Tuesday, September 3, 2024

Κοινοποίηση των Πρακτικών της Γενικής μας Συνέλευσης της 16-8-2024

 

Καλησπέρα σας

Σας κοινοποιούμε τα Πρακτικά της Γενικής μας Συνέλευσης της 16-8-2024 και ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθηκαν, όλα τα μέλη μας, όλους τους ακολούθους μας καθώς και όλους όσους μας στηρίζουν φανερά ή διακριτικά.!
Επιτρέψτε μας να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο Καραΐσκο, μέλος της Εξελεγκτικής μας Επιτροπής και σταθερό και υπομονετικό πρακτικογράφο των Γενικών μας Συνελεύσεων.
Ευχόμαστε σε όλους τους οικιστές, οικοπεδούχους και μονίμους κατοίκους του Θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ σιδερένια υγεία και ευμάρεια στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Υποσχόμαστε να παραμείνουμε όρθιοι και συνεπείς στους αγώνες μας όπως τα 30 αυτά χρόνια που πέρασαν με αμετακίνητο σκοπό και στόχο το καλό της ευρύτερης περιοχής του αγαπημένου μας Θεολόγου! 😊
Με εκτίμηση
Το ΔΣ
-------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ-ΟΣΜΑΕΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
 
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 16/8/2024
 
Σήμερα, 16 Αυγούστου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μ. μ., πραγματοποιείται, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Ηλία Δημητρόπουλου, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αγ. Ιωάννη Θεολόγου – ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών, στην ταβέρνα «Ο Ντάρης», στην παραλία Λεκούνα Μαλεσίνας.
Παρόντα είναι τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ως και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Επίσης, παρόντες είναι ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος Προσκυνά, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσκυνά και μέλη της Ομάδας του Viber του ΟΣΜΑΕΣ. Όλους αυτούς τους καλωσορίζει ο κ. Δημητρόπουλος.
Διαπιστώνεται απαρτία και εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος της Συνέλευσης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νανά Κακαβούλη. Πρακτικά τηρεί το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Χρήστος Καραΐσκος.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κάνει αναφορά στο εκλιπόν μέλος του Συλλόγου Δημήτριο Μαούνη και το πολύ σημαντικό έργο που αυτός επιτέλεσε επί σειρά ετών, τόσο ως Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας όσο και ως Νομικός μας Σύμβουλος.
Στη συνέχεια, αναλαμβάνει τη διεύθυνση της συζήτησης η κ. Κακαβούλη, η οποία αναφέρεται στη συμμετοχή νέων και ελπιδοφόρων μελών του Συλλόγου. Ζητεί πιο ενεργή συμμετοχή όλων μας. Δίνει τον λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημητρόπουλο, οποίος προβαίνει στην έκθεση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά το έτος 2023-2024.
Ο κ. Πρόεδρος πρώτα αναφέρεται στη διαδικασία ένταξης του οικισμού στον Δήμο Λοκρών και τις ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Ενημερώνει τη Συνέλευση ότι ο Σύλλογος κατά ο παρελθόν έτος συνέταξε και απέστειλε προς Υπουργούς, Υφυπουργούς, Ανωτάτους Αξιωματικούς κ. α. επιστολές αναλύοντας την κατάσταση του οικισμού και ζητώντας τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της ένταξης του οικισμού στον Δήμο Λοκρών και τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΜΑΕΣ. Ενημερώνει τη Συνέλευση ότι ανατέθηκε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών η σύνταξης της ειδικής νομοθετικής ρύθμισης. Τώρα βρισκόμαστε εν αναμονή της συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού συμβουλίου και την τοποθέτηση του Εποπτικού Συμβουλίου, τα οποία θα προχωρήσουν τις διαδικασίες ένταξης του οικισμού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό άρθρο του τελευταίου Νόμου 5110/24-5-2024 ( ΦΕΚ75/Α/24-5-2024) όπου στα άρθρα 72 και 77 υπάρχει αντίστοιχα η παράταση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ μέχρι 31-12-2026 και οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η υπαγωγή του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ στο Δήμο Λοκρών καθώς και το κοινό σχέδιο που είχε αποφασιστεί μεταξύ της προηγούμενης διοίκησης και του Δήμου Λοκρών..
Στη συνέχεια, ο κ. Πρόεδρος αναφέρεται στην απόφαση για δυνατότητα αλόγιστης ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας με κίνδυνο η θάλασσα να γίνει βούρκος. Ενημερώνει τη Συνέλευση ότι ο Σύλλογος έχει προβεί σε πλήθος ενεργειών για την αποτροπή της υλοποίησης αυτής της ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών.
Τρίτο θέμα για το οποίο μιλάει ο κ. Πρόεδρος είναι αυτό των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού της Μαλεσίνας και της Αταλάντης. Ο βιολογικός καθαρισμός της Μαλεσίνας έχει υλοποιηθεί αλλά, δυστυχώς, δεν έχει προβλεφθεί αυτός να δέχεται λύματα από βυτιοφόρα. Προτείνει να πιέσουμε, κατά το δυνατόν, να δοθούν χρήματα για την αναβάθμιση του βιολογικού Μαλεσίνας και να πιέσουμε τον Δήμο να επιταχύνει το έργο του βιολογικού Αταλάντης και αυτός να δέχεται λύματα από βυτιοφόρα. Τέλος, ο κ. Πρόεδρος ενημερώνει τη Συνέλευση ότι ο Σύλλογος έδρασε ενεργά στο θέμα της σύνδεσης των βόθρων 40 οικιών της περιοχής Λιβανατών με το δίκτυο των ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα πρωτοφανή ρύπανση της θάλασσας. Καταδικάστηκαν 20 από τους ιδιοκτήτες των οικιών και αντιμετωπίστηκε το θέμα και για τους 18 από τους υπόλοιπους. Απομένει η αντιμετώπιση του ζητήματος και για τους εναπομείναντες 2 ιδιοκτήτες.
Από πλευράς πυρασφάλειας, λέει ο κ. Πρόεδρος, ο οικισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σ’ αυτό έχουν συμβάλει το κλιμάκιο της πυροσβεστικής που εδρεύει σε ειδικό οικίσκο που του διατέθηκε, η τοποθέτηση καμερών και ανιχνευτών καπνού και φωτιάς σε επίκαιρες θέσεις, η εθελοντική ομάδα Μαλεσίνας του κ. Κούρου, το κλάδεμα κλαδιών που έχει γίνει με τη χρήση ειδικού κλαδευτικού οχήματος και το καθάρισμα των χώρων κάτω από τους πυλώνες της ΔΕΗ που φέρουν μετασχηματιστές. Ο κ. Σαφάκας της ΔΕΗ έχει υποσχεθεί ότι οι χώροι κάτω από όλους τους σχετικούς πυλώνες θα είναι πάντα καθαροί.
Ακολούθως, ο κ. Δημητρόπουλος ενημερώνει τη Συνέλευση ότι ο Σύλλογος συμμετέχει στο δίκτυο SOS Ευβοϊκός και στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Δίκτυο ΑΚΤΑΙΑ για την Προστασία του Περιβάλλοντος από τις Υδατοκαλλιέργειες. Συμμετείχε στη διημερίδα φορέων στην Αίθουσα Α. Τρίτσης του Δήμου Αθηναίων με θέμα τις συνέπειες της αλόγιστης ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών και συνυπέγραψε κοινό κείμενο-διακήρυξη φορέων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τις υδατοκαλλιέργειες στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος με το ίδιο θέμα . Δραστηριοποιήθηκε στον καθαρισμό των παραλιών Ροδίτσας, Βουγιουκλάκη, Διαμαντόπουλου και των παραλιών του Ευβοϊκού και συνέδραμε εποικοδομητικά στον καθαρισμό της παραλίας του Θεολόγου που πραγματοποίησε ο Δήμος Λοκρών.
Τελειώνοντας, ο κ. Πρόεδρος ενημερώνει τη Συνέλευση ότι ο Σύλλογος έχει αποστείλει προς τον Δήμο Λοκρών πολλές επιστολές με αιτήματα οικιστών ΟΣΜΑΕΣ και Θεολόγου για τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό (αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων κ.λ.π.) με σχετικά καλή ανταπόκριση. Υπήρξαν και μερικές περιπτώσεις μη ανταπόκρισης επί ένα έτος και πλέον.
Ακολούθως λαμβάνει το λόγο η Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Κακαβούλη, η οποία ενημερώνει να συγκεντρωθούν αιτήματα παρευρισκομένων για ηλεκτροφωτισμό που δεν είχαν στείλει, προκειμένου αυτά να σταλούν στον υπεύθυνο ηλεκτρολόγο του Δήμου Λοκρών κ. Γεωργίτση. Στη συνέχεια, εκθέτει το πρόβλημα των πλωτών Φωτοβολταϊκών τα οποία έχει προταθεί να εγκατασταθούν στον Β. Ευβοϊκό από τις Ροβιές μέχρι τα Πολιτικά. Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι ο θαλάσσιος χώρος κάτω από τις εξέδρες των Φωτοβολταϊκών ουσιαστικά νεκρώνεται. Το όλο πρόγραμμα είναι ανατριχιαστικό. Μπορεί κανείς να βρει σχετικό υλικό στο site www.rae.gr. Μάλιστα, υπάρχει και πρόταση για εγκατάσταση πλωτών ανεμογεννητριών ανοιχτά της Εύβοιας. Ο Σύλλογος δεν είναι αντίθετος με την πράσινη ενέργεια. Αντίθετα, την υποστηρίζει ένθερμα, αρκεί αυτή να γίνεται ύστερα από ενδελεχή μελέτη καταλληλότητας των περιοχών εγκατάστασης και με απόλυτο σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος χώρου.
Η κ. Κακαβούλη συνεχίζει με το ζήτημα των ιχθυοτροφείων. Αναφέρει ότι σήμερα στον Οπούντιο κόλπο (Θεολόγος, Αταλάντη, Λιβανάτες και Αρκίτσα) λειτουργούν μονάδες ιχθυοτροφείων στα Αταλαντονήσια, καθώς και στη Λάρυμνα, με συνολική παραγωγή 5.500 τόνων ετησίως. Η υπάρχουσα πρόταση της ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) Οπουντίου κόλπου, που έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, δίνει τη δυνατότητα αυτή να αυξηθεί σε 31.000 τόνους ετησίως. Μαζί με τις 25.000 τόνους ετησίως που προβλέπονται για την περιοχή κοντά στο όρος Καντήλι, στον Μαλιακό και στον Δίαυλο των Ωρεών φθάνουμε τους 56.000 τόνους παραγωγής ψαριών μέσα στον Βόρειο Ευβοϊκό! Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί ο σύνδεσμος SOS Ευβοϊκός είναι κρίσιμο να δράσει αποτελεσματικά.
Η κ. Κακαβούλη διαβάζει και επιστολή-έγγραφο της ΕΛΟΠΥ (Ελληνική Ομοσπονδία Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας), στο οποίο αναφέρεται ότι οι πλέον επιβαρυμένες ήδη περιοχές είναι ο Θεολόγος και οι Σκουριές στη Λάρυμνα καθώς εκεί βρίσκονται οι σταθμοί μέτρησης ρύπανσης από τα ιχθυοτροφεία. Παρ’ όλα αυτά, οι περιοχές αυτές προτείνονται για μεγάλης κλίμακας αύξηση των Υδατοκαλλιεργειών. Ο Σύλλογος δέχεται και προτείνει- ως το λιγότερο κακό-να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών. Σ’ αυτό έχει πειστεί και συμφωνήσει και ο Δήμος Λοκρών.
Στη συνέχεια, η κ. Κακαβούλη αναφέρεται στο ζήτημα της ποιότητας του δικτύου νερού του Θεολόγου (όχι του ΟΣΜΑΕΣ). Η εταιρεία Eurofins, κατ’ ανάθεση του Δήμου Λοκρών προέβη σε πρόσφατη εξέταση της ποιότητας του νερού της Δεξαμενής Θεολόγου. Με έγγραφό της την 9/7/2024 απάντησε ότι «οι τιμές των αποτελεσμάτων για το δείγμα με κωδικό αριθμό δείγματος 342650213 του παρόντος πιστοποιητικού, είναι εντός των ορίων που καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση Δ1 (δ)/ΓΠ οικ. 27829/ ΦΕΚ 3525 Β/25-5-2023, που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης». Σε επικοινωνία του Συλλόγου μας με την εταιρεία διευκρίνιστηκε ότι η έννοια «ανθρώπινη κατανάλωση» περιλαμβάνει «κατάλληλο για πόση, καθαρό και ασφαλές για τα μικρά παιδιά, για μαγείρεμα και για την προσωπική υγιεινή».
Επειδή τους τελευταίους μήνες είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από οικιστές μέλη μας αλλά και μονίμους κατοίκους του οικισμού Θεολόγου για την ποιότητα του νερού του δικτύου ύδρευσης, ο Σύλλογος απευθύνθηκε στο διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο ACL Ανδρέου Κ. Ι.Κ.Ε. για τον χημικό και μικροβιολογικό έλεγχο του νερού του Θεολόγου και με σαφή ερωτήματα: Αν είναι κατάλληλο για πόση, αν είναι καθαρό και ασφαλές για τα μικρά παιδιά, για μαγείρεμα και για την προσωπική μας υγιεινή. Τα δείγματα ελήφθησαν από βρύση οικίας οικιστή, παρουσία μέλους του Συλλόγου μας και ιδιοκτήτη ταξί από τη Μαλεσίνα, ο οποίος μετέφερε άμεσα το ψυγείο με τα δοχεία συλλογής στο χημικό εργαστήριο στην Αθήνα.
Τα αποτελέσματα και η γνωμάτευση που λάβαμε είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά και η αντιπαραβολή τους με τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από τη Δεξαμενή του Θεολόγου από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Eurofins διαφέρουν. Κατά την άποψή μας, η έκθεση των Εργαστηρίων Ανδρέου είναι περισσότερο λεπτομερής και συγκεκριμένη. Στην έκθεση αναφέρεται ότι το νερό που εξέτασε το Εργαστήριο Ανδρέου είναι ακατάλληλο για πόση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προσωπική καθαριότητα και το μαγείρεμα μόνο αφού υποστεί περαιτέρω μικροβιολογική εξυγίανση (χλωρίωση). Είναι επίσης και ακατάλληλο για τις ευπαθείς στην αλατότητα καλλιέργειες. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του νερού με εν σειρά εγκατάσταση μονάδων χλωρίωσης, αποσκλήρυνσης, αντίστροφης όσμωσης και λυχνίες UV.
Η κ. Κακαβούλη λέει ότι αποστείλαμε στον Δήμο Λοκρών τη γνωμάτευση και τα ολικά αποτελέσματα των Εργαστηρίων Ανδρέου και διαβάζει την απάντηση του Δημάρχου στην οποία αναφέρονται τα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος: «Οι δεξαμενές του Δήμου Λοκρών χλωριώνονται στο σύνολό τους και τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ο Θεολόγος υδροδοτείται σε ετήσια βάση από γεώτρηση στον Θεολόγο, από γεώτρηση στο παλιό χωριό της Μαλεσίνας και από μεταφορά νερού από Λάρυμνα μέσω Μαλεσίνας. Την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω υπερκατανάλωσης, γίνεται χρήση της δεύτερης γεώτρησης στο Θεολόγο, η οποία, λόγω της ξηρασίας και της διείσδυσης στον υδροφόρο ορίζοντα υφάλμυρου νερού, έχει χαμηλότερης ποιότητας νερό. Η τελευταία μας μέτρηση είχε γίνει πριν τη χρήση της δεύτερης γεώτρησης. Βραχυπρόθεσμα θα ενισχύσουμε τη χλωρίωση, αλλά ήδη αλλάξαμε το μείγμα μειώνοντας τη χρήση της συγκεκριμένης γεώτρησης, με στόχο αρχές Σεπτεμβρίου να σταματήσει πλήρως η χρήση της. Μακροπρόθεσμα και δεδομένου ότι δεν επαρκεί το διαθέσιμο νερό, έχουμε τις τελευταίες ημέρες προβεί αφενός σε αναζήτηση σημείου για νέα γεώτρηση και αφετέρου να γίνει προμήθεια συστήματος αφαλάτωσης στην υφιστάμενη γεώτρηση».
Η κ. Κακαβούλη αναφέρει ότι η ίδια εξέταση του νερού του Θεολόγου θα γίνει και τον Σεπτέμβριο αλλά και του νερού του ΟΣΜΑΕΣ.
Στη συνέχεια, ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γεώργιος Μπατάτσιος διαβάζει αποσπάσματα από τον Νόμο 5110/24-5-2024 ( ΦΕΚ75/Α/24-5-2024) όπου στα άρθρα 72 και 77 υπάρχει αντίστοιχα η παράταση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ μέχρι 31-12-2026 και οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η υπαγωγή του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ στο Δήμο Λοκρών.
Τελειώνοντας, η κ. Κακαβούλη δίνει τον λόγο στον κ. Δημητρόπουλο ο οποίος, συνοψίζοντας λέει ότι α) Στην Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση ένταξης του οικισμού στον Δήμο Λοκρών υπάρχει η απόλυτη συναίνεση/συμφωνία του Δήμου Λοκρών. Θα είναι ανεπίτρεπτη η όποια υπαναχώρηση αυτού και β) Σε όλες τις μελέτες οικολογικής και γενικής κατάστασης περιβάλλοντος ο Β. Ευβοϊκός είναι στο κίτρινο (μέτρια κατάσταση) και τείνει να γίνει κόκκινο, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος μετάβασης από μέτρια κατάσταση σε κακή. Τα νερά του Ευβοϊκού κόλπου δεν ανανεώνονται αλλά απλά μετακινούνται, πράγμα κακό για το περιβάλλον μας.
Ύστερα και από την τελευταία τοποθέτηση του κ. Δημητρόπουλου ανοίγει κατάλογος όσων θέλουν να υποβάλουν ερωτήσεις ή να τοποθετηθούν επί κάποιων θεμάτων. Οι ομιλητές και οι ερωτήσεις ή τοποθετήσεις τους έχουν ως εξής:
1) Ο κ. Παπαλάμπρος ρωτά αν έχει γίνει απογραφή των περιουσιών του οικισμού. Η απάντηση του κ. Δημητρόπουλου είναι «όχι».
2) Ο κ. Αποστολόπουλος θίγει το θέμα των εκκρεμοτήτων (λακκούβες) που έχει αφήσει ο εργολάβος που αντικαθιστά βουλωμένους σωλήνες ύδρευσης, αναφέρει την πλήρη ανυπαρξία φωτισμού στη διασταύρωση των δρόμων 2 και 3 και στον δρόμο από τα Μεσιτικά προς τη Μαλεσίνα και το πρόβλημα των πολλών αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν στον οικισμό.
4) Ο κ. Σακκελαρίου λέει ότι κλαδέματα έχουν αφεθεί έξω από οικόπεδα. Έπρεπε οι ιδιοκτήτες να φροντίσουν για την απομάκρυνσή τους. Ο Δήμος έχει δώσει αριθμό τηλεφώνου για να ειδοποιηθεί και, έναντι κάποιου παραβόλου, να τα μεταφέρει στο θρυμματιστήριο. Εδώ παρεμβαίνει ο κ. Δημητρόπουλος και λέει ότι μερικοί οικιστές αντί καθαρισμού βάζουν τσάπα και ξεριζώνουν ολόκληρα δένδρα, πράγμα απαράδεκτο. Ο Σύλλογος έχει περιγράψει πώς πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των οικοπέδων. Με το ξερίζωμα των δένδρων υπάρχει κίνδυνος με τις βροχές μπάζα να κατέβουν στους δρόμους.
5) Η κ. Κακαβούλη αναφέρει ότι προ διετίας ο Σύλλογος με έξοδά του και προσωπική εργασία μελών του (κ. κ. Μεγαρίτης και Μιμίκος) ανακαίνισε την παιδική χαρά του Ευβοϊκού. Τοποθέτησε λουκέτο, το κλειδί του οποίου κρατούσε τη χειμερινή περίοδο συνοικιστής μας και ήταν διαθέσιμο σε πρώτη ζήτηση. Δυστυχώς, η παιδική χαρά σύντομα υπέστη μεγάλου βαθμού βανδαλισμό.
6) Η κ. Κότσικα αναφέρεται στο πρόβλημα των αδέσποτων του οικισμού. Γίνεται ενημέρωσή της ότι στον Δήμο Λοκρών υπάρχει αρμόδια αντιδήμαρχος, η κ. Δάρα.
7) Η κ. Μαρίνη ευχαριστεί τον Σύλλογο για τις προσπάθειες που καταβάλλει και αναφέρεται στο θέμα της καθαριότητας. Επικεντρώνεται στο ζήτημα των κάδων απορριμμάτων που μένουν ανοιχτοί και αδέσποτα ζώα σκορπούν το περιεχόμενό τους στον δρόμο. Επίσης, λέει ότι στον δρόμο 26 (Αποκόμμα) η κατάσταση είναι καταστροφική. Έχει προστεθεί όχι στερεό-στερεοποιημένο χώμα αλλά «χύμα». Αυτό, με τις πρώτες έντονες βροχές, θα διαλυθεί και θα μεταφερθεί στη θάλασσα. Η περιοχή χρήζει επέμβασης. Εδώ παρεμβαίνει η κ. Κακαβούλη και λέει ότι η Αποκόμμα και ο σκουπιδότοπος στην έξοδο του Θεολόγου αποτελούν δύο μεγάλες πληγές του οικισμού. Κάτω από την Αποκόμμα υπάρχει αγωγός ομβρίων υδάτων που μπορεί να βουλώσει και τα σκουπίδια να πάνε στη θάλασσα. Ο Δήμος έχει ενημερωθεί σχετικά. Ο Σύλλογος θα επαναφέρει το ζήτημα της «τακτοποίησης» της Αποκόμμας.
Εκ μέρους της Ομάδας του Viber του ΟΣΜΑΕΣ η κ. Μαρία Καζάντζα ενημερώνει τη Συνέλευση ότι ο Ομάδα ξεκίνησε με βάση το ζήτημα της καθαριότητας αλλά και της ανάγκης ενημέρωσης των μελών της σχετικά με διακοπές υδροδότησης ή ηλεκτρισμού. Με πρωτοβουλία της Ομάδας ένας εργάτης καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο της Αποκόμμας και αλλού. Λέει ότι έχουν κάνει διάφορες προτάσεις προς τον Δήμο σε ζητήματα καθαριότητας και προτείνει ο Σύλλογος να συνεργαστεί με την Ομάδα σε θέματα καθαριότητας και άλλα. Εκθέτει την πρόταση της Ομάδας για τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για το πού πρέπει να μεταφέρουμε τα μπάζα και τα κλαδέματα για την αποκομιδή τους από τον Δήμο.
Στο σημείο αυτό, επειδή δεν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι να τοποθετηθούν, λύεται η συνεδρίαση, υπογράφεται το παρόν πρακτικό και ανοίγει η κάλπη για τις εκλογές.
 
Η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης                                    Ο πρακτικογράφος
Νανά Κακαβούλη Τσούμα                                                      Χρήστος Καραΐσκος