Monday, October 2, 2017

ΑΝΟΙΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΦΡΑΓΚΟΥ

Καλησπέρα σας
Λάβαμε την επίστολή του κ. Κωνσταντίνου Φράγκου και σας την κοινοποιούμε
Το ΔΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κώστας Φράγκος
Οικιστής ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας
Τηλ: 6932980461
email: kostasfraggos@gmail.com
ΠΡΟΣ:
Συνταγματάρχη
Κύριο Γ. Μπαρμπόπουλο
Πρόεδρο ΟΣΜΑΕΣ

Αθήνα 1 Οκτωβρίου 2017
Αγαπητέ Κύριε Συνταγματάρχα,
Τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στον πολύπαθο ΟΣΜΑΕΣ με υποχρεώνουν να σας απευθύνω την παρακάτω επιστολή.
• Προέκυψε μια ακόμη κρίση που προκάλεσε διακοπή της υδροδοσίας και η οποία, όπως ανακοινώθηκε, οφείλεται στην καθυστέρηση της προώθησης των αναγκαίων διαδικασιών παράτασης θητείας του Δ.Σ. Μας διαβεβαιώσατε ότι θα επανέλθουν τα πράγματα μετά την δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού στην ΕτΚ και την, εν συνεχεία, ανανέωση της σύμβασης με τον εργολάβο κ. Κ. Πασπάλα ο οποίος, όπως έχω διαπιστώσει προσωπικά, εργάζεται αποδοτικότατα. Με αφορμή το γεγονός αυτό βομβαρδιστήκαμε με σειρά αντιφατικών ανακοινώσεων από τους δύο, παραδοσιακούς, συλλόγους στους οποίους, κατά καιρούς, προστίθεται και τρίτος για να μας μπερδεύει περισσότερο.
Ο περιβαλλοντολογικός, υπό την κ. Νανά Τσούμα – Κακαβούλη, η οποία αγωνίζεται σθεναρά, συνεχώς και με πίστη στην καλή έκβαση (που κι αυτό έχει μεγάλη σημασία) δίνει την αισιόδοξη άποψη. Ο έτερος Σύλλογος πάσχων, πάντοτε, από αρνητισμό, δυσανεξία και δυσκοιλιότητα «καταστροφολογεί» από την αρχή παρουσιάζει στην σκούρα πλευρά. Μέχρι τώρα έχει δικαιωθεί ο πρώτος. Σημειώνω ότι δεν θ’ ανοίξω διάλογο με κανένα από τους δύο. Μη βιασθούν να μου απαντήσουν γιατί δεν θα ανταποκριθώ. Η κριτική τους βέβαια, καλοδεχούμενη, όπως κάθε άλλου συγκατοίκου.
Εδώ προκύπτει ένα απλούστατο ερώτημα: Γιατί οι διαδικασίες ανανέωσης θητείας ΔΣ δεν άρχισαν νωρίτερα ώστε ν’ αποφευχθεί το κενό; Πάμε παρακάτω:
Όσοι ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας, δηλ. πληρώσαμε τα διαπιστωθέντα παλαιά χρέη μας, προσδοκούσαμε ότι σύντομα θα βλέπαμε αναρτημένα στο διαδίκτυο τα ονόματα των ασυνεπών, των μπαταχτσήδων, της μαγκιάς του «δεν πληρώνω» των «μη κορόιδων». Ήταν μια λογική, ηθική και έντιμη αντίληψη. Αυτή την κατηγορία των κακών πολιτών το ΥΠΟΙΚ ονομάζει στρατηγικούς κακοπληρωτές. Το πράττουν μεθοδικά.
Κάποιος επικαλέσθηκε τον αμφιβόλου ηθικής και υψηλής υποκρισίας νόμο, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που έχει, μέχρι τώρα, καλύψει πολλούς παραβάτες. Ανακοινώσατε τότε, ότι θα αναρτήσετε τα ονόματα των συνεπών. Ωραία, είπαμε! Πάλι, κάποιος της Εξουσίας, γνωμάτευσε ότι πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση των αναφερθησομένων.
Είναι τρομερό! Ζητήσατε δηλώσεις των συνεπών ότι δεν έχουν αντίρρηση για την δημοσίευση. Άλλο ροκάνισμα του χρόνου ενώ τα λαμόγια πανηγυρίζουν, χλευάζουν και κρυφογελούν. Όλα είναι μαζί τους!
Σας παρακαλώ θερμά να τελειώσετε μ΄’ αυτό το θέμα. Δεν είναι μέγα ηθικό θέμα και αρχών συνάμα να συγκαλύπτονται οι οφειλέτες σε σχέση με την παρανυχίδα της δημοσίευσης, θετικής πράξεως, χωρίς συγκατάθεση; Προχωρήστε σας παρακαλώ, και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα βρεθεί κανένας να σας παραπονεθεί ή διαμαρτυρηθεί. Βέβαια, για να είμαστε ρεαλιστές μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στους 500 οφειλέτες και ελάχιστοι που αδυνατούν να πληρώσουν μετά την καταλήστευση του εισοδήματος τους από τους άθλιους πολιτικάντηδες που διαβιούν ως πασάδες. Νομίζω ότι αυτοί πρέπει να έλθουν σε επαφή με την ΟΣΜΑΕΣ για να βρουν τρόπο εξόφλησης, σιγά σιγά.
Επειδή, ήδη, μακρηγόρησα έρχομαι στο τελευταίο και σπουδαιότερο θέμα: Από τον Ιούνιο μας είχατε δώσει την υπόσχεση ότι ευθύς επανέλθει, έστω στοιχειωδώς, η λειτουργία του κυκλώματος θα σπεύδατε να διακόψετε την υδροδότηση στους ασυνεπείς. Ήρθε Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος και βλέπαμε τους μπαταξήδες να απολαμβάνουν παροχής αφθόνου ύδατος, εντελώς δωρεάν, χλευάζοντας τους συνεπείς «κορόιδα, πληρώνετε εσείς κι εμείς απολαμβάνουμε» υποτονθόριζαν χλευαστικά.
Μια φαλαινοειδής κυρία μου επιτέθηκε λεκτικά παραμονή 15 Αυγούστου στο Super Market «Έτσι θέλουμε και δεν πληρώνουμε και εσείς να το βουλώσετε» μου είπε! Το βούλωσα, φυσικά. Αν το κάνετε σήμερα τότε είναι αργά, πολύ αργά, too late όπως λένε στην πατρίδα μου εύανδρο Αρκαδία.

Αν το είχατε πράξει τον Ιούνιο είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους 500 θα προσέτρεχαν να τακτοποιηθούν οπότε σήμερα δεν θα βρισκόσαστε στη δυσχερή θέση να παρακαλείτε εμάς τους συνεπείς να ξαναδώσουμε προκαταβολή για να πληρώνεται η ΔΕΗ ώστε να μην διακόψει το ρεύμα οριστικά, οπότε ούτε Καμένος, ούτε Βίτσας ούτε Παυλόπουλος δεν μας σώζει. Το ΥΠΟΙΚ έλαβε ένα ανάλογο μέτρο σε μια ειδική περίπτωση. Επέβαλλε φραγή στην ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων σε «στρατηγικούς» κακοπληρωτές.
Υποβάλλατε αγωγή σε μερικούς απ΄ αυτούς και σε πόσους;
Τέλος, απευθυνόμενος δι’ υμών στους συγκατοίκους μου θέλω να καταστήσω σαφές ότι αν μέχρι 27-07-18 τα θέματα ΟΛΑ δεν έχουν ρυθμιστεί εντελώς, ο οικισμός θα υπαχθεί πάλι στο ΥΠΟΙΚ με αβέβαια τύχη και σκοτεινό μέλλον. Η δε γελοία θεωρία που αναπτύσσεται από μερικούς ότι «εγώ δεν θέλω νερό, θα το προμηθεύομαι μόνος μου» δεν λύει το πρόβλημα διότι ο οικισμός δεν είναι μόνο το νερό. Είναι η οδοποιία, οι καταπατήσεις, η παράνομη ξύλευση κλπ. Χρειάζεται οπωσδήποτε να υπαχθεί στο Δήμο.

Κύριε Συνταγματάρχα,
χωρίς να παραβλέπω τις προσπάθειές σας αλλά και των συνεργατών σας για την προώθηση της υπόθεσης δεν θα κρύψω ότι, γενικά κυριαρχεί η εντύπωση ότι επικρατεί η εικόνα που περιγράφεται σ’ ένα ποδοσφαιρικό αγών α όταν μια ομάδα θέλει να ροκανίσει τον χρόνο «πετάτε την μπάλα έξω…» .
Η 28η Ιουλίου 2018 απέχει μια πνοή. Θα προλάβουμε; Θα φθάσουμε, επιτυχώς, στο τέρμα η θ’ αφήσουμε να επικρατήσει η οπισθοδρόμηση, ο μηδενισμός και η διάλυση του ΟΣΜΑΕΣ που μερικοί συνειδητά ή ασυνείδητα επιδιώκουν. Θα γίνουμε τμήμα ενός Δήμου ή θα επιστρέψουμε στη χαβούζα των οικισμών του ΥΠΟΙΚ που τη διαχειρίζεται μια υπάλληλος;
Χρειάζεται άμεση εφαρμογή μέτρων, ακόμη και σκληρών
Με εκτίμηση,
Έρρωσθε