Friday, February 18, 2011

Λιμεναρχης Αταλάντης: Ασχετος, καταχράται της εξουσίας ή απλώς δεν ξερει να μετράει;




-Τέτοιο μένος εναντιον Συλλόγου πρώτη φορά βλέπω-
Με αυτά ακριβώς τα λόγια ενας εκ των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτων Δημόσιας Διοίκησης εξέφρασε την έκπληξή του για τον ανηλεή διωγμό τον οποίο υφισταται ο Σύλλογός μας από το Λιμενάρχη Αταλάντης.
Σε προηγούμενη ανάρτηση σας είχαμε παραθέσει το απολογητικό Υπόμνημα του Συλλόγου μας προς το Λιμεναρχείο Αταλάντης μετά την κληση σε απολογία της Γραμματέως για την επιδιόρθωση τεσσάρων φθαρμένων σκαλοπατιών εκ των έξι τα οποία βρίσκονται στην παραλία του Θεολόγου , για όσους ξέρουν την περιοχή πρόκειται για την προσβαση στη θαλασσα έξω από την παλαιά Ντίσκο του αείμνηστου Σταμάτη Καζάνα, διότι ήταν επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων οι οποίοι κατέβαιναν στη θαλασσα.
Παρά την απολογία μεσα στην οποία εξηγούσαμε τους λόγους της επιδιόρθωσης ο Λιμενάρχης Αταλάντης Κων.Χατζόπουλος κινούμενος από εμπάθεια και κόμπλεξ επέβαλλε στη γραμματέα του Συλλόγου προστιμο 1600 ευρω και άλλα τοσα στον αλβανο εργάτη,χρηματα που ηθική υποχρέωση έχει να καταβαλλει ο Συλλογός μας,χρεώνοντας μας κατασκευή διαδρόμου και οκτω(8) σκαλοπατιών από σκυρόδεμα, κατασκευή η οποία υφίστατο εδώ και 30 χρόνια σύμφωνα με τη βεβαιωση του Δήμου Μαλεσίνας, τις αεροφωτογραφίες του Κτηματολογίου έτους 1984 και την Τεχνική έκθεση του πολιτικού μηχανικού κ. Αργύρη Αλεξίου
Δηλαδή σύνολο 3.200 ευρω σε ένα Συλλογο ο οποίος αγωνιζεται για το κοινο συμφέρον και πληρώνει από τις συνδρομές των μελών του μικρά έργα βελτίωσης και αποκατάστασης του Περιβάλλοντος!
Και το μενος του Λιμενάρχη Αταλάντης δε σταμάτησε εκεί ,στην επιβολή των προστίμων.
Ειδοποίησε και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και έτσι κινήθκε εναντιον της γραμματέως του Συλλόγου μας και του εργάτη ποινική διώξη για την οποία θα υποβάλλουμε προσεχώς απολογητικό υπομνημα το οποίο θα αναρτηθεί ώστε να ενημερωθείτε πλήρως!
Στις παρακάτω φωτογραφίες για την παραλαβή των οποίων από το Λιμενάρχη Αταλάντης χρειάστηκε να ζητήσουμε τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης διότι τις έκρυβε, βλέπετε την..............κατασκευή για την οποια καταδικαστήκαμε να πληρώσουμε 3.200 Ευρω!!!!!!!!!!!!
Ειναι οι φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος την ημέρα που συνελαβε τον εργάτη και πίσω έχουν βεβαιωμένη την ημερομηνία και τη σφραγίδα του Λιμεναρχειου Αταλάντης


















Η κατασκευή προυπήρχε ή όχι;
Εσείς πόσο σκαλοπάτια μετράτε;Οκτώ ή τέσσερα;;
Το τελευταιο βρέχεται από το κύμα όπως ισχυρίζεται ο Λιμενάρχης;
Πού ειναι ο διάδρομος που κατασκευάσαμε;
Γιαυτο λοιπον έκρυβε τις φωτογραφίες και δε μας τις έδινε;

Υπάρχει όμως και ένα κρίσιμο ερώτημα το οποιο θα γίνει στον αρμοδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Στο σημείο που επιχειρήθηκε η επιδιόρθωση των τεσσάρων σκαλοπατιών δεν υπάρχει εγκεκριμμένη οριογραμμή αιγιαλού -παραλίας σύμφωνα με την αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας δηλαδή δεν έχει καθοριστεί η ζώνη παραλίας.
Σύμφωνα δε με την εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ 550353/12403/140/1984 περί Αυθαιρέτων σε
παραλιακούς χώρους όπου στην παραγραφο 2 και 3 αναφέρεται ότι όταν δεν εχει γίνει καθορισμός αιγιαλού και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθορισμού ζώνης παραλίας, υπεύθυνη για τα αυθαίρετα κτίσματα είναι η Πολεοδομική Υπηρεσία.

Σε συνδυασμό δε με την Εγκύκλιο ΥΕΝ/Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών 1/2007 Περί Διαδικασίας επιβολής κυρώσεων για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία αιγιαλού και παραλίας όπου στο κεφάλαιο Ε. ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ-ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ,παρ.γ αναφέρει ότι Η Παραλία σε αντιθεση με τον αιγιαλό δεν αποτελει φυσική έννοια αλλά δημιουργείται με διοικητική πράξη από τη δημοσίευσή της στην ΕτΚ(ΦΕΚ) μετά της Εκθεσης της αρμόδιας Επιτροπής και τη σύνταξη του αντίστοιχου διαγραάμματος.
Συνεπώς οι Λιμενικές Αρχές δεν δικαιούνται να προβούν στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων του Ν.2971/01 όταν δεν έχει εκδοθεί η κατά νόμο διοικητική πράξη για τη δημιουργία παραλίας

Επομένως ο Λιμενάρχης Αταλάντης δεν είχε το δικαίωμα να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο!!!!!!!!!!!!!!!

Τί απ`όλα ειναι λοιπον ο Λιμενάρχης Αταλάντης Κωνσταντίνος Χατζόπουλος;
Ασχετος;;;
Καταχραται της εξουσίας;
Δεν ξερει να μετράει;

Πολύ σύντομα θα δωθούν οι απαντήσεις για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους.
Είτε μέσω των μηνύσεων για παράβαση καθήκοντος και αγωγών αποζημιωσεων εναντίον του είτε μέσω του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη