Sunday, March 3, 2019

Αλλο ένα καλό νέο

Καλημέρα σας
Αλλο ένα καλό νέο αυτήν τη φορά από τον ΟΣΜΑΕΣ και τον εργολάβο κ. Κ. Πασπάλα.
Σας κοινοποιούμε την επιστολή του που λάβαμε.
Φιλικά το ΔΣ

"Την Τρίτη 26/02/19 ολοκληρωθήκαν από την εταιρεία Interexperts σε συνεργασία με την Κ.Γ.Πασπάλας μια σειρά από αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό επεξεργασίας νερού του ΟΣΜΑΕΣ. Αναλυτικότερα:
1. Αναβαθμίστηκε το σύστημα χλωρίωσης της δεξαμενής κορυφής. Το νέο σύστημα χλωρίωσης είναι πλέον ογκομετρικό, τροφοδοτεί δηλαδή τον αγωγό με την απαιτούμενη ποσότητα χλωρίου βάση του όγκου του νερού που περνάει. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται υψηλή ακρίβεια στα επίπεδα χλωρίωσης κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την ορθή απολύμανση όσο και για τη λειτουργία το ταχυ-διαλυστηρίου ΟΣΜΑΕΣ.
2. Αναβαθμίστηκε το σύστημα χλωρίωσης ασφαλείας της δεξαμενής Πέρατος με νέα όργανα υψηλής ακρίβειας. Το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα χλωρίου της δεξαμενής μετά το ταχυδιηλυστήριο και συμπληρώνει με τις απαραίτητες ποσότητες χλωρίου εάν αυτές είναι κάτω από τα επιθυμητά όρια. Έτσι προστέθηκε μια επιπλέον δικλίδα ασφαλείας και ελέγχου του προς κατανάλωση νερού.
3. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πιλοτική εγκατάσταση του ηλεκτρονικού επεξεργαστή Aquasoft II στην δεξαμενή Δ4. Το Aqua Soft II αποτελεί μια καινοτόμο λύση στην επεξεργασία του νερού προσφέροντας οριστική λύση στα προβλήματα αλάτων, διάβρωσης και σκουριάς σε όλα τα δίκτυα.
Μέσω της κεραίας εκπομπής του, το Aqua Soft II, ασκεί στον αγωγό που εφαρμόζεται, ένα υψηλής συχνότητας εναλλασσόμενο επαγωγικό ηλεκτρικό πεδίο. Το παραγόμενο πεδίο είναι ικανό να προσφέρει την απαραίτητη μοριακή κινητικότητα στα φορτισμένα μεταλλικά ιόντα (όπως το ασβέστιο και τα όξινα ανθρακικά) για να συγκρουστούν και να συσσωματωθούν σε αδιάλυτους κρυστάλλους. Η διαδικασία αυτή αποκαλείται «ελεγχόμενη καθίζηση». Οι σχηματιζόμενοι κρύσταλλοι, έχουν ουδέτερο ηλεκτρικό φορτίο και ως αποτέλεσμα χάνουν την ικανότητα τους να επικάθονται σε επιφάνειες και να δημιουργούν άλατα.
Το Aqua Soft II είναι μια δοκιμασμένη λύση, με εκατοντάδες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα τόσο σε εγκαταστάσεις Δημων-κοινοτήτων και μεγάλων κτιριακών συγκροτημάτων όσο και σε βιομηχανικές εφαρμογές. Η εφαρμογή του στο δίκτυο της δεξαμενής Δ4 αναμένεται να λύσει σημαντικά το πρόβλημα των επικαθήσεων και των βουλωμάτων λόγο αλάτων αλλά και να απομακρύνει σταδιακά τις υφιστάμενες επικαθήσεις από τα δίκτυα. Οι οικίες που τροφοδοτούνται από την δεξαμενή Δ4 αναμένεται να δουν πολύ σύντομα σημαντική μείωση των αλάτων τόσο στις συσκευές όσο και στις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το νερό.
Ελπίζουμε πως τα νέα αυτά συστήματα θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού των οικιστών. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΟΣΜΑΕΣ κύριο Γ.Μπαρμπόπουλο ο οποίος εξ αρχής έδειξε μεγάλη θέληση για την αποκατάσταση της υδροδότησης της περιοχής και ευαισθησία για την βελτίωση ποιότητας του νερού."