Wednesday, March 4, 2020

Ανεξέλεγκτη Διάθεση Απορριμμάτων και οικοδομικών Υλικών (μπαζών) σε Κοινωφελή Χώρο στην κατοικημένη περιοχή του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ μεταξύ των οδών 2 και 1.

Καλησπέρα σας
Εχουν σειρά τα δύσκολα.
Διαβάστε για τη δεύτερη χωματερή μέσα στον ΟΣΜΑΕΣ και δείτε τις φωτογραφίες του χώρου.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Φιλικά το ΔΣ



ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθ. Ζεκεντέ
ΚΟΙΝ: 1. Δνση Δημ.Υγείας ΠΕ Φθιώτιδας
2. Δασαρχείο Αταλάντης

Θέμα: Ανεξέλεγκτη Διάθεση Απορριμμάτων και οικοδομικών Υλικών (μπαζών) σε Κοινωφελή Χώρο στην κατοικημένη περιοχή του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ μεταξύ των οδών 2 και 1.

Σχετικά: Ψηφιακές φωτογραφίες του χώρου
Σας ενημερώνουμε πως το Σάββατο το πρωί 29-2-2020 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σκουπίδια στον πευκόφυτο χώρο που περικλείεται από τις οδούς 1 και 2 του ΟΣΜΑΕΣ.
Ειδοποιήθηκε από συνοικιστή μας η Πυροσβεστική Αταλάντης και η φωτιά κατασβέστηκε αφού έκαψε χόρτα γύρω από τα πεύκα.
Την Κυριακή το πρωί 1-3-2020 η φωτιά στα σκουπίδια αναζωπυρώθηκε, ο συνοικιστής μας ειδοποίησε πάλι την Πυροσβεστική η οποία την κατέσβησε.
Την ‘ίδια ημέρα το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε ακόμα μια φορά και η Πυροσβεστική ξαναήρθε ειδοποιημένη αυτήν τη φορά από την πρόεδρο του Συλλόγου μας η οποία επισκέφτηκε το χώρο και διαπίστωσε με έκπληξη τα εξής:
Πρόκειται για τον Κοινωφελή Χώρο μεταξύ των οδών 2 και 1 ο οποίος προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού μας για Σχολεία (Δημοτικό και Γυμνάσιο), έχει παραχωρηθεί μαζί με τους Χώρους Πρασίνου και τους Κοινωφελείς με συμβολαιογραφική πράξη το 1973 στον π. Δήμο Μαλεσίνας και έχει μετατραπεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε χώρο απορριμμάτων, μπαζών, κλαδιών, άχρηστων αντικειμένων με μεγάλη δυσοσμία και ανθυγιεινών καταστάσεων σε βάρος των περιοίκων , των διερχομένων πολιτών και κυρίως κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία και πυρκαγιών στην πλέον πευκόφυτη περιοχή του ΟΣΜΑΕΣ.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα μέσα στον οικισμό μας!
Είμαστε υποχρεωμένοι να σας επιστήσουμε την προσοχή ότι η ευθύνη για την όποια πυρκαγιά εκδηλωθεί, θα βαρύνει το Δήμο Λοκρών και είναι απόλυτα βέβαιο πως θα εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες αποζημίωσης των πληγέντων οικιστών οι οποίοι θα κινηθούν νομικά εναντίον του Δήμου.

Κύριε Δήμαρχε, κατόπιν αυτών, σας καλούμε να καθαρίσετε ΑΜΕΣΑ από τα απορρίμματα το χώρο και να απομακρύνετε τα μπάζα επαναφέροντάς τον στην προτέρα κατάσταση.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη
 Ο γεν.γραμματέας Δημήτρης Μαούνης