Αγίου Πάσχα!
 
Επιπροσθέτως σας αναφέρουμε ότι η απουσία του Δ.Σ προφανώς δυσχεραίνει και τις διαδικασίες μεταβίβασης του οικισμού μας στον Δήμο Λοκρών που είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας για τον οικισμό μας. Διαδικασίες οι οποίες γνωρίζουμε ότι έχουν ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας όπως επίσης γνωρίζουμε και την θέλησή σας να επιλυθεί το θέμα αυτό.
 
Επί του θέματος αυτού σας ενημερώνουμε ότι και οι οικιστές δια των επανειλημμένων Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας έχουν εκφρασθεί θετικά υπέρ της ενοποίησης του οικισμού μας με τον Δήμο Λοκρών, ανεξάρτητα των όποιων λελογισμένων παραχωρήσεων απαιτούνται.
 
Εκτιμώντας ότι θα συμβάλλετε αποφασιστικά για την επίλυση των όποιων καταστατικών εκκρεμοτήτων υπάρχουν ακόμα , θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα επιταχύνετε άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να μην αντιμετωπίσει ο οικισμός μας καταστροφικές συνέπειες.
 
Σας ευχαριστούμε
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος Ηλίας Δημητρόπουλος
Ο γεν. γραμματέας Γιώργος Μπατάτσιος