Tuesday, October 25, 2022

Κοινοποίηση επιστολής

Καλησπέρα σας.

Σας κοινοποιούμε την επιστολή του μέλους του ΔΣ και τέως προέδρου του Συλλόγου μας κ. Νανάς Τσούμα Κακαβούλη προς τους οικιστές ΟΣΜΑΕΣ.

Φιλικά το ΔΣ
 
<< Φίλοι Συνοικιστές ΟΣΜΑΕΣ
 
Μετά την Ανοικτή Επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου μας αναφορικά με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός (αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων στη ΔΕΔΔΗΕ και στον εργολάβο του δικτύου ύδρευσης), επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω τα εξής:
 
Κατ` αρχήν από τα χρήματα των λογαριασμών του νερού πληρώνεται η ΔΕΔΔΗΕ για το ρεύμα λειτουργίας ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης το οποίο έχει μεγάλη διαδρομή, καθώς οι 2 γεωτρήσεις είναι στο Μαρτίνο και μεσολαβούν 9 αντλιοστάσια (δεξαμενές αρχής, ενδιάμεση, κορυφής, ηρεμίας, πέρατος, Δ1, Δ2, Δ3 και Δ4.) μέχρι το νερό να φτάσει στα σπίτια μας!
 
Αντίστοιχα από τα χρήματα των εισφορών πληρώνεται ο εργολάβος, τα ανταλλακτικά, οι δικηγόροι, οι λογιστές και τα λειτουργικά έξοδα του ΟΣΜΑΕΣ.
 
Αυτό σημαίνει πως, για να λειτουργήσει ο ΟΣΜΑΕΣ ομαλά το δίκτυο ύδρευσης, είναι απαραίτητη η καταβολή αυτών των χρημάτων από τους οικιστές.
 
Είναι απόλυτα κατανοητή η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών νερού και εισφορών από πάρα πολλούς συνοικιστές μας . Οι καιροί πράγματι είναι πολύ δύσκολοι –ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια- ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, αν διακοπεί η ύδρευση, οι περιουσίες που αποκτήσαμε με κόπο θα υποβαθμιστούν ραγδαία και τυπικά και ουσιαστικά ο ΟΣΜΑΕΣ θα καταρρεύσει!
 
Ας μη γελιόμαστε, οι υδροφόρες ΔΕΝ είναι μόνιμη λύση!
 
Αλλωστε, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ενταχθούμε στο Δήμο Λοκρών–η νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται από το ΥΕΘΑ σε συνεργασία με το Δήμο- τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά.
 
Ο Δήμος θα αναλάβει ολοκληρωτικά το δίκτυο ύδρευσης ενώ η εισπραξιμότητα των χρεών θα βελτιωθεί δεδομένου ότι έχει την δυνατότητα, όχι μόνο να αφαιρέσει τα υδρόμετρα, αλλά και να εισπράξει τους λογαριασμούς είτε βεβαιώνοντάς τους στην εφορία (ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ) είτε με δέσμευση των Τραπεζικών λογαριασμών των χρεωστών.
 
(Πρακτικά Συνάντησης στο Δημαρχείο Αταλάντης 30-11-2019 https://theologos-env.blogspot.com/2019/11/blog-post_30.html)
 
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, θεωρώ πως ένας βιώσιμος διακανονισμός του χρέους από τον ΟΣΜΑΕΣ - όπως έχει γίνει και στο παρελθόν - θα βοηθήσει αφενός τον χρεώστη –οικιστή να αποπληρώσει το χρέος του, αφετέρου τον πρότυπο οικισμό μας να επιβιώσει.
 
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Με εκτίμηση
Νανά Τσούμα Κακαβούλη                                                  25/10/2022 >>