Monday, July 17, 2023

Αυγουστος 2021. Δεν ξεχνάμε γιαυτό προσέχουμε!!!!

 Αγαπητοί συνοικιστές ΟΣΜΑΕΣ και Θεολόγου.

Επειδή κάθε τέτοια περίοδο και ιδιαιτέρως η σημερινή όπου καίγονται σημαντικές περιοχές της Αττικής και των γύρω νομών, στο μυαλό μας έρχονται οι τραγικές στιγμές του Αυγούστου 2021 όπου στην πυρκαγιά –από εμπρησμό- που ξέσπασε στο Θεολόγο κατέκαψε τον Πευκώνα και τα Μεσιτικά του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ , κάηκαν περί τα 2000 στρέμματα δάσους, 23 σπίτια του ΟΣΜΑΕΣ είχαν σοβαρές ζημιές ενώ 3 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς.
Καλό είναι λοιπόν να πούμε μερικές αλήθειες.
 
Παράγοντες πυρκαγιάς:
Οικοπεδούχοι και οικιστές που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, που εγκαταλείπουν τα κλαδιά και δεν τα μαζεύουν, οικιστές που δεν κλαδεύουν τα ελαιόδενδρα και τα άλλα δένδρα του κήπου τους, ο στρατηγός άνεμος βέβαια και η αυτανάφλεξη λόγω υψηλών θερμοκρασιών.
Οι δήμοι που εγκαίρως δεν καθαρίζουν τους επαρχιακούς δρόμους, κάποιοι ασυνείδητοι που πετάνε τα σκουπίδια τους στην άκρη του δρόμου, που δεν ρίχνουν τα σκουπίδια στους στους κάδους , που δεν τους καθαρίζουν εγκαίρως και γίνονται σκουπιδότοποι δηλαδή βόμβες ανάφλεξης. Οικιστές που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους για να πληρώνεται ο εργολάβος και να αντικαθίστανται οι παλαιές σωληνώσεις που έχουν άλατα με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση του νερού, τα βραχυκυκλώματα στις κολώνες της Δ.Ε.Η .
Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι γνωστά αλλά αδιαφορούμε ή τα αφήνουμε στη τύχη, τα αποτελέσματα γνωστά και τραγικά!
 
Ας προσέχουμε λοιπόν, ας κάνουμε μερικές περιπολίες με τα αυτοκίνητά μας ο καθένας γύρω από την περιοχή του και ας έχουμε το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής Αταλάντης στο κινητό μας 2233080844 η οποία έχει σταθμό στην αρχή της οδού 5 του ΟΣΜΑΕΣ και το τηλέφωνο του επικεφαλής των εθελοντών πυροσβεστών Μαλεσίνας κ. Κούρου 6983482827
 
Από τον γεν. γραμματέα του Συλλόγου μας κ. Γιώργο Μπατάτσιο