Wednesday, March 23, 2016

Εγκατάλειψη οικισμού ΟΣΜΑΕΣ

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΕΘΑ Πτέραρχο ε.α. κ. Θ Συμεωνίδη 
             2. >> Σμήναρχο κ. Π. Μπακοδήμα 
ΚΟΙΝ: 1. Β Υπαρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Α. Οικονόμου 
            2. ΟΣΜΑΕΣ συνταγματάρχη κ. Παναγόπουλο 
            3. Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν. Λιόλιο 
           4. οικιστές ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας 

Αξιότιμοι κύριοι 
Ο Σύλλογός μας αποτελούμενος από οικιστές του συνεταιρισμού δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής τόσο στον οικισμό του ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λοκρών με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. 
Όπως γνωρίζετε ο συνεταιρισμός ΟΣΜΑΕΣ στερείται πλέον του έτους Διοικητικού Συμβουλίου και ένα πλήθος προβλημάτων με κυριότερο όλων τη διακοπή της υδροδότησής του στο πρόγραμμα Μαλεσίνας, έχει φέρει σε απόγνωση τους οικιστές, ιδιαίτερα τους μόνιμους και μάλιστα ηλικιωμένους και ασθενείς. 
Ο κίνδυνος να ξεσπάσει ακόμα μία πυρκαγιά μετά την πρόσφατη στη διασταύρωση των οδών 32 και 36 για την κατάσβεση της οποίας εκλήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι εμφανής ιδιαίτερα από τώρα και τους μετέπειτα μήνες καθώς η έλλειψη νερού περιορίζει σημαντικά το έργο της κατάσβεσης. 
Παράλληλα το δίκτυο ύδατος ,το οποίο μετά την αποφασιστική παρέμβαση του κ. Υπουργού για την επανασύνδεση του ρεύματος της ΔΕΗ στις αντλίες του ΟΣΜΑΕΣ , είναι έτοιμο να λειτουργήσει με καταγεγραμμένη την αποκλειστική ευθύνη του Συλλόγου μας και της Επιτροπής Μονίμων Κατοίκων. Ωστόσο τα κλειδιά των εγκαταστάσεων παραδόθηκαν από τον π. εργολάβο και παρελήφθησαν από τον ΟΣΜΑΕΣ, κατά την εκτίμησή μας πολύ κακώς καθώς δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού υπεύθυνο για την παραλαβή και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, στα γραφεία του ΟΣΜΑΕΣ και ο προιστάμενος κ. συνταγματάρχης κ. Παναγόπουλος αρνείται να μας τα δώσει. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οικισμός να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού και να ερημώνει, να προκαλούνται βλάβες στις εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης λόγω ακινησίας και κυρίως να παραμένουν στις ερημικές τοποθεσίες αφύλακτες στο έλεος των κακοποιών!!
 Κατόπιν των ανωτέρω, απευθυνόμενοι στην ανθρώπινη ευαισθησία σας ,παρακαλούμε αν είναι δυνατόν να ορίσετε μια συνάντησή μας με τον κ. Υπουργό ή σε περίπτωση αδυναμίας του με ηγετικό στέλεχος του Υπουργείου προκειμένου να ενημερώσουμε, να υποβάλουμε τις προτάσεις μας και να αναζητήσουμε λύσεις στα οξύτατα προβλήματα διαβίωσης που αυτή την στιγμή έχουμε. Σας Ευχαριστούμε 
Για το ΔΣ του Συλλόγου 
Η Πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη
Ο Γραμματέας Δημήτρης Μαούνης