Tuesday, October 4, 2022

ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

 

ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Γράφει ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας Γιώργος Μπατάτσιος
 
1) Ο νόμος που διέπει τις υποχρεώσεις και δικαιώματα των ιδιοκτητών των ζώων συντροφιάς και των Δήμων είναι Ν.4830/2021. Με λίγα λόγια ο Δήμος υποχρεούται να μαζεύει τα αδέσποτα να τα οδηγεί σε καταφύγιο, να στειρώνει τα θηλυκά και να τα εμβολιάζει όλα, τα φιλοξενεί περίπου δύο μήνες για τα δώσει σε ανάδοχο και μετά την παρέλευση του χρόνου δύο μηνών, αν δε βρεθεί αν ανάδοχος, να επιστρέφονται τα ζώα εκεί από τα οποία τα μάζεψαν.
Οι ιδιοκτήτες των ζώων οφείλουν να τους έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα διότι σε αντίθετη περίπτωση προβλέπονται κυρώσεις.
Ο Δήμος δεν έχει καταφύγιο, όμως έκανε αίτηση για να αποκτήσει με ότι αυτό συνεπάγεται την επικινδυνότητα των αδέσποτων σκύλων που καταλήγουν σε αγέλη – ο λόγος γίνεται για αγέλη αδέσποτων σκύλων που έγινε από οικιστές που τα εγκαταλείψανε μετά τις διακοπές τους αδιαφορώντας για την τύχη τους –για μένα -επιεικώς ασυνείδητους.
‘Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα για αγέλη στο Θεολόγο στους δρόμους 38 στην αποκόμμα Σκουπιδότοπο, στον Ευβοϊκό, στους δρόμους 31,37,47 και σε άλλους ύστερα από καταγγελία οικιστών των ως άνω περιοχών στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο.
Ο Σύλλογος δι` εμού, επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπάλληλο για τα αδέσποτα του Δήμου Λοκρών κύριο Πέτρου Κωνσταντίνο,τηλ: 2233089311.
 
2) Οικιστές και οικοπεδούχοι που οφείλουν στον ΟΣΜΑΕΣ , θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την σχεδιαζόμενη υπαγωγή του ΟΣΜΑΕΣ στο Δήμο Λοκρών, τα χρέη τους θα περάσουν
στην εφορία και θα τα πληρώσουν εντόκως και με πρόστιμα πολύ μεγαλύτερα. ‘Αρα πρέπει να τα εξοφλήσουν το συντομότερο δυνατόν τα χρέη τους.
 
3) Προτείνω στο Προεδρείο του Συλλόγου να στείλουμε ένα γράμμα με τις ανακοινώσεις μας
στα ΕΛΤΑ Μαλεσίνας ή φυλλάδιο και να τα ρίξουν στα γραμματοκιβώτια των μονίμων κατοίκων Θεολόγου για εκείνους που δεν είναι χρήστες Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος έχει τοποθετήσει γραμματοκιβώτιο στο αγροτικό ιατρείο για να αφήνουν σημειώματα οικιστές-μέλη με τα στοιχεία τους και με τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν συμπεριλαμβανομένων και των μονίμων κατοίκων Θεολόγου.
 
4) Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος και τα μέλη του πρέπει να έχουν οδηγό την εξής ρήση:
"Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας,
αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας."
Αρα το προσέχουμε, το προστατεύουμε από τις ανθρωπογενείς ενέργειες μας και τις περιβαλλοντικές κρίσεις
Τέλος τον Σύλλογο πρέπει να τον ενισχύσουμε με την συμμετοχή μας, και ΄΄νέοι¨ συνταξιούχοι να πάρουν τη σκυτάλη.
Η παρουσία του είναι αναγκαία για αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τον οικισμό και μάλιστα όταν δεν ψηφίζουμε στο Δήμου Λοκρών. Όταν αντιμετωπίζουμε παραλείψεις της Διοίκησης, όταν ¨αντιμετωπίζουμε¨ δίκες. Διότι όπως λέει ο Θουκυδίδης στη πολιορκία των Μηλίων από τους Αθηναίους, στο μεταξύ τους διάλογο :
"Οι δυνατοί ασκούν τη δύναμή τους και οι αδύνατοι υφίστανται την αδυναμία τους"