Saturday, July 6, 2024

Χθες το απόγευμα καθαρίσαμε τρεις παραλίες του Ευβοϊκού.

 Καλησπέρα σας

Χθες το απόγευμα καθαρίσαμε τρεις παραλίες του Ευβοϊκού.
1) Πρώτα αυτήν που είναι απέναντι από την παιδική χαρά (κάποτε υπήρχε μια πινακίδα "Φλοίσβος") από τα φύκια μαζί με σκουπίδια που ήταν βουναλάκια πλην όμως η αγριεμένη θάλασσα συνέχιζε να βγάζει διάφορα. Τα μεταφέραμε σε σακούλα και τα απομακρύναμε.(Φωτ. 1)
 
2) Μετά τη διπλανή παραλία η οποία δε φαίνονταν από τη θαλασσοταραχή. Μεταφέραμε και πετάξαμε ένα κιβώτιο από φελιζόλ και ένα καφάσι γεμάτο πλαστικά μπουκάλια που βρίσκονταν στην είσοδο.(φωτ.2-4)
 
3) Τέλος στην παραδιπλανή παραλία που επίσης δε φαίνονταν από τη θαλασσοταραχή αλλά από τη "σαβούρα" (πλαστικά, φελιζόλ και ...υφάσματα) την οποία με ακροβατικές κινήσεις😊 μαζέψαμε και τη βάλαμε στο πορτ μπαγκάζ. Επίσης κλαδέψαμε τα φυτά(αγκάθια) που εμπόδιζαν δεξιά και αριστερά τα σκαλιά και φαρδύναμε το μονοπάτι που οδηγεί στα πιο κάτω σκαλιά. Τα κλαδέματα τα βάλαμε και αυτά σε σακούλες, μετά στο πορτ μπαγκάζ και τα απομακρύναμε(φωτ 5-10)
 
Μια προσωπική, θερμά φιλική και καλοπροαίρετη παράκληση:
Ας προσπαθήσουμε φέτος το καλοκαίρι να μειώσουμε τα απορρίμματά μας και να προστατέψουμε το θαλάσσιο -ιδίως- περιβάλλον, τη θάλασσά μας από τη ρύπανση. Τρόποι υπάρχουν και τους ξέρουμε όλοι! Λίγη προσπάθεια χρειάζεται να κάνουμε τη διαφορά!😊
Σας ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Νανά Τσούμα Κακαβούλη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας