Monday, April 15, 2013

Ο ΟΣΜΑΕΣ αδυνατει να διαθέσει 5000 Ευρω!!!!


  ΠΡΟΣ: κ. Φαμέλη Προεδρο ΔΣ  ΟΣΜΑΕΣ
                                                                     
 ΚΟΙΝ : κ. Παναγιώτη Συγγούρη
           Νομικό σύμβουλο ΟΣΜΑΕΣ
        Καποδιστρίου 12 Λαμία 35100
              Fax 22310 22660

   Θέμα: Χώροι πρασίνου οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας

    Σε συνεχεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας την οποια ειχε η Πρόεδρος του Συλλόγου μας με τους κυρίους   Μπελιβανάκη, Κομνιά, Συγγούρη και Μοδάτσο σχετικά με τις  ενέργειές σας  που αφορούν στην καταπάτηση των Χώρων Πρασίνου του οικισμού από ιδιώτες, διαπιστώσαμε  με έκπληξη ότι δεν προχώρησε η αποτύπωση  των εν λόγω χώρων με την πρωτοφανή δικαιολογία ότι ο ΟΣΜΑΕΣ  αδυνατεί να διαθέσει το ποσό των 5000 ευρώ που απαιτούνται  προκειμένου να προμηθευτεί από το Κτηματολόγιο Αταλάντης τα αντίστοιχα ΚΑΕΚ των  ιδιοκτησιών που βρίσκονται γειτονικά από τους καταπατημένους Χώρους Πρασίνου!!!!

    Αγαπητοί κύριοι, 
σας υπενθυμίζουμε, ότι για την καταπάτηση αυτών των εκτάσεων,  φέρουν  διαχρονικά ευθύνες οι κατά καιρούς διοικήσεις του ΟΣΜΑΕΣ οι οποίες δεν ενήργησαν όπως επιβάλλεται δεοντολογικά και  κατά τον νόμο ως θεματοφύλακες των συμφερόντων του συνεταιρισμού
   
    Θεωρούμε δε ότι θα πρέπει να μπαίνουν οι αναγκαίες προτεραιότητες στον τρόπο διαχείρισης των  δαπανών από τον Συνεταιρισμό, διότι  είναι αδιανόητο ο Συνεταιρισμός να μην μπορεί να διαθέσει 5000 ευρώ!!! για να προχωρήσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στην περιουσία του και συνεπώς το συμφέρον των μελών του ,με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όταν διαθέτει χιλιάδες ευρώ  από τα χρήματα των οικιστών για διάφορα άλλα έργα ήσσονος σημασίας και σε περίοδο κρίσης  πολυτέλειες για το Οικισμό, όπως για παράδειγμα   περίφραξη του γηπέδου τένις, πινακίδες στις παραλίες,  έργα καθαριότητας από ιδιωτικά συνεργεία, βαψιμο παιδικής χαράς κ.α.!!!

   Επειδή  ο Σύλλογός μας θεωρεί:

- Εξαιρετικά μεγάλης σημασίας τη διεκδίκηση καταπατημένων  Χώρων Πρασίνου,  που με δική του πρωτοβουλία αναδείχθηκε από το 2006, αλλά και 

-χρέος του να προσφέρει τη συμβολή του στην επίλυση αυτού του προβλήματος χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Συνεταιρισμού (αν και δεχθήκαμε την  αρνητική κριτική  σας για αυτή μας την πρωτοβουλία)

σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από υπόδειξη του κ. Καράμπελα από το τμήμα Πληροφορικής του Εθνικού Κτηματολογίου, επικοινωνήσαμε με τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδος (ΟΚΧΕ) στην οδο Τιμολέοντος Βασσου όπου από το τμήμα Χαρτογράφησης τηλ.2111044653  πληροφορηθήκαμε τα εξής:

1.Τα κτηματολογικά Διαγράμματα του ΟΤΑ Μαλεσίνας(Δήμου Λοκρών) σε ψηφιακή μορφή τα οποία έχουν και τις συντεταγμένες των χώρων παραχωρούνται σε Δήμους δωρεάν.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΣΜΑΕΣ θα μπορούσε να ζητήσει από το Δήμο Λοκρών   κι εκείνος με τη σειρά του από τον ΟΚΧΕ τα Κτηματολογικά Διαγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν τον τοπογράφο μηχανικό κ. Μοδάτσο να προχωρήσει στην αποτύπωση των Χώρων.

2. Σε περίπτωση που ο Δήμος Λοκρών αρνηθεί για δικούς του λόγους, η δαπάνη για να αποκτηθούν τα Κτηματολογικά Διαγράμματα είναι πολύ μικρη, 0.33 ευρώ το στρέμμα συν ΦΠΑ περίπου 0.5 ευρώ το στρέμμα.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε άμεσα  για ενέργειές σας

                                             Για το ΔΣ


Η Πρόεδρος   Νανα Κακαβούλη                                                                                 
Η Γραμματέας   Νικη Λαουτάρη