Friday, May 27, 2016

ενημέρωση για το έγγραφό μας προς την Πυροσβεστική Υπ. Λαμίας και την απάντηση που πήραμε

Καλησπέρα σας
Σας ενημερώνουμε για το έγγραφό μας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας και την επίσης ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ για τις περαιτέρω ενέργειές μας απάντησή της

ΠΡΟΣ: Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας
Υπόψη κ.Γερασόπουλου
ΚΟΙΝ: 1.Διοικητή κ. Ζαγγογιάννη`
2.κ. Δήμαρχο Λοκρών

Θέμα: Κίνδυνος πυρκαγιάς στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας λόγω έλλειψης Νερού στα υδροστόμια(κρουνοί)

Όπως μας ενημερώσατε προφορικά άλλα και από πληροφόρηση του υπεύθυνου τεχνικού του Δήμου Λοκρών κατά τον ετήσιο έλεγχο της υπηρεσίας σας διαπιστώθηκε ότι κανένας πυροσβεστικός κρουνός του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας δεν έχει νερό, γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι ο οικισμός στερείται εδώ και αρκετούς μήνες δικτύου ύδρευσης.
Αντιλαμβάνεστε ότι εν όψει της θερινής περιόδου και των κινδύνων από πυρκαγιές κινδυνεύει ολόκληρος ο Οικισμός του ΟΣΜΑΕΣ με περίπου 1300 σπίτια μέσα σε έκταση με πυκνή και δασώδη βλάστηση από καταστροφή.
Το πρόβλημα της έλλειψης νερού οφείλεται στο γεγονός ότι ο συνεταιρισμός μας εδώ και ένα χρόνο στερείται Διοικητικού Συμβουλίου για λόγους διοικητικούς και νομικούς , με αποτέλεσμα ο ιδιώτης εργολάβος που είχε αναλάβει την λειτουργία του δικτύου ύδρευσης να έχει αποχωρήσει από τον Δεκέμβριο 2015 και να έχει παραδώσει τα κλειδιά των εγκαταστάσεων (γεωτρήσεων και αντλιοστασίων) σε δυο αξιωματικούς –φύλακες των γραφείων του παραιτηθέντος Δ.Σ. οι οποίοι , αν και δεν είχαν καμιά αρμοδιότητα να τα παραλάβουν ούτε να τα κρατούν, αρνούνται να μας τα παραδώσουν.
Ο Σύλλογός μας μαζί με την Επιτροπή Μόνιμων Κατοίκων ΟΣΜΑΕΣ (ΕΜΚΟ) εδώ και έξι μήνες έχει καταβάλει απέλπιδες προσπάθειες ,είτε στρεφόμενος στη δικαιοσύνη είτε σε ανώτατους παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνάς ,είτε στο Δήμο Λοκρών ώστε να του παραδοθούν τα κλειδιά και να θέσει σε λειτουργία το δίκτυο ύδρευσης , δεδομένου ότι διαθέτουμε ( με δικά μας έξοδα) το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό .
Περιττό να σας αναφέρουμε ότι οι οικίες μας με την έλλειψη νερού δεν μπορούν πλέον να κατοικηθούν λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον με αποτέλεσμα την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή της ευρύτερης περιοχή Θεολόγου και Μαλεσίνας.
Δυστυχώς οι προσπάθειές μας αυτές κατέστησαν άκαρπες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι πυρκαγιάς εξ αιτίας πιθανής φωτιάς στις πευκόφυτες κατοικημένες και μη περιοχές του οικισμού μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή καθώς όπως προαναφέραμε οι πυροσβεστικοί κρουνοί δε διαθέτουν νερό και ούτε είναι δυνατή η ρίψη ύδατος από πυροσβεστικά αεροπλάνα ακριβώς λόγω της κατοικημένης περιοχής.
Επειδή ο Σύλλογός μας πρόκειται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα προσωρινής διαταγής για να του παραδοθούν τα κλειδιά των εγκαταστάσεων και να θέσει σε λειτουργία το δίκτυο ύδρευσης, παρακαλούμε να μας δώσετε αντίγραφο της έκθεσης όπου περιγράφεται μέσα η έλλειψη νερού στους κρουνούς του ΟΣΜΑΕΣ ώστε να την χρησιμοποιήσουμε κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων αλλά και της προσεχούς συνάντησής μας με παράγοντα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας http://theologos-env.blogspot.gr/μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλήρες ιστορικό της πολύμηνης διακοπής νερού στον οικισμό μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και την κατανόησή σας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος
Νανά Τσούμα Κακαβούλη
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Μαούνης