Thursday, November 30, 2017

Επανεξέταση υπολογισμού της κατανάλωσης ύδατος και στήριξη του αιτήματος των δυο Συλλόγων ( με συμπληρωματικά στοιχεία)

Καλησπέρα σας
Οπως σας είχαμε ενημερώσει, προχθες Τρίτη 28-11-2017 έγινε στα γραφεία του ΟΣΜΑΕΣ η συνάντηση του αντιπροέδρου του Συλλόγου μας κ. Ηλία Δημητρόπουλου ,του γεν γραμματέα κ. Δημήτρη Μαούνη και εμού με τον πρόεδρο του ΟΣΜΑΕΣ κ. Γ.Μπαρμπόπουλο με αντικείμενο το μέλλον του οικισμού μας.
Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τα θέματα που συζητήθηκαν, προς το παρόν σας δημοσιοποιούμε την επιστολή μας προς τον πρόεδρο του ΟΣΜΑΕΣ.
Φιλικά
Νανά Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος


ΠΡΟΣ:1. κ. Γ. Μπαρμπόπουλο πρόεδρο ΔΣ ΟΣΜΑΕΣ
2. Μέλη ΔΣ ΟΣΜΑΕΣ
ΚΟΙΝ: κ.κ.οικιστές ΟΣΜΑΕΣ
Θέμα: Επανεξέταση υπολογισμού της κατανάλωσης ύδατος και στήριξη του αιτήματος των δυο Συλλόγων ( με συμπληρωματικά στοιχεία)
Κύριε Πρόεδρε
Κύριοι
Σε συνέχεια των όσων συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας μαζί σας στα γραφεία του ΟΣΜΑΕΣ σας παρακαλούμε για τα εξής:
1) Να επανεξετάσετε τον τρόπο υπολογισμού της κατανάλωσης των δύο τελευταίων λογαριασμών υδροδότησης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την σύμβαση υδροδότησης μεταξύ των οικιστών και του ΟΣΜΑΕΣ.
Δεδομένου ότι για τους γνωστούς λόγους υπάρχει μια μόνο μέτρηση τα τελευταία δύο χρόνια, προτείνουμε όπως η κατανάλωση επιμερισθεί σε τέσσερα τρίμηνα,
( Δ΄ τρίμηνο του 2015. Γ’ τρίμηνο του 2016, Δ’ Τρίμηνο του 2016 και Γ’ Τρίμηνο του 2017 ) με έναν λογικό επιμερισμό της κατανάλωσης μεταξύ καλοκαιρινής και χειμερινής περιόδου.
Θεωρούμε ότι αυτό είναι λογικό και αναγκαίο να εφαρμοσθεί, διότι σε μεγάλες καταναλώσεις εμφανίζονται υπερβολικές χρεώσεις λόγω της κλίμακας ,σε σχέση με αυτές που θα προέκυπταν αν εφαρμοζόταν η προβλεπόμενη ανά τρίμηνο χρέωση ,αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού.
Η πρότασή μας είναι να μην εκδοθούν νέοι λογαριασμοί αλλά στον επόμενο να υπάρχει συμψηφισμός των διαφορών που τυχόν προκύψουν, με το ποσόν της κατανάλωσης του Δ΄ Τριμήνου του 2017.
2) Να στηρίξετε το αίτημα των δυο Συλλόγων ( του Συλλόγου μας και της Νέας Αλαίας 31-8-2017) συναινώντας να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών η ανάληψη της διαχείρισης της υδροδότησης του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ από το Δήμο Λοκρών.
Καλούμε όλους τους οικιστές να ανταποκριθούν άμεσα στις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπής της υδροδότησης δεδομένου ότι, αν γίνει δεκτή η πρότασή μας, η όποια διαφορά προκύψει θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό.
Ευχαριστούμε
Για το ΔΣ
Νανά Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος
Δημήτρης Μαούνης γεν. γραμματέας