Thursday, February 25, 2016

Επαναλειτουργία δικτύου ύδρευσης ΟΣΜΑΕΣ

ΠΡΟΣ :π. Πρόεδρο ΔΣ ΟΣΜΑΕΣ κ. Παναγόπουλο 
 ΚΟΙΝ: 1.Υπουργό Εθνικής Αμυνας 
             2. Β Υπαρχηγό ΓΕΣ 
             3. Δ/ντή Νομοπαρασκευαστικού τμήματος ΥΕΘΑ 
             4.Δήμαρχο Λοκρών 
             5. οικιστές ΟΣΜΑΕΣ 

Θεμα: Επαναλειτουργία δικτύου ύδρευσης Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ 

 κ. Παναγόπουλε Καλημέρα σας 

Ως πρώην Πρόεδρος του ΟΣΜΑΕΣ σας είναι γνωστό το έντονο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι οικιστές του Συνεταιρισμού εδώ και πολλά χρόνια το οποίο όμως επιδεινώθηκε τελευταία λόγω της έλλειψης διοίκησης και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ( στην ουσία μιλάμε για χρεοκοπία ) και τα οποία οφείλονται σε πάρα πολλούς λόγους , κύρια στην αδυναμία (και όχι μόνο) των προηγούμενων διοικήσεων να επιτελέσουν το έργο που τους είχε ανατεθεί. 

Σας είναι γνωστό επίσης η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι μόνιμοι οικιστές, πολλοί εκ των οποίων είναι υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας μη διαθέτοντες άλλης κατοικίας, λόγω της πολύμηνης διακοπής του νερού και της στέρησης του πιο πολύτιμου αγαθού για τον άνθρωπο, καθώς και της καταστροφής των περιουσιακών στοιχείων των υπόλοιπων οικιστών. Τελευταία μετά και την διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ ο Σύλλογός μας με πολύ ευθύνη και με την πολύτιμη υποστήριξη φίλων και οικιστών έδωσε αγώνα ώστε να κινητοποιηθεί η πολιτεία και ειδικότερα ο κύριος Υπουργός Εθνικής Αμυνας, τον οποίο και ευχαριστούμε, και να αποκατασταθεί τελικά η σύνδεση. 

Για την επαναλειτουργία όμως του δικτύου απαιτείται η επίβλεψή του ,(έως ότου τοποθετηθεί η επόμενη διοίκηση του ΟΣΜΑΕΣ) από έμπειρο υδραυλικό. 

Προς τούτο αποφασίσαμε μαζί με την ομάδα των μόνιμων οικιστών να αναθέσουμε το έργο αυτό στον κ. Γκίζα ( τον οποίο είχε υπεύθυνο και ο αποχωρήσας εργολάβος) με ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο αναλαμβάνουμε την ευθύνη λειτουργίας του δικτύου όπως και την πληρωμή του υπευθύνου. 

Κατόπιν αυτών θα σας παρακαλούσαμε να μην είσθε αρνητικός και να συμβάλλετε στην προώθηση αυτής της διαδικασίας, διότι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή την δύσκολη περίοδο ίσως καθυστερήσει η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την τοποθέτηση νέου Δ.Σ στον ΟΣΜΑΕΣ με αποτέλεσμα τη δραματική καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του δικτύου ύδρευσης με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας ώστε να μην ταλαιπωρούμε ηλικιωμένους οικιστές όπως και την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων όλων των υπόλοιπων οικιστών. 

Σας Ευχαριστούμε 
Για το ΔΣ του Συλλόγου 


Η Πρόεδρος    
Νανά Τσούμα 
Κακαβούλη                                                                           
Ο Γραμματέας
Δημήτρης Μαούνης