Saturday, September 18, 2021

Επιστολή μας προς τον κ.Δήμαρχο Λοκρών και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους αναφορικά με το θέμα της παραλίας Θεολόγου.

 

Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας προς τον κ.Δήμαρχο Λοκρών και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους αναφορικά με το θέμα της παραλίας Θεολόγου.
Φιλικά το ΔΣ
 
ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθ. Ζεκεντέ
ΚΟΙΝ: 1.κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Λοκρών
2. Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας
 
Θέμα: Επισκευή ζημιών στην παραλία Θεολόγου
Σχετ. Ψηφιακές φωτογραφίες
 
Κύριε Δήμαρχε, κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
Μετά τις ψηφιακές φωτογραφίες της απαράδεκτης κατάστασης που βρίσκεται η παραλία του Θεολόγου που μας έστειλαν διαμαρτυρόμενα μέλη του Συλλόγου μας, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Διευθύντρια της Κτηματικής Περιουσίας Φθιώτιδας κυρία Χατζάκη η οποία μας ενημέρωσε για τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 30 του Νόμου 4607 Τεύχος A’ 65/24.04.2019.
 
Σύμφωνα με αυτό ο Δήμος μπορεί να κάνει έργα στην παραλία (επισκευή των κιγκλιδωμάτων, των φανοστατών, αλλαγή πλακών πεζοδρομίου κλπ) εφόσον έχει προηγηθεί η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, με απόφαση του εκάστοτε αρμοδίου οργάνου.
 
Ο Θεολόγος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Σεπτέμβριο του 2018 λόγω της καταστροφικού φυσικού φαινομένου "Ζορμπάς".
 
Κατόπιν αυτών άποψή μας είναι πως, μέσω των αρμοδίων οργάνων της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας, θα μπορούσε ο Δήμος Λοκρών να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία και να επισκευάσει τις ζημιές στην παραλία του Θεολόγου ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μην παρουσιάζει αυτήν την εικόνα εγκατάλειψης.
 
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος Ηλίας Δημητρόπουλος 
Ο γεν. γραμματέας Γιώργος Μπατάτσιος