Tuesday, July 27, 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΒΡΑΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1933-2010

Χτες βραδυ χάσαμε τον Πρόεδρο μας μετα απο μια σκληρή μαχη που έδινε εδω και τρια χρονια με ανίατη ασθένεια.
Ο Δημήτρης Δαβράδος ήταν μια ιδιαίτερη μορφή Προέδρου που ξέφευγε απο τα συνηθισμένα. Δεν ήταν μόνο η ψυχή του Συλλόγου.
Ηταν ο Πρόεδρος-πατέρας-καθοδηγητής-φίλος-στήριγμα.
Ηταν ο Πρόεδρος που μας ενέπνευσε με το πάθος του για την Προστασία του Περιβάλλοντος, το χώρο που ζούμε δηλαδή και αναπνέουμε και μας μετέδωσε το μεράκι και το ψώνιο που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να αγωνίζεται για το κοινό συμφέρον και να είναι αποτελεσματικός.
Ηταν ο Πρόεδρος-δάσκαλος που με τις γνώσεις και την εμπειρία του μας έδωσε μαθήματα ζωής, μας έμαθε να δουλεύουμε...και να δουλεύουμε όλοι μαζί περνώντας από τις διαφορετικές απόψεις στη σύνθεση.
Ηταν ο ακούραστος Πρόεδρος που χωρίς ποτέ να φέρει αντίρρηση, ακόμα και το τελευταίο διάστημα που οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν ,ακόμα και την τελευταία στιγμή, μας συμβούλευε, μας συντόνιζε και μας έδινε κατευθύνσεις .
Και τότε ακόμα και τα πιο δύσκολα προβλήματα βλέπαμε πως μπορούν να λυθούν.
Ηταν ο Πρόεδρος που μας έμαθε πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.
Ηταν ο Πρόεδρος που μας έμαθε να μή δειλιάζουμε αν πρόκειται να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
Ηταν ο Πρόεδρος που μας έμαθε να υψώνουμε τη φωνή και τη γροθιά μας. Και είναι αλήθεια πως του οφείλουμε τις μεγάλες επιτυχίες του Συλλόγου μας.
Ο Δημήτρης άνθρωπος με ευγενικό και διακριτικό χαρακτήρα, δυνατή φωνή που μαλιστα χαριτολογώντας έλεγε πως δε χρειάζεται να τηλεφωνει, τον ακούνε κι απ`το παράθυρο, με καταπληκτικές ιδέες, μοναδικό χιούμορ και μια πρωτόγνωρη τιμιότητα.
Κυρίως όμως είχε τετράγωνη λογική, κριτική σκέψη και καθαρό μυαλό .
Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού.
Ό Δημήτρης εκτός από Πρόεδρος στο Σύλλογό μας ήταν και Πρόεδρος στην καρδιά μας.
Πρόεδρε θα μας λείψεις………είχαμε πει πως δε θα σ`αφήνανε να φύγεις αν δεν τελείωναν πρώτα όλα τα μεγάλα ζητήματα του Συλλόγου.
Τελικά αυτό δε μπορεσε να γίνει.
Σου δίνουμε το λόγο μας πως θα μείνουμε όρθιοι εκεί στο Θεολόγο να φυλάμε Θερμοπύλες.