Thursday, April 28, 2011

Τα σχόλιά μας στη Δημόσια Διαβούλευση για το Θαλασσοκτόνο Ειδικό Χωροταξικό Υδατοκαλλιεργειών

http://www.opengov.gr/minenv/
28 Απριλίου 2011, 20:16 |

Διαβάζουμε σε προηγουμενο σχολιο
---Στα πλαίσια του Προγράμματος «Καλλικράτης», η μίσθωση χώρων υδατοκαλλιέργειας περνά στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια στους δήμους.
Με βάση την έως σήμερα εμπειρία, η εξέλιξη αυτή μόνο προβλήματα δημιουργεί, εφόσον οι δήμοι αποτελούν προμετωπίδα αρνητικών τοποθετήσεων απέναντι στην υδατοκαλλιέργεια, κύρια λόγω της πελατειακής ψηφοθηρικής σχέσης τους με τις τοπικές κοινωνίες. Σε συνδυασμό δε, με την αντίληψη αδιαφορίας του συλλογικού συμφέροντος και στην προκειμένη περίπτωση του εθνικού συμφέροντος, έναντι του ατομικού συμφέροντος, πρέπει να αναμένεται παραπέρα κλιμάκωση των αντιδράσεων και των αρνητικών τοποθετήσεων για τη χωροθέτηση μονάδων υδατοκαλλιέργειας………..
Προτείνω και ενισχύω τη διατήρηση των αναφερομένων στο άρθρο 9 παρ. 3.α. σχετικώς με την αρμοδιότητα αποκλειστικά του δημοσίου, μέσω του ορισμένου κάθε φορά εκπροσώπου του, να μισθώνει θαλάσσιες και άλλες υδάτινες εκτάσεις για υδατοκαλλιέργεια.---

Αν καταλαβαινουμε καλά η αιρετή Περιφερειακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση η οποία εξελέγη από το λαό αποτελεί για το σχολιαστή πελατειακή ψηφοθηρική σχέση.
Για το λόγο αυτό η αρμοδιότητα των μισθώσεων θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο Κρατος ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους πολίτες.
Αυτό όμως δεν είναι Δημοκρατία.
Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν είναι