Thursday, September 14, 2023

Αποστολή αντιγράφου γνωμοδότησης του ΚΕΣΥΧΩΘΑ


 

Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε το έγγραφό μας προς το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΧΩΘΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας(ΥΠΕΝ) αναφορικά με πληροφορίες μας για θετική γνωμοδότηση σχετικά με την χωροθέτηση Πιλοτικών Πλωτών Φωτοβολταϊκών στη περιοχή της Λεκούνας του Δήμου Λοκρών.
Το ΔΣ
 
Προς: ΚΕΣΥΧΩΘΑ
υπόψη κας Κασάπη
 
Θέμα: Αποστολή αντιγράφου γνωμοδότησης του ΚΕΣΥΧΩΘΑ
 
Πληροφορηθήκαμε για την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ αναφορικά με την χωροθέτηση δύο(2) πιλοτικών Πλωτών Φωτοβολταϊκών στη θαλάσσια περιοχή της Λεκούνας Βόρειου Ευβοϊκού η οποία ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών.
 
Με δεδομένο το έννομο συμφέρον του Συλλόγου μας ως νομικό πρόσωπο του Δήμου Λοκρών όπου ανήκει η ως άνω περιοχή «Λεκούνα», του χρέους, σύμφωνα με το Καταστατικό μας , να ασκούμε τα προβλεπόμενα νόμιμα μέτρα κατά κάθε σχεδιασμού που επιχειρεί αλλοίωση της οικολογικής κατάστασης του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος της περιοχής του Δήμου Λοκρών , της ΚΥΑ με αρ. ΗΠ 11765/653/2006 (ΦΕΚ 327Β/17.03.2006) και θέμα την «Πρόσβαση του κοινού στις δημόσιες αρχές για παροχή πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον» αλλά και του συνταγματικού μας δικαιώματος, παρακαλούμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο της εν θέματι θετικής γνωμοδότησης.
 
Ευχαριστούμε
 
Με εκτίμηση
 
Ο προεδρος
Ηλίας Δημητρόπουλος
 
Ο γεν. γραμματέας
Γιώργος Μπατάτσιος