Monday, May 22, 2023

Αρχίζει νέος αγώνας και σας θέλουμε όλους κοντά μας!

 Την Πέμπτη 17-5-2023 ανέβηκε στη Δημόσια Διαβούλευση του Υπ.Περιβάλλοντος η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Αταλάντης Λάρυμνας πολύ νωρίτερα από ο,τι περιμέναμε.

Μπήτε στο λινκ του ΥΠΕΝ εδώ:
Η ΣΜΠΕ εστάλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών για να εκφέρουν τη γνώμη τους.
Το ζητούμενο είναι οι δυο Φορείς (Περιφέρεια και Δήμος) να μας υποστηρίξουν και να μη δεχτούν να αυξηθούν τόσο (31.000 χιλιάδες τόνοι ψαριών!!!!) οι δυναμικότητες των ιχθυοτροφικών μονάδων που λειτουργούν στο Δήμο Λοκρών και ιδιαιτέρως να μην αυξηθούν καθόλου στον Οπούντιο Κόλπο (Θεολόγος- ΟΣΜΑΕΣ- Αταλάντη-Λιβανάτες- Αρκίτσα) που είναι πολύ προβληματικός με πολλές εστίες ρύπανσης, απόβλητα ιχθυοτροφείων, βοθρολύματα, ευτροφισμό, νερά που δεν ανανεώνονται κ.λ.π.
Αυτό θα έχει αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του θαλάσσιου συστήματος που θα συμπαρασύρει την κατάρρευση όλων των επαγγελματικών τάξεων και την αξία της περιοχής μας η οποία θα καταντήσει βιομηχανική περιοχή παραγωγής ψαριών!
Οπως αντιλαμβάνεστε αρχίζει νέος αγώνας και σας θέλουμε όλους κοντά μας !
Το ΔΣ