Thursday, June 30, 2016

Προς Επιτροπή Μονίμων Κατοίκων ΟΣΜΑΕΣ (ΕΜΚΟ)

​ΠΡΟΣ: Επιτροπή Μονίμων Κατοίκων
            ΟΣΜΑΕΣ  (ΕΜΚΟ)
ΚΟΙΝ: οικιστές ΟΣΜΑΕΣ

Σχετικά: Πρόσφατες συνημμένες επιστολές σας σχετικά με την ύδρευση του οικισμού.


Κύριοι
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την υπαναχώρησή σας από την δέσμευση την οποία είχατε αναλάβει ώστε  να συμβάλλετε στην λειτουργία του δικτύου ύδρευσης ,και μάλιστα επικαλείστε λόγους που όσο μεν αφορά τον Σύλλογό μας ουδεμία σχέση έχουν με τις πραγματικές του διαθέσεις, όσο δε αφορά τα τεχνικά προβλήματα κατά το μάλλον είναι προσχηματικοί.

Πιό συγκεκριμένα:
α) Πάγια θέση του Συλλόγου ήταν να λειτουργήσει το δίκτυο όπως τουλάχιστον λειτουργούσε κατά τους τελευταίους δέκα μήνες πριν την αποχώρηση του εργολάβου με τα γνωστά σε όλους προβλήματά του. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε (ούτε και φυσικά ήταν δυνατό) ότι θα μπορούσαμε να επιλύσουμε τα χρόνια προβλήματα της λειτουργίας του!!!
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω ουδέποτε μπήκαμε σε διάλογο για το ποια περιοχή μπορεί να πάρει η όχι νερό, γεγονός το οποίο κάνετε εσείς!!!!

β) Όσο αφορά το έγγραφο με το οποίο επικαλείσθε  τη σχετική έκθεση του εργολάβου και το οποίο έγγραφο σας το δώσαμε εμείς,  για την κατάσταση του δικτύου και τα χρόνια προβλήματά του [π.χ υπολειτουργία των αντλιών των γεωτρήσεων ,των αντλιών αρχής (εδώ πρέπει να σας θυμίσουμε ότι ήδη αγοράσαμε δύο καινούργιες) την παράκαμψη του ταχυδιυλιστηρίου , τα προβλήματα στις αντλίες των δεξαμενών κ.ά. ] όλα αυτά ήταν γνωστά σε εμάς  αλλά και σε οικιστές από 3ετίας από τον ίδιο τον μηχανικό του πρώην εργολάβου τον κ. Φώτη Βασιλόπουλο προφορικώς και γραπτώς!
Υποθέτουμε γνωστά θα ήταν και σε κάποια  μέλη της Επιτροπής σας, και με αυτά ακριβώς τα προβλήματα λειτουργούσε το δίκτυο σχεδόν όλο το 2015 και πιθανά και προγενέστερα.

Είναι όμως για εμάς απορίας άξιον γιατί τα επικαλείσθε τώρα και μάλιστα σε  τόνους υψηλούς , στα όρια της απειλής, μιλώντας για<< ανεύθυνες ενέργειες και ευθύνες που θα έχει όποιος αναλάβει την λειτουργία του δικτύου για τις τυχόν βλάβες που πιθανά θα προκύψουν.>> !
Γνωρίζετε ότι τις βλάβες που προέκυψαν τις αντιμετωπίσαμε όλοι οι οικιστές μαζί την περίοδο που λειτουργούσε το δίκτυο και μάλιστα όσο ήταν υπό την << ευθύνη >> του πρώην εργολάβου!!!

γ) Ουδέποτε αρνηθήκαμε να μεταβιβαστούν στον λογαριασμό μας τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από σας για την λειτουργία του δικτύου με την προυπόθεση ότι θα  το επιθυμούν και αυτοί που τα κατάθεσαν ,δεδομένου ότι είναι χρήματα απαραίτητα για την πληρωμή τεχνικών λειτουργίας του δικτύου για τον πρώτο καιρό έως ότου τοποθετηθεί το νέο Δ.Σ του Συνεταιρισμού.

Τέλος σας καλούμε  να αφήσετε τις υπεκφυγές, και την αποθάρρυνση όσων επιθυμούν να συμβάλλουν στην λειτουργία του δικτύου, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστείτε μαζί μας ώστε να επαναφέρουμε την υδροδότηση του οικισμού μας τουλάχιστον όπως λειτουργούσε το 2015 με τα γνωστά σε όλους προβλήματά του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε την βελτίωσή του όπου αυτό είναι δυνατό και σύμφωνα με τα ελάχιστα  μέσα που διαθέτουμε.

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη
Ο γεν γραμματέας  Δημήτρης Μαούνης