Saturday, January 30, 2016

επιστολή στον προεδρο της ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρευματος

Καλημερα σε όλους 
σας ενημερώνουμε ότι μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία με το τμήμα εμπορίας της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας της ΔΕΗ μονη ελπίδα μας για την επανασύνδεση του ρευματος στις εγκαταστάσεις ύδατος είναι η προσφυγή μας στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ και παράλληλα κάποιες επαφές μας με το γραφειο του πρωθυπουργού. 
Το χρέος του ΟΣΜΑΕΣ προς τη ΔΕΗ ανέβηκε στις 700.000 ευρώ ενώ από τριετίας οι διακανονισμοί για την πληρωμή που έκανε ο ΟΣΜΑΕΣ με τη ΔΕΗ δεν έχουν τηρηθεί λόγω του γεγονότος ότι παρα πολλοί συνοικιστές μας ακολουθώντας την προτροπή "Μην πληρώνετε" δεν πλήρωναν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (εισφορές και καταναλωση νερου) με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα στα ταμεια του Συνεταιρισμού και να μην είναι δυνατή η ικανοποίηση των υποχρεώσεων του. 
Δυστυχώς αυτή την ανευθυνη και εν πολλοίς εγκληματική για το μέλλον του οικισμού μας πολιτική την πληρώνουμε όλοι μας. 
Συννημμένη η επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ 
Επίσης ακόμα 500 ευρω καταθέσαμε στην εταιρία Παπαθωμά σχετικά με το χρέος μας για την αγορά των 2 αντλιών. Απομένουν 498 ευρώ που θα τα καταβαλλουμε τον άλλο μήνα για να εξοφλήσουμε 
Σας εύχομαι καλό μήνα 
Φιλικά 
για το ΔΣ 
Νανά Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος 



ΠΡΟΣ : ΔΕΗ κ. Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο 
ΚΟΙΝ:1.Γεν Δνση εμπορίας 
           2. Δνση πωλήσεων 
           3.Β Υπαρχηγό ΓΕΣ 4. Δήμαρχο Λοκρών 
           5. ΟΣΜΑΕΣ 6. οικιστές ΟΣΜΑΕΣ 

Θέμα : Αίτημα επανασύνδεσης της ηλεκτρικής τροφοδοσίας εγκαταστάσεων ύδατος οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε 

Την Τρίτη 26 τρέχοντος η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτρική τροφοδοσία των εγκαταστάσεων ύδατος στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών με αποτέλεσμα να στερούνται το νερό, αυτό το κοινωνικό αγαθό, οι κάτοικοι του οικισμού ιδιαιτέρως δε οι 100 οικογένειες μονίμων κατοίκων οι οποίοι δε διαθέτουν άλλη κατοικία σε άλλη περιοχή και εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος είναι υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας. 
Ο λόγος της διακοπής είναι το χρέος του Συνεταιρισμού προς τη ΔΕΗ. Επιτρέψτε μας να Σας ενημερώσουμε για τα εξής: 
Ο οικισμός μας στερείται από έτους Διοικητικού Συμβουλίου λόγω της υπαγωγής του Συνεταιρισμού ΟΣΜΑΕΣ από το ΥΠΕΘΑ στο Υπ.Οικονομικών διαδικασία όμως η οποία είναι σε εκκρεμότητα με αποτέλεσμα να μη είναι δυνατή η εκπροσώπηση του Συνεταιρισμού στη ΔΕΗ και συνεπώς να αναγκάζεται ο Σύλλογός μας να εκπροσωπήσει τους οικιστές στην Εταιρία και αυτός είναι ο λόγος της παρέμβασής μας. 
Η έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου στο Συνεταιρισμό έχει επίσης σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκταμίευση χρημάτων ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις κυρίως προς τη ΔΕΗ. 
 Το ΥΠΕΘΑ έχει έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο επιμελείται ο Δντής του Νομοπαρασκευαστικού τμήματος του Υπουργού και το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή άμεσα ,μέσα στο Φεβρουάριο, όπου θα τοποθετείται Διοικητικό Συμβούλιο στον ΟΣΜΑΕΣ με αρμοδιότητα και πρώτη και άμεση ενέργειά του το διακανονισμό του χρέους προς τη ΔΕΗ. 

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε θερμά να δώσετε μια πίστωση χρόνου για ανθρωπιστικούς λόγους που αφορούν κυρίως τις 100 οικογένειες μονίμων κατοίκων οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση και να αποδεχθείτε το αίτημα για την επανασύνδεση των γραμμών με αριθ. Παροχής: 43038868-01 4 
43038863-01 1 
43038867-01 3 
43038865-01 1 
42420202-01 0 
94547474-01 1
της ηλεκτρικής τροφοδοσίας εγκαταστάσεων ύδατος οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας Δήμου Λοκρών Αλλωστε ο οικισμός μας είναι παραθεριστικός και τώρα το χειμώνα δε γίνεται μεγάλη υδροληψία οπότε δε θα υπάρξει επαύξηση της οφειλής 

Το παρόν έγγραφο προσυπογράφει η Επιτροπή Μονίμων Κατοίκων ΟΣΜΑΕΣ(ΕΜΚΟ). 

Με τιμή 
Για το ΔΣ 
Η Πρόεδρος 
Ο Γεν.Γραμματέας