Monday, October 11, 2021

Η συνάντησή μας με τον Πρόεδρο του ΟΣΜΑΕΣ

Καλησπέρα σας

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 8-10-2021 πραγματοποιήθηκε η συνάντησή μας με τον Πρόεδρο του ΟΣΜΑΕΣ στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και τα μέλη του Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής Νανά Κακαβούλη και Χρήστο Καραΐσκος.
Η συνάντηση είχε διάρκεια 2.30 ώρες και έγινε σε άριστο κλίμα.
Από τον Πρόεδρο έγινε αναλυτική παρουσίαση όλων των ενεργειών που έχουν γίνει ως τώρα όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν στην κατεύθυνση της πλήρους αποτύπωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Συνεταιρισμού , ώστε να μπορεί να ακολουθήσει και η μεταβίβασή του στον Δήμο.
Από τα εκτεθέντα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες οι οποίες επιβάλλουν επειγόντως παράταση της θητείας του Δ. Σ του ΟΣΜΑΕΣ αν είναι δυνατό και για περισσότερα έτη.
Αποφασίστηκε λοιπόν ο Σύλλογος να κινηθεί επειγόντως προς αυτή την κατεύθυνση και να ζητηθεί άμεσα συνάντηση αρχικά με τον υφυπουργό ΕΘΑ ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες.
Όσο αφορά στο θέμα της μεταβίβασης του Συνεταιρισμού με μια Νομοθετική Ρύθμιση αυτό φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι εκτιμήθηκε ότι μάλλον θα χρειαστεί πρώτα ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του συνεταιρισμού.
Σίγουρα θα χρειαστεί να συζητήσουμε πάλι αυτό το θέμα για να δούμε με ποιόν τρόπο μπορεί να τεθεί στις συναντήσεις που προγραμματίζουμε έτσι ώστε να έχουμε αποτέλεσμα χωρίς να εμπλέξει σε άλλου είδους πιέσεις το Δ.Σ του ΟΣΜΑΕΣ.
Για τα υπόλοιπα θέματα όπως η ασφαλτόστρωση των οδοστρωμάτων όπου υπάρχει πρόβλημα από την συντήρηση του δικτύου και διάφορα άλλα συμφώνησε να τα τακτοποιήσει στο μέτρο του δυνατού.
Επίσης μας ανακοινώθηκε και μια ευχάριστη είδηση ότι ο Πρόεδρος πέρασε από το Δ.Σ μια μείωση των λογαριασμών του νερού για το Γ’ τρίμηνο 2021(Ιούλιος-Αύγουστος –Σεπτέμβριος) κατά 30% περίπου ,όπως και ότι θα καταβάλει προσπάθεια ανάλογα με τα έσοδα για μια γενικότερη μείωση της τιμολόγησης του νερού.
Για νεώτερα θα σας ενημερώσουμε πάλι.
Φιλικά το ΔΣ