Friday, August 9, 2019

Απάντησή μας στην ":Απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας πλωτών μέσων και λήψης θαλασσίου λουτρού στη παραλία Ροδίτσας Θεολόγου Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας στη θέση Παλιό Μεταλλείο"

Καλησπέρα σας
Σας ενημερώνουμε την απάντησή μας προς το Λιμεναρχείο Αταλάντης αναφορικά με την απαγόρευση των θαλασσίων λουτρών(!) στην παραλία της Ροδίτσας κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας εταιρείας φύλαξης πως έγιναν κατολισθήσεις!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας
Φιλικά το ΔΣ

ΠΡΟΣ: Λιμεναρχείο Σκάλας Αταλάντης
ΚΟΙΝ: Λιμεναρχείο Στυλίδας
(αποστoλή με mail)

Θέμα:Απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας πλωτών μέσων και λήψης θαλασσίου λουτρού στη παραλία Ροδίτσας Θεολόγου Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας στη θέση Παλιό Μεταλλείο
Σχετ.α) Αρ.πρωτ 2131.16/714/2019 έγγραφό σας
β) Ψηφιακές φωτογραφίες της παραλίας παρελθόντων
ετών

Σε συνέχεια του σχετ. α εγγράφου σας το οποίο λάβαμε μέσω mail σας γνωρίζουμε τα εξής:
Είμαστε οικιστές του Θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ και χρησιμοποιούμε από πολλών ετών την παραλία Ροδίτσας για τα θαλάσσια μπάνια των οικογενειών μας.
Σας βεβαιώνουμε ότι ουδεμία πτώση βράχων(κατολίσθηση) έλαβε χώρα στην εν λόγω παραλία πλην κάποιων μικρών ξερών πεύκων τα οποία παρασύρθηκαν από την μεγάλη βροχόπτωση των φυσικών φαινομένων (Ζορμπάς) της 30-9-2018, ευρίσκοντο στην πλαγιά που βρίσκεται ανάντι της παραλίας και απομακρύνθηκαν προ μηνών από κατοίκους.
Αλλωστε η εικόνα που περιγράφετε στην αυτοψία που διενεργήσατε και στις φωτογραφίες που παραθέτετε (βράχοι μέσα και έξω από τη θάλασσα) είναι το φυσικό ανάγλυφο της παραλίας που χρησιμοποιούμε από 35ετίας και φαίνεται στις ψηφιακές φωτογραφίες παρελθόντων ετών της σελίδας του Συλλόγου μας αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι βράχοι μέσα και έξω από τη θάλασσα προυπήρχαν και δεν είναι από κατολίσθηση!
Η ηλ. διεύθυνση της σελίδας του Συλλόγου μας είναι :
http://theologos-env.blogspot.com
Εκεί μπορείτε να δείτε την εικόνα της παραλίας τα προηγούμενα χρόνια πατώντας τα λινκς :
1. Tuesday, July 23, 2019
Παραλία Ροδίτσας
https://theologos-env.blogspot.com/…/1-2-3-4-5-600-silver-b…
2. Sunday, August 26, 2018
Ροδίτσα

https://theologos-env.blogspot.com/2018/08/blog-post_26.html
3.Tuesday, July 31, 2012
Παραλία Ροδίτσας

https://theologos-env.blogspot.com/2012/07/
Συνεπώς η ενημέρωση της εταιρίας φύλαξης(security) για πτώση βράχων(κατολισθήσεις) είναι εντελώς αβάσιμη και δεν υφίσταται κανένας λόγος ουσιαστικά της ιδιωτικοποίησης της παραλίας απαγορεύοντας τα θαλάσσια λουτρά στους κατοίκους, τους οικιστές και τους επισκέπτες του Θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ.
Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι κίνδυνος κατολίσθησης τεράστιων βράχων, μπάζων και σκουριασμένων σίδερων στην εν λόγω παραλία μετά από έντονη βροχόπτωση, υφίσταται και μάλιστα μεγάλος από την αυθαίρετη και παράνομη κατασκευή η οποία τοποθετήθηκε από την εταιρία «Μεταλλεία Αταλάντης» καθέτως προς την ζώνη αιγιαλού- παραλίας αποκλείοντας σκοπίμως την κυκλοφορία των κατοίκων και ιδιωτικοποιώντας τη ζώνη αιγιαλού –παραλίας.
Sunday, July 2, 2017
Νέος αποκλεισμός της ζώνης αιγιαλού παραλίας στη Ροδίτσα

https://theologos-env.blogspot.com/2017/07/blog-post_2.html
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να άρετε την απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας πλωτών μέσων και λήψης θαλασσίου λουτρού στη παραλία Ροδίτσας Θεολόγου Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας στη θέση Παλιό Μεταλλείο
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Η πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη
ο γ.γραμματέας Δημήτρης Μαούνης