Sunday, October 6, 2019

Παράταση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ μέχρι 31-12-2020

Καλησπέρα σας
Αν και έχει διαρρεύσει, η παράταση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ μέχρι 31-12-2020 έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπ. Εθνικής Αμυνας και το επόμενο βήμα είναι να περάσει από τη Βουλή τον επόμενο μήνα.
Στη τρίτη και τελευταία Γενική Συνέλευση των μελών του ΟΣΜΑΕΣ την Τρίτη 1-10-2019 στο Πολεμικό Μουσείο προσήλθαν γύρω στα 150 άτομα , μέλη του Συνεταιρισμού και των τριών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί "τρίτοι" και κληρονόμοι ως παρατηρητές όπως και δυο μέλ
η του ΔΣ και της Εξ. Επιτροπής του Συλλόγου μας.
Παρευρέθη ο πρόεδρος του ΟΣΜΑΕΣ κ.Μπαρμπόπουλος, ο γεν. γραμματέας κ. Βιτσαξάκης και η δικαστική αντιπρόσωπος.
Ο κ. Μπαρμπόπουλος παρουσίασε την κατάσταση που βρίσκεται ο Συνεταιρισμός μετά την υπαγωγή του στο Υπ.Οικονομικών, την ανάγκη να εκλεγεί ΔΣ από 7 μέλη και Εποπτικό Συμβούλιο από 3 μέλη για να μην είναι ακέφαλος ο ΟΣΜΑΕΣ και ζήτησε από τους παρόντες να συσταθεί μια εφορευτική επιτροπή.
Πράγματι συστάθηκε μια τριμελής εφορευτική και ξεκίνησε η διαδικασία για τις υποψηφιότητες που όμως δεν είχε αποτέλεσμα διότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι πλην ενός ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα και μετά έφυγε!
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις παρευρισκομένων για διάφορα θέματα με κύριο το γεγονός ότι το νέο καταστατικό του ΟΣΜΑΕΣ, όπως και το παλαιό, δεν αναγνωρίζει μέλη του τους "τρίτους" και τους κληρονόμους.
Τότε η δικαστική αντιπρόσωπος πρότεινε να εκλεγεί ένα προσωρινό ΔΣ και Εποπτικό Συμβούλιο με μόνο σκοπό την τροποποίηση του Καταστατικού ώστε αυτοδίκαια να γίνουν μέλη οι "τρίτοι" και οι κληρονόμοι.
Πάλι προθυμία δεν υπήρχε, οπότε προ του αδιεξόδου,τα μέλη του Συλλόγου μας ο κ.κ. Κώστας Φράγκος, Ζαχαρίας Γιαννακός και Βελισσάριος Χούσος υπέβαλλαν υποψηφιότητα κίνηση η οποία δεν είχε αποτέλεσμα καθώς ουδείς αλλος παρουσιάστηκε.
Αποτέλεσμα να διαλυθεί η ΓΣ, και ο ΟΣΜΑΕΣ να είναι ακέφαλος.
Το καλό είναι πως ο πρόεδρος καθώς και ο γεν.γραμματέας του ΟΣΜΑΕΣ θα παραμείνουν εθελοντικά στη θέση τους μέχρι να βγει το ΦΕΚ με την παράταση της θητείας τους
Από πλευράς μας, παρακαλούμε τους συνοικιστές μας να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού που θα ταχυδρομηθούν μέσα στον Οκτώβριο!
Αυτά

Φιλικά το ΔΣ