Thursday, July 5, 2018

Αποκομιδή απορριμμάτων στους οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ

  Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων στους οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ
Φιλικά
Νανα Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος


ΠΡΟΣ: κ. Νίκο Λιόλιο
             Δήμαρχο Λοκρών

Θέμα:     Χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων στους οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ
   
     Κύριε Δήμαρχε
    Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δυο οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ έχει φτάσει το απροχώρητο με αιχμή τους δυο χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων ,ο ένας προς την έξοδο του Θεολόγου(parking) και ο άλλος στην οδό 26 του ΟΣΜΑΕΣ(αποκόμα) να έχουν καταντήσει ανεξέλεγκτες χωματερές!
       Αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν  σε όλο το χώρο της ευρύτερης περιοχής Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ γύρω από τους κάδους είναι απερίγραπτες, καθώς τα  σκουπίδια παρασυρμένα από τον αέρα  και τα ζώα έχουν  μετατρέψει τους οικισμούς μας  σε απέραντους σκουπιδότοπους!
       Επιπλέον οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων ρίχνουν ανενόχλητοι τα λύματα μέσα στο δάσος μολύνοντας το ευρύτερο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον,τους επιφανειακούς υδροφόρους ορίζοντες καθώς και τα νερά των γεωτρήσεων τα οποία χρησιμοποιούνται πολλές φορές  από τους νερουλάδες για την κάλυψη των αναγκών μας.
    Σημειώστε ότι το Φεβρουάριο ιδιοκτήτης βυτιοφόρου μεταφοράς λυμάτων κάτοικος Μαλεσίνας καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για απόρριψη λυμάτων στη δασική περιοχή του Θεολόγου και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
    Για τους λόγους αυτούς εκτιμούμε ότι τουλάχιστον τους δυο μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι αναγκαία για την επιβίωση της περιοχής μας να περνούν τα απορριμματοφόρα καθημερινά από τους χώρους απόθεσης απορριμμάτων στον οικισμό του Θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ και σας παρακαλούμε θερμά για τούτο.

Με εκτίμηση
 Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος    
Νανά Τσούμα Κακαβούλη  
                                                                              
 Ο Γεν.Γραμματέας  
 Δημήτρης Μαούνης