Wednesday, August 24, 2011

Μέχρι πότε θα κρατήσει ο εφιάλτης;;;;;;;;;;;;;;;;;








STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Συντάχθηκε απο το Γιώργο Σιμόπουλο
Τρίτη, 23 Αυγ 2011 22:02
Κοκκίνισαν σήμερα τα νερά της Λάρυμνας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βλάβη στις βαλβίδες των φίλτρων της μεταλλουργικής Βιομηχανίας της ΛΑΡΚΟ.

Από το πρωί κιόλας, όταν ο πρόεδρος της κοινότητας Λάρυμνας ήρθε αντιμέτωπος με τον κόκκινο επισκέπτη στα νερά του Ευβοϊκού, απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της εταιρείας για τον εντοπισμό του προβλήματος και την άμεση αντιμετώπισή του.
Η παραγωγική διαδικασία σταμάτησε μέχρι τις 4:00 το απόγευμα, όταν και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις βαλβίδες του φίλτρου που εντόπισε το τμήμα μηχανολογικής συντήρησης της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Λάρυμνας για το πρόβλημα ευθύνεται η χρήση φθηνών ανταλλακτικών αλλά και η χαρακτηριστική ολιγωρία της πολιτείας για την χάραξη μίας υπεύθυνης περιβαλλοντικής πολιτικής κι επιβολής προστίμων στους παραβάτες. Ενώ, το μέλος των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα χαρακτήρισε "εφιάλτη" αυτό το σύνηθες για πολλούς αλλά απαράδεκτο στην ουσία του φαινόμενο μόλυνσης των υδάτων από την συγκεκριμένη βιομηχανία.



FM1 ΛΑΜΙΑ

Τρίτη, 23 Αύγουστος 2011 21:09
Eφιάλτης ήταν και πέρασε. Η θάλασσα στην Λάρυμνα βάφτηκε κόκκινη.

Έντρομοι οι κάτοικοι της Λάρυμνας είδαν το πρωί τα νερά της θάλασσας να βάφονται κόκκινα. Η σκέψη τους πως υπεύθυνη για το φαινόμενο ήταν η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ επιβεβαιώθηκε όταν η εταιρεία διέκοψε την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου της Λάρυμνας για να ελέγξει από που προέρχονταν αυτός ο χρωματισμός των νερών.
Ο Περιβαλλοντικός σύλλογος της περιοχής κινήθηκε προς το ΥΠΕΚΑ ενημερώνοντας την ειδική γραμματέα Μαργαρίτα Καραβασίλη αλλά και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ενώ αναζητήθηκε και εισαγγελέας.
Από την εταιρεία έγινε γνωστό πως σημειώθηκε βλάβη στα φίλτρα της επιχείρησης και συγκεκριμένα βούλωσαν κάποιες βαλβίδες στα πολυστοματικά φίλτρα που χρησιμοποιεί και χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι να ελεγχθούν ένα προς ένα και να αποκατασταθούν τα προβληματικά . Το εργοστάσιο επανήλθε στην κανονικη λειτουργία του στις 4 το απόγευμα ενώ με τα θαλάσσια ρεύματα το χρώμα παρασύρθηκε μακριά και τα νερά αποκαταστάθηκαν.
Οι κάτοικοι πάντως παραμένουν καχύποπτοι για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον τέτοιων συμβάντων αν και η εταιρεία διαβεβαιώνει πως και η σημερινή ρύπανση ήταν μόνο οπτική.