Saturday, April 25, 2009

Παλιό Λατομείο ΟΣΜΑΕΣ

ΠΡΟΣ:Δήμο Μαλεσίνας
ΚΟΙΝ:1.Εταιρεία ΤΡΙΕΔΡΟΝ
2.ΟΣΜΑΕΣ
3.Σύλλογο «Νέα Αλαία»

Θέμα: «Λήψη αδρανών υλικών από το χώρο του λατομείου οικισμού ΟΣΜΑΕΣ από
την εταιρεία ΤΡΙΕΔΡΟΝ»

1. Γενικά

Εν συνεχεία των τηλεφωνικών επικοινωνιών μας με τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ.Κατσούλα και Ψαρά με αντικείμενο του θέματος και επειδή ο κ. Δήμαρχος ζήτησε προφορικά την άποψη του Συλλόγου μας καθώς το ζήτημα ήταν επείγον και αφορούσε τη διαπλάτυνση του δρόμου Μαλεσίνα-Θεολόγος, ζητήσαμε την έγγραφη αίτηση του εργολάβου κ. Τσέλου με σκοπό να ενημερωθούμε πρώτα με ποιες προυποθέσεις και όρους θα γίνει η λήψη των αδρανών υλικών από το λατομείο ώστε οι περίοικοι να μην ενοχληθούν από το θόρυβο και τη σκόνη των ανατρεπομένων οχημάτων και στη συνέχεια να επιτευχθεί η περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου.
Ωστόσο με την πάροδο 10 ημερών η αίτηση του εργολάβου δε μας κοινοποιήθηκε, ενώ διαπιστώσαμε ότι η λήψη των αδρανών υλικών είχε ήδη ξεκινήσει από την εταιρεία!
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Λατομείο υπήρξε για δεκαετίες «πληγή» στην καρδιά του ΟΣΜΑΕΣ καθώς η ανεξέλεγκτη ρίψη μπάζων και οικιακών σκουπιδιών δημιουργούσε συνθήκες αφόρητες για τους περιοίκους και ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος αδιαφορούσε παντελώς για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση αν και είχε ολοκληρωτική ευθύνη για την κατάντια του χώρου δεδομένου ότι είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου και ανήκει στο Δήμο Μαλεσίνας.
Επίσης να σας θυμίσουμε ότι μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας έγινε η περίφραξή του προς ανακούφιση των περιοίκων.

2. Περί της εκτέλεσης του έργου

Ο Σύλλογός μας είναι κατ`αρχήν θετικός στη λήψη των αδρανών υλικών υπό τις ακόλουθες αδιαπραγμάτευτες προυποθέσεις:

- Ο εργολάβος θα ζητήσει εγγράφως άδεια χρήσεως των υλικών του Λατομείου και θα αναφέρει λεπτομερώς τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει.

- Οι εν λόγω υποχρεώσεις θα συμπεριληφθούν σε συμφωνητικό κατάλληλα συντεταγμένο από το δικηγόρο του Δήμου ώστε να εξασφαλίζεται η υλοποίηση από πλευράς εργολάβου των συμφωνηθέντων καθώς και η πρόβλεψη χρηματικής εγγύησης.
- Ο εργολάβος θα πρέπει για κάθε φορτίο αδρανών να φέρνει δυο φορτία χώμα ενώ ευθύς μόλις παύσει να φέρνει χώμα θα παύσει και η λήψη υλικών.

-Η λήψη των υλικών να γίνεται από τα ψηλά προς τα χαμηλά με παράλληλη επιχωμάτωση.

-Οι εργασίες δε θα γίνονται Ιούλιο και Αύγουστο για να μην ενοχληθούν οι περίοικοι

-Προς αποφυγή της σκόνης τα φορτηγά να καταβρέχονται με θαλάσσιο νερό και όχι του δικτύου.

-Οι εργασίες θα διακόπτονται τις ώρες κοινής ησυχίας.

-Θα καθαρίζονται οι δρόμοι από τα χώματα και τα υλικά που τυχόν θα πέφτουν από τα φορτηγά.

-Από πλευράς Δήμου Μαλεσίνας να υπάρχει διαρκής έλεγχος για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Τέλος να επισημάνουμε την τεράστια ευθύνη του Δήμου Μαλεσίνας σε περίπτωση που ο εργολάβος απογυμνώσει το Λόφο και τον εγκαταλείψει χωρίς να τον αποκαταστήσει όπως συμφωνήθηκε!
Θα ξεσηκωθούν εναντίον του οι πάντες!!!!!


Σας ευχαριστούμε
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Γ.Γραμματέας Ο Πρόεδρος