Monday, November 7, 2022

Υλοτόμηση ξηρών πεύκων.

Οπως γνωρίζετε, στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες ξήρανση πεύκων, η οποία σαρώνει το πευκόφυτο τμήμα του οικισμού προκαλώντας βλάβη στο περιβάλλον ανάλογη με αυτήν της πυρκαγιάς του 8/ 2021.
 
Ο Σύλλογός μας ενημέρωσε στις 8-9-2022 το Δασαρχείο Αταλάντης και μετά τη σημερινή επικοινωνία μας με το Δασάρχη Αταλάντης κύριο Ιωάννη Πατούλη και τη δασολόγο κυρία Μαρία Σουλτανοπούλου, η κατάσταση έχει ως εξής:
 
Εγινε αυτοψία από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, ελήφθησαν τμήματα των άρρωστων πεύκων και εστάλησαν για έρευνα ώστε να εντοπιστεί το ζωύφιο και να αντιμετωπιστεί η ζημιά που προκαλεί. Η έρευνα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ωστόσο ΕΠΕΙΓΕΙ η υλοτόμηση και απομάκρυνση των ξηρών πεύκων για να μη διασπαρεί η ασθένεια και στα υγιή.
Οσοι λοιπόν συνοικιστές μας επιθυμούν να βοηθήσουν και να κόψουν τα ξερά πεύκα της περιοχής τους να στείλουν στο mail του Δασαρχείου Αταλάντης dasatalantis@eedpts.ypen.gr αίτημα με τα πλήρη στοιχεία τους.
 
Η άδεια θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν και η επαφή θα γίνει με τον Δασοφύλακα κύριο Απόστολο Γεωργίου που θα τους επισκεφθεί.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τα ξερά πεύκα που θα χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα στο τζάκι, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε αποθήκη ή πυλωτή ή στον κήπο μακριά όμως από υγιή πεύκα(αν υπάρχουν).
Επίσης η υλοτόμηση θα γίνει ΜΟΝΟΝ στα ξηρά πεύκα και ΟΧΙ σε υγιή καθώς θα ακολουθήσει έλεγχος του Δασαρχείου!
Φιλικά
Το ΔΣ