Tuesday, August 1, 2017

Επιστολή εταιρίας Γεώργιος Κ. Πασπάλας προς τον ΟΣΜΑΕΣ

Καλησπέρα σας
Λάβαμε από την εταιρία Γεώργιος Κ. Πασπάλας την παρακάτω επιστολή η οποια απευθύνεται στο ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ, μας κοινοποιήθηκε και τη δημοσιοποιούμε
Το ΔΣ

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε πως λάβαμε αρκετά τηλεφωνήματα από τους οικιστές , σύμφωνα με τα οποία υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση κάποιων περιοχών. Η εταιρία μας μετά από διεξοδικό έλεγχο εντόπισε τα μεν οικοδομικά τετράγωνα στα οποία δεν γνωρίζουμε το ακριβές σημείο έμφραξης και τα άλλα στα οποία γνωρίζουμε το ακριβές σημείο της έμφραξης.
Πιο συγκεκριμένα αυτά για τα οποία γνωρίζουμε το ακριβές σημείο της έμφραξης είναι:
• Οδός 83 – 31 /85 οικοδομικό τετράγωνο 74,υπάρχουν τουλάχιστον 5 έως 6 βουλώματα. Αφορά την δεξαμενή Δ1
• Οδός 81 οικοδομικά τετράγωνα 79 , 80 , 81 δύο βουλώματα. Αφορά την δεξαμενή Δ1
• Οδός 4 οικοδομικό τετράγωνο 175.Αφορά δεξαμενή Δ2
• Περιοχή Λυκορέματος οδός 21 οικοδομικό τετράγωνο 151.Αφορά δεξαμενή Δ2
• Οδός 31 οικοδομικό τετράγωνο 130.Αφορά δεξαμενή Δ4
• Οδός 39/65 οικοδομικό τετράγωνο 138 υπάρχει βουλωμένος κόμβος ( φρεάτιο ). Αφορά την δεξαμενή Δ3
• Οδός 42/44 οικοδομικό τετράγωνο 107 υπάρχει βουλωμένος κόμβος. Αφορά την δεξαμενή Δ1
• Οδός 26 οικοδομικό τετράγωνο 144 εντοπίστηκε κλοπή σε εξαρτήματα του μειωτή. Αφορά την δεξαμενή Δ4
• Οδός 37 οικοδομικό τετράγωνο 110 ( σκαλιά ) λείπει κομμάτι του αγωγού. Αφορά δεξαμενή Δ1

Ενώ εκείνα για τα οποία δεν γνωρίζουμε το ακριβές σημείο είναι:
• Περιοχή Μεσιτικά οδός 2 οικοδομικό τετράγωνο 157. Αφορά την δεξαμενή Δ2
• Περιοχή Μεσιτικά οδός 5 οικοδομικό τετράγωνο 158. Αφορά την δεξαμενή Δ2
• Οδός 57 οικοδομικό τετράγωνο 32. Αφορά την δεξαμενή Δ4
• Οδός 70 οικοδομικά τετράγωνο 26 - 27 – 21. Αφορά την δεξαμενή Δ3
• Οδός 72 οικοδομικό τετράγωνο 4 . Αφορά την δεξαμενή Δ4
• Οδός 39/65 οικοδομικό τετράγωνο 56,υπάρχουν πολλά βουλώματα. Αφορά την δεξαμενή Δ1
• Οδός 26/37 οικοδομικά τετράγωνα 110 – 111 – 112, υπάρχουν τουλάχιστον τρία βουλώματα. Αφορά την δεξαμενή Δ1
• Επί της οδού 89 είδαμε κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, όλα τα σπίτια υδροδοτούνται με μπαι πας από την οδό 90. Έπειτα βρήκαμε απομονωμένο το τμήμα του αγωγού επί την οδό 89, μετά από συζητήσεις ανακαλύψαμε πως ίσως να υπάρχει μεγάλη διαρροή η οποία δεν μπορούσε να εντοπιστεί.

Προκειμένου να εντοπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία προαναφέραμε όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να εργαζόμαστε πολλές ώρες κάποιες από τις οποίες ίσως να είναι βραδινές. Προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και τα στοιχεία των αυτοκινήτων μας.
Είναι απολύτως αναγκαίο να τοποθετηθεί τουλάχιστον από μια εφεδρική αντλία, σε κάθε μηχανοστάσιο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε περίπτωση προβλήματος με την κυρία αντλία να τίθεται σε λειτουργία η εφεδρική για να μην υπάρχουν διακοπές ύδρευσης του οικισμού.
Επιπροσθέτως δε τις περιόδους αυξημένης κατανάλωσης ,ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ,θα τίθεται σε λειτουργία ταυτόχρονα με την κύρια αντλία και η εφεδρική ώστε να καλύπτεται πλήρως η αυξημένη ζήτηση ύδατος και μην παραπονούνται οι οικιστές.
Προς επίλυση των προβλημάτων της ύδρευσης κατά την θερινη περίοδο και αποφυγή παραπόνων απο τους οικιστές ,επειδή δε σαν εταιρεία και σαν άτομα με πολύχρονο εμπειρία των προβλημάτων ύδρευσης έχουμε σαν κύριο στόχο να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων ύδρεύσης του οικισμού.
Aναλάβαμε το κόστος της επισκευής των 2 εφεδρικών αντλιών ώστε αμέσως μετά την παραλαβή από το συνεργείο, η οποία προβλέπεται σύντομος, να θέσουμε σε λειτουργία τις αντλίες για την ομαλή υδροδότηση.
Παρακαλείται ο ΟΣΜΑΕΣ να μας βοηθήσει στην προσπάθεια μας για την ομαλή λειτουργία και υδροδότηση του οικισμού καταβάλλοντας το ποσό των εξόδων μας για την επισκευή των εφεδρικών αντλιών όταν οι οικονομικές δυνατότητες το επιτρέψουν
Μετά από τα ξεβουλώματα, λόγο του ότι οι αγωγοί παίρνουν πίεση, πολύ πιθανό να δούμε και παλιά σπασίματα ( όπως είδη έχει συμβεί )και να χρειαστεί να τα επισκευάσουμε.
Οι οικιστές θα πρέπει να προσέχουν να είναι ανοιχτοί οι διακόπτες και να ελέγχουν αν το νερό έχει έρθει πριν μας τηλεφωνήσουν, γιατί το να μεταβαίνουμε σε κατοικίες,όπου δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα ,δημιουργούνται περιττά έξοδα,τα οποία δεν καλύπτονται από την σύμβασή μας με τον ΟΣΜΑΕΣ και θα υποχρεωθούμε να τα ζητήσουμε από τον οικιστή.
Εάν το νερό έρθει θα πρέπει να μας ειδοποιήσουν, διότι από την στιγμή που δεν λάβουμε θετική απάντηση το θεωρούμε ως βλάβη κάτι το οποίο μας στερεί την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το χρόνο που μας έχει δοθεί. Είναι εύλογη η εξής ερώτηση που γίνεται από τους οικιστές : << Μα εχθές είχα νερό, σήμερα γιατί όχι; >> η αιτία είναι, από τον αγωγό αποκολλώνται τμήματα αλάτων και πάνε προσθετικά στην είδη υπάρχουσα βλάβη μειώνοντας περεταίρω την διατομή του αγωγού.
Ζητούμε και από τους 2 συλλόγους να μας συμπαρασταθούν και να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας για την πλήρη υδροδότηση του οικισμού.Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος έμπειρος ο οποίος μπορεί να μας επιδείξει το ακριβές σημείο των βουλωμάτων είναι ευπρόσδεκτος καθώς μας βοηθήσει να επιλύσουμε τα προβλήματα υδροδότησης γρηγορότερα και φυσικά με λιγότερο κόστος.