Sunday, March 8, 2009

ΠΡΟΣ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

Θέμα: «Νομιμοποίηση παράνομης ιχθυοκαλλιέργειας Ιω.Γκλάβα στον Κόλπο
Θεολόγου –Αταλάντης Νομού Φθιώτιδας»
Σχετικο: ΑΠ 146753/23-2-2209 απάντηση Δ/νσης Υδατ/ργειών& Εσ.Υδάτων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με το απαράδεκτο σχετικό έγγραφο η Δ/νση Υδατοκαλλιεργειών του Υπουργείου Αγρ.Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντά στο Σύλλογό μας και εμμέσως σε Σας και στον Πρωθυπουργό της χώρας και επιχειρηματολογεί υπέρ της ΣΚΑΝΔΑΛΏΔΟΥΣ Απόφασης του προκατόχου Σας κ. Αλέξανδρου Κοντού, γεγονός το οποίο συνηγορεί στο ότι η Δ/νση Υδατοκαλλιεργειών υπήρξε η εισηγήτρια της εν λόγω ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ Απόφασης!

Στο ιστορικό του Φορέα «Αγροτοιχθυοκαλλιέργειες Ιω. Γκλάβα» το οποίο καταγράφει, η Δ/νση Υδατοκαλλιέργειών ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ότι ο παράνομος επιχειρηματίας μετέφερε εδώ και 7 χρόνια κρυφά, αυθαίρετα και χωρίς καμιά άδεια μεγάλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας από τη Μέλουνα Ευβοίας στον Κόλπο του Θεολόγου-Αταλάντης την οποία από τότε λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα, ρυπαίνοντας τη θάλασσα των τριών Δήμων Αταλάντης –Μαλεσίνας-Λιβανατών και μετατρέποντας τη σε ΧΑΒΟΥΖΑ ιχθυοτροφείων!

Επίσης ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ότι η σκανδαλώδης Απόφαση του κ. Αλέξανδρου Κοντού, εκτός του ότι ακυρώνει την Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για πρώτη φορά στα χρονικά της περιοχής ανατρέποντας κάθε ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία που ακολουθήθηκε, ζητάει από τον αυθαίρετο επιχειρηματία να φροντίσει για την έκδοση νέων άδειών (μίσθωσης.ΑΕΠΟ κ.λ.π.) χωρίς να του υποδεικνύει σαφώς να απομακρύνει την παράνομα μεταφερθείσα μονάδα από την Εύβοια!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας, στηριζόμενος στην σκανδαλώδη αυτή Απόφαση του προκατόχου σας να έχει ήδη καταθέσει αιτήσεις στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για ενοποίηση της παράνομα μεταφερθείσης μονάδας με την υπάρχουσα!!!!
Κύριε Υπουργέ
Με δεδομένο το ήθος Σας, την τιμιότητά Σας και την εν γένει πορεία Σας στην πολιτική ζωή του τόπου μας Σας παρακαλούμε ακόμη μια φορά να μην γίνετε συνένοχος του στη σκανδαλώδη απόφαση του προκατόχου σας κ. Αλέξανδρου Κοντού, να μην επιτρέψετε να συνεχιστεί αυτή η ΑΔΙΚΙΑ στην περιοχή μας η οποία μαστίζεται πλέον της 20ετίας από τα ιχθυοτροφεία και να αποδώσετε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ εκδίδοντας νέα Απόφαση με την οποία να τίθεται σε ισχύ η ακυρωθείσα Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στ.Ελλάδας.

Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Η Γ.Γραμματέας