Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε τα πρακτικά της ΓΣ του Συλλόγου μας της 19ης Αυγούστου 2021
Φιλικά
Το ΔΣ
Στη ΓΣ παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θ. Ζεκεντές, ο Αντιδήμαρχος κ. Καπουκίνης και το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Μαλεσίνας κ. Θεοδώρα Κατσαγάνη.
Αρχικά η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νανά Τσούμα Κακαβούλη, κηρύσσει την έναρξη της Συνέλευσης και Πρόεδρος αυτής εκλέγεται ομόφωνα ο κ. Χρήστος Σιγάλας , ο οποίος καλωσορίζει τους παρισταμένους και λέει συνοπτικά: «Φέτος η χρονιά είναι δυσκολότερη από τις προηγούμενες. Η παρούσα Συνέλευση είναι εκλογοαπολογιστική. Θα δοθεί χρόνος σε όλους τους ομιλητές. Παρακαλούνται οι ομιλητές να είναι σαφείς και να μην πλατειάζουν».Πρακτικογράφος ο κ. Χρήστος Καραίσκος
Στη συνέχεια, ο κ. Σιγάλας δίνει τον λόγο στην Πρόεδρο του Συλλόγου η οποία, αφού καλωσορίζει τους παρισταμένους ευχαριστεί τον κ. Δημήτρη Κατσαγάνη για την αποψινή παραχώρηση του χώρου του κινηματογράφου και λέει ότι «έχουμε έχουμε όλο το βράδυ μπροστά μας για συζήτηση», κάνει τις παρακάτω τοποθετήσεις και ενημερώσεις:
• Για το θέμα της πρόσφατης πυρκαγιάς: «Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο και αναμενόμενο γεγονός. Στον χώρο μας υπάρχουν πολλά πεύκα, ξερά κλαδιά και άλλα εύφλεκτα υλικά. Υπάρχει ανάγκη εκπαίδευσης εθελοντών δασοπυροσβεστών με συμμετοχή του Δήμου, του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Αταλάντης, κ. Μπεκιάρης, είπε ότι κάηκαν περί τα 2000 στρέμματα δάσους, 23 σπίτια του ΟΣΜΑΕΣ έχουν σοβαρές ζημιές ενώ 3 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς μεταξύ των οποίων και του μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας κ. Μάκη Βασιλόπουλου Λέγεται ότι συνελήφθη ο εμπρηστής. Τα κλαδέματα που προκύπτουν από το καθάρισμα για να μην επηρεάζονται οι γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος τα μάδεψε ήδη ο εργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Εγκύκλιο οι οικιστές του ΟΣΜΑΕΣ να καθαρίζουν το χώρο τους μόνο τα ξερά χόρτα και όχι από δασικά προιόντα σε απόσταση μέχρι 30 μέτρα από το σπίτι τους.Επίσης καλέσαμε τους οικιστές να κάνουν περιπολίες για εντοπισμό πιθανών εστιών φωτιάς και σ’ αυτό είναι σύμφωνος ο κ. Μπεκιάρης. Οι κκ. Γιαρμενίτης και Νοταρίδης πρότειναν τη δημιουργία πυροφυλακίων. Με την πρόταση αυτή συμφωνεί και ο κ. Μπεκιάρης. Προς τούτο, θα γίνει συνάντηση εθελοντών με την Πυροσβεστική για να προσδιοριστούν τα κατάλληλα σημεία, ένα από τα οποία είναι το ελικοδρόμιο.Οι πρώτοι εθελοντές ήδη δήλωσαν συμμετοχή η κ. Θεοδώρα Κατσαγάνη και ο κ. Σκανδαλάκης.
• Για τα ιχθυοτροφεία: «Ο Σύλλογός μας είναι μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής φορέων περιοχών που θίγονται από τα ιχθυοτροφεία κι εγώ συμμετέχω στη Διοικούσα Επιτροπη. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργιών) Αταλάντης Λάρυμνας. Στον κόλπο της περιοχής μας υπάρχουν δύο νησάκια όπου έχουν εγκατασταθεί τρεις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, τις οποίες έχουμε αποδεχτεί. Πληροφορίες μας από το γραφείο μελετών είναι πως ζητείται διπλασιασμός της παραχωρούμενης σε αυτές θαλάσσιας έκτασης που σημαίνει διπλασιασμό και της παραγωγής, η οποία θα φθάσει τους 2900 τόνους ετησίως. Στο παρελθόν υπήρχαν 11 ιχθυοτροφικές μονάδες και η θάλασσα είχε το χάλι της. Ζητάμε να μείνουν οι τρεις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας ως έχουν και μόνον χωρίς πέκταση της μισθωμένης θαλάσσιας έκτασης και αύξησης των δυναμικοτήτων. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ζητήσαμε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τη δνση Χωριοταξίας για να μάθουμε τί ζητόύν οι ιχθυοτρόφοι ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και δε μας τη δίνουν. Απευθυνθήκαμε στο Συνήγορο του Πολίτη και δικαιωθήκαμε, έχουμε τώρα ζητήσει από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ρητή εντολή για να μας τη δώσουν ».
• Σκουπίδια: «Φέτος η κατάσταση είναι καλύτερη. Πρέπει να τηρείται ο κανονισμός Καθαριότητας».
• Νερά κολύμβησης: «Ο έλεγχος της ποιότητας των νερών κολύμβησης γίνεται από την Περιφέρεια. Φέτος στα νερά κολύμβησης σε Θεολόγο και Τραγάνα βρέθηκαν πολλοί εντερόκοκκοι (52 έναντι 0 ή 1 του παρελθόντος, με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο το 100) και κολοβακτηρίδια (110 έναντι 1 ή 2 του παρελθόντος με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο τα το 250). Αυτά δείχνουν απόρριψη λυμάτων στη θάλασσα. Η κατάσταση χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Υπάρχει ανάγκη διασταύρωσης των στοιχείων της Περιφέρειας από πλευράς Δήμου μέσω διαπιστευμένων μικροβιολογικών εργαστηρίων που θα πάρουν επιπλένο δείγματα από τη θάλασσα. Μας ανησυχεί η αισθητή μεταβολή των μετρήσεων. Τα λύματα προέρχονται από διερχόμενα καράβια ή καΐκια; Τα μαγαζιά της παραλίας αποκλείονται».
• Βιολογικός καθαρισμός: «Της Μαλεσίνας υπολειτουργεί και της Αταλάντης δεν λειτουργεί. Τι γίνονται τα λύματα που αντλούν τα βυτιοφόρα»;
• Δρόμοι του ΟΣΜΑΕΣ που καταστράφηκαν από τον «Ζορμπά»: «Αυτοί είναι οι δρόμοι 88 και 86 (διασταύρωση με 85), το αδιέξοδο της παραλίας Βουγιουκλάκη και ένας δρόμος κάθετος του 31 Οσονούπω ξεκινάει εργολάβος για να εκτελέσει το έργο της αποκατάστασής τους».
• Παιδικές Χαρές: «Οι κ. κ. Μεγαρίτης και Μιμίκος με πολλή προσωπική εργασία αποκατέστησαν την παιδική χαρά του Ευβοϊκού. Οι οικιστές να μαζεύουν τα σκουπίδια μέσα και γύρω από αυτήν. Παιδική χαρά στην παραλία του Θεολόγου δε μπορί να γίνει διότι ο χώρος είναι μέσα στη Ζώνη Παραλίας όπου απαγορεύονται έργα. Να ξεχάσουμε τον παλιό χώρο. Να γίνει ρύθμιση ώστε ένα μέρος του χώρου που έχει παραχωρηθεί για την Πυροσβεστική και δεν χρησιμοποιείται να γίνει παιδική χαρά. Παρακαλούμε τον κ. Δήμαρχο να το φροντίσει».
• Παραλία Ροδίτσας: «Η ζώνη παραλίας έχει αποκλειστεί με βράχους. Σχετικός φάκελος από την Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας και τον αρμόδιο τοπογράφο υπάρχει στον Εισαγγελέα Λαμίας. Τα Μεταλλεία Αταλάντης έχουν κλείσει την παραλία και επίσης τον παλαιό δρόμο που οδηγεί σ’ αυτήν. Έχει γίνει καταπάτηση δρόμου. Δεν υπάρχει οδός διαφυγής προς τη θάλασσα σε περίπτωση φωτιάς (βλ. Μάτι)».
• «Έγινε καθαρισμός παραλιών και φροντίζουμε τα φυτά στο «στρογγυλό» στα Μεσιτικά».
• Ευχαριστίες: «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους κατοίκους του Θεολόγου και της Μαλεσίνας, για τη συνδρομή τους στην αποκατάσταση της παιδικής χαράς του Ευβοϊκού και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και την Πυροσβεστική, τον Δήμο και την Αστυνομία».
• Ηλεκτροφωτισμός: «Υπεύθυνος από πλευράς Δήμου είναι ο κ. Καραμίντζος. Να του τηλεφωνούμε για να έρχονται να αλλάζουν τις καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού. Για επί πλέον εργασίες υπεύθυνος είναι ο ΔΕΔΔΗΕ. Να συνεργάζονται ο κ. Καραμίντζος και ο ΔΕΔΔΗΕ».
Στη συνέχεια, ο λόγος δίνεται στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Ηλία Δημητρόπουλο, ο οποίος ευχαριστεί τους παρισταμένους και ζητεί συγγνώμη από τους όρθιους για την ταλαιπωρία τους. Ακολουθεί η τοποθέτησή του:
• Νερό ύδρευσης: «Το ζήτημα μας απασχολεί εδώ και χρόνια. Συμφωνήσαμε με τον κ. Δήμαρχο να το αναλάβει ο Δήμος με τρεις δεσμεύσεις του ΟΣΜΑΕΣ: 1) Να εξορθολογίσουμε τα τιμολόγια του νερού, 2) Να εξοφληθεί το χρέος προς τη ΔΕΗ και 3) Να γίνει λεπτομερής αποτύπωση του δικτύου. Αυτές οι δεσμεύσεις έχουν ικανοποιηθεί και έχουμε καλή συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή. Είχε συμφωνηθεί η ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου από τον Δήμο να γίνει ανεξάρτητα από την ένταξη του οικισμού σε αυτόν. Δεν έγινε. Παράκληση προς τον Δήμο να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα και να αναλάβει τη διαχείριση του νερού. Ο οικισμός έχει πρόβλημα με διεκδικούμενες εκτάσεις. Να υποσχεθεί ο κ. Δήμαρχος ότι ο Δήμος θα αναλάβει το δίκτυο ύδρευσης. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΜΑΕΣ συνεργάζεται αρμονικά με τον Δήμο. Τι φόβισε τον Δήμο και δεν προχώρησε στην ανάληψη του δικτύου»;
• Σκουπίδια: «Να έρχεται το απορριμματοφόρο 3 φορές την εβδομάδα αντί 2 που έρχεται τώρα και έχουμε υπερχειλίσεις σκουπιδιών. Τι κοστίζει περισσότερο, ένα επί πλέον δρομολόγιο του απορριμματοφόρου ή η μπουλντόζα που καλείται να μαζέψει τα υπερχειλισμένα σκουπίδια»;
• Ιχθυοτροφεία: «Είναι απαράδεκτο οι περιβαλλοντικές μελέτες να γίνονται στο πόδι. Τι προσφέρει περισσότερο στο ΑΕΠ της περιοχής και της χώρας: 2-3 ιχθυοτροφικές μονάδες ή οι χιλιάδες παραθεριστών της περιοχής; Να μετακινηθούν και οι υπάρχουσες ιχθυοτροφικές μονάδες».
Στη συνέχεια, ο λόγος δίνεται στον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσο Ζεκεντέ, ο οποίος καλωσορίζει τους παρισταμένους, ευχαριστεί για την πρόσκληση και τοποθετείται-απαντά στις ερωτήσεις ως εξής:
• Τι μέλλει γενέσθαι με τον ΟΣΜΑΕΣ: «Η νέα Δημοτική Αρχή από την αρχή ξεκαθάρισε ότι είναι θετική απέναντι στην ένταξη του ΟΣΜΑΕΣ στον Δήμο. Για την ανάληψη της διαχείρισης του νερού από τον Δήμο υπήρχε και 4ος όρος: Να καταργηθεί πλήρως ο ΟΣΜΑΕΣ. Όχι μεσοβέζικες λύσεις όχι διπλές αρμοδιότητες». Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Δήμαρχος διαβάζει σχετική απάντηση του Δήμου σε έγγραφο του ΟΣΜΑΕΣ για τη μεταβίβαση και συνεχίζει: «Ο Δήμος απαιτεί ταυτόχρονη παράδοση όλου του ΟΣΜΑΕΣ σε αυτόν. Μερικά ΚΑΕΚ δεν ανήκουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΣΜΑΕΣ. Η επίλυση του θέματος είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Η πρόταση του Δήμου είναι η Βουλή να ψηφίσει νόμο παράδοσης όλου του ΟΣΜΑΕΣ στον Δήμο. Ο Δήμος έχει κάνει όλες τις διαδικασίες από μέρους του. Οι τωρινές αρμοδιότητες-υποχρεώσεις του Δήμου προς τον ΟΣΜΑΕΣ είναι μόνο η καθαριότητα και οι λαμπτήρες ηλεκτροφωτισμού».
• Καθαριότητα: «Το καλοκαίρι διπλασιάζεται ο όγκος των απορριμμάτων. Όμως ο στόλος είναι δεδομένος και οι υπάλληλοι επίσης. Δεν δίνονται άδειες στην Υπηρεσία Καθαριότητας το καλοκαίρι. Γίνεται χρήση και διπλών εργολάβων. Ο Δήμος προσπαθεί. Όμως έχουν κλαπεί οι μισοί κάδοι απορριμμάτων που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από σπίτια του ΟΣΜΑΕΣ».
• Πυρκαγιά: «Προϋπήρξαν και άλλες προσπάθειες εμπρησμού του χώρου. Ο ίδιος διέταξε την εκκένωση του οικισμού. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε με ελάχιστα μέσα (ένα ελικόπτερο και 11 οχήματα). Σβήστηκε αυθημερόν, άρα κάτι κάναμε καλά. Οι αυτοψίες για τις ζημιές άρχισαν αμέσως. Υπήρξε αποτελεσματικότητα και αμεσότητα».
• Νερό ύδρευσης: «Φέτος ήταν μια άνυδρη εποχή σε ολόκληρο τον Δήμο».
• Αποκατάσταση δρόμων που κατέστρεψε ο «Ζορμπάς»: «Τα πράγματα έχουν όπως ακριβώς τα εξέθεσε η κ. Κακαβούλη. Προγραμματίζεται και η ασφαλτόστρωση του μέρους του δρόμου που πάει προς τον Μικροβίβο και που τώρα είναι χωματόδρομος και του δρόμου από το στρογγυλό(roundabout) προς παραλία Θεολόγου».
• Ποιότητα των νερών κολύμβησης: «Αν είμαστε κάτω από τα θεσπισμένα ανώτατα όρια συγκέντρωσης για εντερόκοκκους και κολοβακτηρίδια, είμαστε εντάξει».
• Ιχθυοκαλλιέργειες: «Δεν αποφασίζει ο Δήμος αλλά η Αποκεντρωμένη Στερεάς-Θεσσαλίας».
• Απογραφή της 21 Οκτωβρίου 2021: «Να απογραφούν οι οικιστές ως κάτοικοι του Θεολόγου για να εμφανίζει ο Δήμος μεγάλο αριθμό κατοίκων».
• Βιολογικός Καθαρισμός Μαλεσίνας: «Στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος υπέβαλε πρόταση βελτίωσης ως πρώτης προτεραιότητας».
Ο κ. Δήμαρχος ευχαριστεί τον Σύλλογο και κλείνει την τοποθέτησή του.
Συνέχεια του Πρακτικού:
Ακολουθεί παρέμβαση της Προέδρου Ν. Κακαβούλη, η οποία ρωτάει τον κ. Δήμαρχο αν η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο στη φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης τι θα κάνει ο Δήμος στο θέμα του διπλασιασμού των υπαρχουσών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας; Ο κ. Δήμαρχος απαντά αμέσως ως εξής: «Μη μπερδεύετε τη χωροθέτηση με την αδειοδότηση». Η κ. Κακαβούλη επανέρχεται στο ερώτημα τι θα κάνει ο Δήμος αν στη φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ζητηθεί διπλασιασμός των μισθωμένων εκτάσεων και δυναμικοτήτων για τις 3 μονάδες που βρίσκονται στον Κόλπο και ο κ. Δήμαρχος αποκρίνεται ότι το θέμα μπορεί να συζητηθεί πολύ αργότερα και γι αυτό δεν απαντά σε υποθετικές ερωτήσεις.
Τον λόγο παίρνει ο κ. Γερμενίτης που ερωτά: «Όταν θα μας πάρει ο Δήμος, θα έχει τη δυνατότητα να προσλάβει επί πλέον προσωπικό για την καθαριότητα;». Επίσης, δηλώνει ότι δεν είμαστε παραθεριστές και ότι έχουμε κάνει μεγάλες επενδύσεις στον τόπο. Να μας πάρει ο Δήμος όπως είμαστε.
Στη συνέχεια, ο κ. Σφυρόερας αναφέρει ότι ο Δήμος παίρνει από τον ΟΣΜΑΕΣ περί τις 300-500 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Εδώ ο κ. Δήμαρχος παρεμβαίνει και λέει ότι το νούμερο είναι λάθος και ότι είναι πολύ μικρότερο. Ακολούθως ο κ. Σφυρόερας λέει ότι στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού δεν υπάρχει καμιά εξυπηρέτηση. Για την καθαριότητα εφέτος έγινε κάποια προσπάθεια αλλά η δικαιολογία «δεν έχουμε προσωπικό» δεν μας καλύπτει. Ζήτησε ο κ. Δήμαρχος να συγκρίνει την κατάσταση στη Σκάλα Αταλάντης και τις Λιβανάτες με την κατάσταση στον Θεολόγο που είναι πολύ υποδεέστερη. Στον Θεολόγο δεν γίνεται κανένας καθαρισμός παραλίας. Τελείωσε με την ερώτηση τι θα κάνει ο κ. Δήμαρχος όταν αρχίσουν οι πλημμύρες.
Ακολούθως, ο κ. Γραφάκος, αφού ευχαριστεί τον κ. Δήμαρχο,
1ο ζητά να παραμείνει χειριστής του δικτύου ύδρευσης ο κ. Πασπάλας, που το γνωρίζει στην εντέλεια, και
2ο λέει ότι έχουν καταστραφεί πολλοί κρουνοί της πυροσβεστικής, οπότε θα έχουμε πρόβλημα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Καλεί τους οικιστές να ελέγξουν τους κρουνούς της γειτονιάς τους και να ενημερώσουν σχετικά τον Δήμο.
Ακολουθεί οικιστής κ. Σωκρατόπουλος , ο οποίος αναφέρει ότι στον Θεολόγο τα αδέσποτα ζώα έχουν υπερπολλαπλασιαστεί και ενίοτε αγριεύουν. Τα σκυλιά «τρώνε» στα σκουπίδια.
Ύστερα ο λόγος δίνεται στον κ. Σκανδαλάκη, καθηγητή ιατρικής , ο οποίος, αφού ευχαριστεί τον Δήμο ρωτάει τον κ. Δήμαρχο πόσους απογεγραμμένους θέλει στον Θεολόγο ο Δήμος για να είμαστε ok. Προτείνει να ανοίξει λίστα εθελοντών για τα πυροφυλάκια.
Ακολουθεί τοποθέτηση μέλους της Φιλοζωϊκής Εταιρείας Αταλάντης, η οποία λέει ότι ο ΟΣΜΑΕΣ καλεί με αγένεια τη Φιλοζωϊκή να πάρει τα αδέσποτα και, γενικά, απαιτεί «τρελλά» πράγματα από τη Φιλοζωϊκή.
Στη συνέχεια, η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, πρώην Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφέρει ότι η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Natura και ότι οι άδειες θα έπρεπε να είχαν δοθεί με πολύ αυστηρούς όρους. Έχει γίνει ζημιά γιατί τα ιχθυοτροφεία δεν έχουν ελεγχθεί. Ζητά ο Δήμος να διεκδικήσει χρήματα από περιβαλλοντικά προγράμματα. Επίσης, λέει ότι ο οικισμός βρίσκεται σε εγκατάλειψη και θέτει τα ερωτήματα: Πού πηγαίνουν τα σκουπίδια; Υπάρχει ΧΥΤΑ; Υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης;
Τέλος, ο κ. Νικολάου, αναφέρει ότι στο Λυκόρεμα έχουν ξεριζωθεί πεύκα . Υπάρχει κανένας σχεδιασμός γι αυτό; Ο δρόμος 2 κινδυνεύει να «φύγει» με την πρώτη πλημμύρα. Προτείνει να συσταθούν εθελοντικές ομάδες για το μάζεμα σκουπιδιών από τους δρόμους.
Ακολουθεί η απάντηση του κ. Δημάρχου, που έχει ως εξής: «Έχω μάθει να λέω αλήθειες. Είναι εύκολο να κατηγορούμε κάποιον. Απαντώ παραβλέποντας τα εναντίον μου λεχθέντα. Ο Δήμος Λοκρών, από Λάρυμνα μέχρι Αρκίτσα, εισπράττει από τέλη περί τα 1,7 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο. Είναι αδύνατο να εισπράττει από τον ΟΣΜΑΕΣ 500.00 Ευρώ το χρόνο.
Βοήθεια στην απογραφή: Συμβαίνει κατάρρευση της χρηματοδότησης με τη μείωση του πληθυσμού. Η περιοχή αποψιλώνεται πληθυσμιακά, οπότε η μείωση του πληθυσμού συνεπάγεται μείωση της χρηματοδότησης. Ο Δήμος ζητά τη βοήθειά μας κατά την απογραφή του προσεχούς Οκτωβρίου. Κατά την απογραφή να δηλώσουμε ότι μένουμε μόνιμα στον Θεολόγο. Είναι απαραίτητο να είμαστε εδώ την ημερομηνία της απογραφής.
Απορρίμματα: Ο Δήμος Λοκρών είχε να πάρει απορριμματοφόρο από το έτος 2009. Τα τελευταία δύο χρόνια πήρε δύο νέα απορριμματοφόρα. Πήρε και νέους κάδους απορριμμάτων. Συνεχίζει την προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας αλλά θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε. Άδειες στο προσωπικό καθαριότητας δεν δίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.
Λυκόρεμα: Αν προκύψουν πλημμυρικά φαινόμενα, ο Δήμος θα κάνει ό,τι και με τον Ζορμπά.
Παιδική Χαρά: Ο Δήμος Λοκρών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Θεολόγου έχει μόνο δύο ιδιοκτησίες: Το ιατρείο και το Σχολείο. Η ζώνη αιγιαλού του Θεολόγου δεν ανήκει στον Δήμο Λοκρών αλλά είναι ευθύνη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Παιδική Χαρά στο Θεολόγο θα γίνει στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου».
Σε αυτό το σημείο κλείνει η απάντηση του κ. Δημάρχου, λήγει η Γενική Συνέλευση και ακολουθεί η εκλογική διαδικασία.