Tuesday, August 24, 2010

Οι ευθύνες του Λιμεναρχείου Αταλάντης




ΠΡΟΣ: Λιμεναρχείο Αταλάντης
ΚΟΙΝ: Υπ.Εμπορικής Ναυτιλίας
Λιμενική Αστυνομία
Τμήμα Αλιείας

Θέμα: « Κίνδυνος δυστυχήματος και υποβάθμιση θαλάσσιου και
Χερσαίου περιβάλλοντος»
Σχετ.α) ψηφιακές φωτογραφίες σκουριασμένης σιδηρόσκαλας
β)ψηφιακές φωτογραφίες ιχθυοκαλλιέργειας Ι.Γκλάβα

Σας επισυνάπτουμε κατ` αρχήν ψηφιακές φωτογραφίες (σχετ. α) της σκουριασμένης σιδηρόσκαλας η οποία βρίσκεται μέσα στη θάλασσα , εξέχει περί το μισό μέτρο από τη επιφάνειά της, εξ όσων πληροφορηθήκαμε βρίσκεται εκεί αρκετά χρόνια, είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη Νήσο Γάιδαρος του κόλπου Αταλάντης-Θεολόγου-Λιβανατών, περίπου 200 μέτρα μετά τη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας Ι.Γκλάβα από Σκάλα Αταλάντης προς Θεολόγο και σας επισημαίνουμε τον τεράστιο κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος τον οποίο διατρέχουν τα διερχόμενα σκάφη ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες και για το οποίο δυστύχημα αποκλειστική ευθύνη θα έχει η Υπηρεσία σας.

Επίσης με τις ψηφιακές φωτογραφίες της ιχθυοκαλλιέργειας Ι.Γκλάβα (σχετ β) σας δίνουμε την απαράδεκτη και τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει η θάλασσα, ο αιγιαλός και η παραλία της Νήσου Γάιδαρος από εγκαταλειμμένους και κατεστραμμένους ιχθυοκλωβούς, σημαδούρες, δίχτυα, σωλήνες, σιδηροδοκούς,ξύλα, πλαστικά, αλυσίδες, πλατφόρμες κ.λ.π. καθώς υποβαθμίζεται το θαλάσσιο και χερσαίο Περιβάλλον. εικόνα για την οποία έχει επίσης ευθύνη και η Υπηρεσία σας.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή θεωρούμε δεδομένο ότι είναι εις γνώσιν της Υπηρεσίας σας οι δυο περιπτώσεις, παρακαλούμε να λάβετε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή τους και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας

Σας ευχαριστούμε
Για το Δ.Σ.
Η Γ.Γραμματέας Ο Πρόεδρος