Friday, August 10, 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ. Σ

Σας ενημερώνουμε σχετικά για το ψήφισμα το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας το περασμένο Σάββατο 4-8-2018 και αφορά τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου μας
φιλικά
Νανά Τσούμα Κακαβούλη πρόεδρος

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ. Σ
Μετά την ενημέρωση και την αναλυτική συζήτηση από το απερχόμενο Δ.Σ η Γ.Σ εγκρίνει τα πεπραγμένα του έτους 2017-2018 και ψηφίζει ομόφωνα τις παρακάτω μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου τις οποίες θεωρεί απολύτως αναγκαίες για την ύπαρξη και ομαλή πορεία των οικισμών ΟΣΜΑΕΣ - ΘΕΟΛΟΓΟΥ
1) Ανάληψη όλων των πρωτοβουλιών που απαιτούνται προς κάθε κατεύθυνση ώστε να υποχρεωθεί ο Δήμος Λοκρών να αναλάβει την υδροδότηση του ΟΣΜΑΕΣ.
2) Ενέργειες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, διεύθυνση υγιεινής κ.λ.π) ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που παρουσιάζουν οι οικισμοί μας με τα σκουπίδια, η οποία, εκτός όλων των άλλων, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία των οικιστών και των κατοίκων του Θεολόγου, αλλά και τον μέγιστο κίνδυνο της πυρκαγιάς.
3) Παρακολούθηση για την παρουσία ρυπογόνων εστιών στις ακτές μας και σχετικές παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους παράγοντες.
4) Άμεσες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς για την διάνοιξη κάθετων προσβάσεων διαφυγής προς την θάλασσα, στην ευρύτερη περιοχή σε περίπτωση πυρκαϊάς, με διάνοιξη των περιφράξεων όπου αυτό απαιτείται ιδιαίτερα στην περιοχή της Ροδίτσας όπου δεν υπάρχει καμία έξοδος λόγω των εκτεταμένων περιφράξεων.
5) Συνεχή ενημέρωση από τον εργολάβο του ΟΣΜΑΕΣ για την καλή λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών και συχνή επικοινωνία με την πυροσβεστική για την κατάστασή τους.
6) Συνέχιση των ενεργειών προς όλους τους αρμόδιους ώστε να σταματήσει το αίσχος της απόθεσης των βοθρολυμάτων δίπλα από τα σπίτια μας στο δάσος του θεολόγου.
7) Παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς για την ρύθμιση του κυκλοφοριακού κατά τους θερινούς μήνες στην παραλιακή του Θεολόγου , την δημιουργία Δημοτικού Πάρκινκ όπως και τον έλεγχο της ηχορύπανσης.
8) Άμεση απαίτηση προς τον Δήμο για παρεμβάσεις (δενδροφύτευση, φωτισμός ,πλακόστρωτο, βάψιμο κ.λπ ) στην παραλιακή ζώνη ώστε να βελτιωθεί η άθλια εικόνα που παρουσιάζει, όπως και κατασκευή παιδικής χαράς σε χώρο πλησίον της παραλίας.
9) Παρακολούθηση των διοικητικών εξελίξεων που αφορούν το μέλλον του συνεταιρισμού μας σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΟΣΜΑΕΣ, παρέμβαση του Συλλόγου όπου αυτό είναι δυνατό, όπως και συνεχή ενημέρωση προς τα μέλη για τις όποιες ενέργειες απαιτούνται.