Thursday, June 3, 2021

Προς τις Διευθύνσεις Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το ερώτημά μας και περιμένουμε την απάντησή τους.

Καλησπέρα σας

Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας προς τις Διευθύνσεις Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το ερώτημά μας και περιμένουμε την απάντησή τους.
Εκείνο που θέλουμε να σας βεβαιώσουμε είναι πως η υπόθεση των ιχθυοτροφείων τα οποία με τη λειτουργία τους ρυπαίνουν και μολύνουν τη θαλάσσια περιοχή μας του Οπούντιου Κόλπου (Αταλάντη-Θεολόγος -ΟΣΜΑΕΣ-Αρκίτσα-Λιβανάτες) θα έχει συνέχεια μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας.
Αυτό για να μη νομίζουν κάποιοι(!) πως οι ενέργειές μας είναι "ασκήσεις επί χάρτου".
Φιλικά το ΔΣ
 
ΠΡΟΣ: Γεν. Δνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής
Δνση Χωρικού Σχεδιασμού και
Δνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης
 
Θέμα: Ερώτημα προς Δ/νση Χωρικού Σχεδιασμού και Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Σας αποστέλλουμε με τη μορφή pdf ολοκληρωμένες τις τρεις(3) Μελέτες Ανωτάτων Ελληνικών Πανεπιστημίων αποσπάσματα των οποίων σας έχουμε στείλει σταδιακά από την αρχή του 2021 και με αφορμή τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ) για την ΠΟΑΥ Αταλάντης Λάρυμνας.
α) Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών Μελέτη Βακτηριακών και Ιογενών Νοσημάτων εκτρεφομένων Μεσογειακών ιχθύων Ελλάδας
β)Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Οικολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος
γ)Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Επιστημών της θάλασσας-Σχολή Περιβάλλοντος
όπου περιγράφονται σαφώς:
-αφενός τα βακτηριακά και ιογενή νοσήματα των εκτρεφομένων ιχθύων των υδατοκαλλιεργειών και συγκεκριμένα στο Βόρειο Ευβοϊκό και ιδιαιτέρως στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Λοκρών όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογός μας
-αφετέρου οι σοβαρότατες επιπτώσεις των υδατοκαλλιεργειών στο θαλάσσιο περιβάλλον
και παρακαλούμε να μας απαντήσετε στο ερώτημα:
Εχετε λάβει υπόψη σας αυτές τις Μελέτες στους Περιβαλλοντικούς Ορους της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ΠΟΑΥ Αταλάντης Λάρυμνας;
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος Αγ. Ιω. Θεολόγου -ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών.
Η πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη 
Ο γεν. γραμματέας Δημήτρης Μαούνης