Friday, November 19, 2021

Αρχισε η απογραφή του πληθυσμού

Καλημέρα σας

Οπως θα έχετε πληροφορηθεί άρχισε η απογραφή του πληθυσμού στη Χώρα μας και θα λήξει 28 Νοεμβρίου 2021.
Η συμμετοχή των κατοίκων της Χώρας στην Απογραφή είναι υποχρεωτική για την κατάρτιση έγκυρων και αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων για την Ελλάδα. Τα στατιστικά δεδομένα της Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή στο σύνολο της Χώρας, είναι κρίσιμα για τη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών (ενδεικτικά αναφέρονται ο τομέας της υγείας, π.χ. λειτουργία νέων δομών υγείας, ο τομέας της εκπαίδευσης, π.χ. αριθμός σχολείων, ο τομέας των μεταφορών, π.χ. σχεδιασμός συγκοινωνιακού έργου κ.λπ.).
Με την αυτοαπογραφή δίνεται η δυνατότητα σε κάθε κάτοικο της Χώρας να απογράψει την κατοικία του και τα μέλη του νοικοκυριού του ηλεκτρονικά, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής, αποφεύγοντας την προσωπική επαφή με τον Απογραφέα της περιοχής του.
Στην περίπτωση όμως που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, ο Απογραφέας θα επισκεφθεί την κατοικία του να τον απογράψει με τη γνώριμη διαδικασία με έντυπο ερωτηματολόγιο.
Ήδη στις κατοικίες ανά την επικράτεια, παραδίδεται από τους απογραφείς ενημερωτικό έντυπο με τον «Κωδικό Απογραφής» για την είσοδο στην ηλεκτρονική υπηρεσία αυτοαπογραφής του gov.gr.
Οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, ανεξαρτήτως ιθαγένειας / υπηκοότητας, μπορείτε να απογράψετε ηλεκτρονικά τα μέλη του νοικοκυριού σας και την κατοικία σας.
Θα χρειαστείτε:
• τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
• τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής» που θα βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο που θα σας παραδοθεί από τον Απογραφέα της περιοχής σας
Ο Σύλλογός μας προτείνει σε όσους οικιστές Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ επιθυμούν να απογραφούν στο Δήμο Λοκρών (για λόγους κυρίως οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου μέσω επιδοτήσεων όπως μας εξήγησε ο κ. Δήμαρχος στη Γ.Σ. του καλοκαιριού) να είναι στην κατοικία τους (Θεολόγου ή ΟΣΜΑΕΣ) την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 όπου σε κάποιο σημείο της εισόδου τους (Κουτί αλληλογραφίας, κουτί ΔΕΗ, κάγκελα κλπ) θα υπάρχει ο φάκελος με τα σχετικά έγγραφα και τον κωδικό της οικίας μας.
Οποιοι θέλουν μπορούν να έχουν μαζί τους και άλλα πρόσωπα (συγγενείς, φίλους κλπ) για να απογραφούν και αυτοί.
Οσο περισσότεροι απογραφούν τόσο το καλύτερο.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
1. Η απογραφή δεν έχει ουδεμία σχέση με τα εκλογικά δικαιώματα.
2. Στα σχετικά έγγραφα που θα συμπληρώσετε μην ξεχάσετε να βάλετε ως Πρώτη κατοικία το Θεολόγο ή τον ΟΣΜΑΕΣ και την άλλη σας κατοικία στην Αθήνα ή σε άλλη Πόλη ως Δευτερεύουσα.
3. Οποιος κάτοικος δεν έχει δυνατότητα αυτοεγγραφής είτε γιατί δεν έχει υπολογιστή είτε γιατί δυσκολεύεται να το κάνει, να επικοινωνήσει με το γραφείο Δημάρχου Λοκρών 2233081015 και να ρωτήσει πότε θα περάσει ο απογραφέας από το σπίτι του ή τέλος πάντων ό,τι άλλη απορία έχει.
Με την ελπίδα πως καταλάβαμε και εμείς και εσείς
φιλικά το ΔΣ