Sunday, June 3, 2018

Ενημέρωση

Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε ακόμη μια ενέργειά μας σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων του ΟΣΜΑΕΣ και συγκεκριμένα της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης τονίζοντας ότι ως Διοικητικό Συμβούλιο κάνουμε ότι είναι δυνατόν προς οιαδήποτε κατεύθυνση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης του οικισμού μας χωρίς να διστάζουμε, αν χρειαστεί , να έρθουμε ακόμη και σε σύγκρουση με την όποια Διοίκηση.
Φιλικά
Νανά Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος

ΠΡΟΣ: Υπ. Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη "Καθημερινότητα"
ΚΟΙΝ: 1) Αρχηγό ΓΕΣ
2) Β Υπαρχηγό ΓΕΣ
3) Δήμαρχο Λοκρών
4) Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΣΜΑΕΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Λοκρών και ειδικότερα στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ) Μαλεσίνας Θεολόγου Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας από όπου προέρχονται τα περισσότερα μέλη του ως οικιστές του Συνεταιρισμού, ο οποίος αριθμεί περίπου 4000 μερίδια, 1250 κατοικίες και διοικείται σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό από Δ.Σ που ορίζεται από το ΥΠΕΘΑ.
Δυστυχώς κατά τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια ο Συνεταιρισμός μας έχει περιέλθει σε δεινή κατάσταση εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης από τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια με μέγιστο πρόβλημα την κακή κατάσταση του ιδιόκτητου δικτύου υδροδότησής του λόγω της πλημμελούς επίβλεψης και της αδιαφορίας από τους έχοντες τη σχετική ευθύνη.
Πέραν αυτών ο Συνεταιρισμός μας το 2014 με σχετικό Νόμο υπήχθη στο Υπ.Οικονομικών οπότε παραιτήθηκε το ΔΣ με αποτέλεσμα από το τέλος του 2015 έως και το καλοκαίρι του 2017 η ήδη κακή κατάσταση να επιδεινωθεί και ο οικισμός να μείνει χωρίς ουσιαστική παροχή νερού για περίπου δύο χρόνια με αποτέλεσμα την καταστροφή των περιουσιών των συνεταίρων.
(Σε αυτό το διάστημα που τις στοιχειώδεις ανάγκες νερού κάλυπταν διάφοροι εμφανισθέντες πανάκριβοι νερουλάδες(!!), ο Σύλλογός μας με έκτακτες εισφορές των μελών του και των άλλων οικιστών προσπάθησε και κατάφερε τελικά με πολλές και επίμονες προσπάθειες , ακόμη και με ασφαλιστικά μέτρα να βάλλει σε λειτουργία το δίκτυο του νερού, καλύπτοντας την υδροδότηση των οικιών κατά τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες των ετών 2015 και 2016!)
Στις 27 Ιουλίου του 2017 και μετά αγωνιώδεις προσπάθειες τοποθετήθηκε ,με ειδικού σκοπού νομοθετική ρύθμιση για ένα χρόνο και με παράταση άλλον ένα, νέο Δ.Σ το οποίο με φιλότιμες ενέργειες κατάφερε να ξαναστήσει τον Συνεταιρισμό στα πόδια του.

Κύριε Υπουργέ
Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να συνδράμετε στις αγωνιώδεις προσπάθειές μας για ανανέωση της θητείας του υπάρχοντος Δ.Σ ΓΙΑ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ ΑΚΌΜΑ παρεμβαίνοντας προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Πάνο Καμμένο έτσι ώστε να γίνει ομαλή η μετάβαση του συνεταιρισμού στο νέο καθεστώς λειτουργίας του, όπως προβλέπεται από το νέο καταστατικό που συντάσσεται από το αρμόδια όργανα κατά την επιταγή του νόμου περί αστικών συνεταιρισμών αλλά και παράλληλα να προχωρήσουν οι συνομιλίες μεταξύ ΓΕΣ και ΟΣΜΑΕΣ με το Δήμαρχο Λοκρών σχετικά με τη δυνατότητα ανάληψης της διαχείρισης του δικτύου ΄ύδρευσης από το Δήμο Λοκρών
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή για 3000 και πλέον οικιστές που τράβηξαν του <<Χριστού τα πάθη>> τα προηγούμενα δύο χρόνια, γιαυτό σας παρακαλούμε να ασχοληθείτε ξεχωριστά με την τραγική αυτή υπόθεση ώστε το συντομότερο να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την παράταση της θητείας του υπάρχοντος Δ.Σ του ΟΣΜΑΕΣ και το οποίο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει τον Συνεταιρισμό μας σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται.

Με τιμή
Η Πρόεδρος
Νανά Τσούμα Κακαβούλη
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Μαούνης

“Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους όρους χρήσης της Δομής της Καθημερινότητας όπως καταγράφονται στο www.kathimerinotita.gov.gr. Παρέχω ρητά την συγκατάθεσή μου για τη συλλογή, τήρηση, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών μου δεδομένων αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας πλατφόρμας , σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 25η Μαΐου 2018 και τον ν. 2472/1997 όπως ισχύει. Δηλώνω, επίσης, ότι ενημερώθηκα για την ύπαρξη δικαιώματος ανάκλησης της ως άνω χορηγηθείσας συγκατάθεσής μου. “