Thursday, May 16, 2019

Aναφορικά με την άμεση αναγκαιότητα τοποθέτησης κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο Θεολόγο

Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε το έγγραφό μας προς την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφορικά με την άμεση αναγκαιότητα τοποθέτησης κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο Θεολόγο το οποίο να λειτουργεί ως Σταθμός Πυροσβεστικής επί 24ωρο
Με εκτίμηση
Το ΔΣ


ΠΡΟΣ: κύριο Παλιό Διοικητή Περιφερειακής
Πυροσβεστικής Στ. Ελλάδας
ΚΟΙΝ:1. κύριο Ράπτη Διοικητή
Πυροσβεστικής Λαμίας
2. κύριο Μπεκιάρη Διοικητή Π Πυροσβεστικής Αταλάντης
Θέμα: Κίνδυνος πυρκαγιών στους οικισμούς Αγ. Ιωάννη Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ
Σχετικά: α)ΑΠ 3256/64709/10-4-2014 Απόφαση της Γενικής Γραμματέα Απ. Διοίκησης Θες. Στ. Ελλάδας με την οποία κρίνεται νόμιμη η με αρ.πρωτ. 3/71/2014 απόφαση του Δημ.Συμβουλίου Λοκρών για δωρεάν
παραχώρηση της χρήσης για 10 χρόνια τμήματος δημοτικού οικοπέδου έκτασης 2,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στον κόμβο του Θεολόγου (μεσιτικά) για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης και με
σκοπό την εγκατάσταση Πυροσβεστικού Σταθμού
β) Ψηφιακή φωτογραφία του παραχωρημένου χώρου μετά του οικίσκου
Κύριε Διοικητά
Οπως θα γνωρίζετε οι οικισμοί του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας , στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι πευκόφυτοι στις κατοικημένες και μη περιοχές τους αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Γίνεται αντιληπτό πως εν όψει της θερινής περιόδου και των κινδύνων από τις πυρκαγιές κινδυνεύουν και οι δυο περιοχές να υποστούν τεράστια καταστροφή , να θρηνήσουμε ένα νέο Μάτι.
Δεν υπάρχουν χώροι συγκέντρωσης των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς ούτε δρόμοι διαφυγής προς τη θάλασσα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι από τη διασταύρωση του παραλιακού δρόμου του Θεολόγου και του δρόμου προς ταβέρνες Σαράντη, Αργύρη και Silver Bay μέχρι το Βίβο (γύρω στα 2 χλμ) δεν υπάρχει ούτε μία (1) διέξοδος προς τη θάλασσα καθώς η μοναδική αποκλείστηκε προ ετών από τα Μεταλλεία Αταλάντης ΑΕ !
Αλλά το σοβαρότερο είναι πως το πυροσβεστικό αυτοκίνητο με το πλήρωμά του είναι σταθμευμένο στο Θεολόγο από τις 7πμ μέχρι τις 10μμ γεγονός που σημαίνει ότι οι οικισμοί μας με την ευρύτερη περιοχή μένουν ακάλυπτοι και στο έλεος ενδεχόμενης πυρκαγιάς η οποία θα ξεσπάσει νύχτα!
Κύριε Διοικητά
Όπως επίσης γνωρίζετε έχει παραχωρηθεί έκταση 2,5 στρεμμάτων από το Δήμο Λοκρών προς την Πυροσβεστική από το 2014 που βρίσκεται στον κόμβο του Θεολόγου (στα μεσιτικά) για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης και με σκοπό την εγκατάσταση Πυροσβεστικού σταθμού. Μάλιστα υπάρχει μέσα έτοιμος οικίσκος.(σχετ. α και β)
Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να τοποθετηθεί ΑΜΕΣΑ στο σημείο αυτό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής το οποίο να λειτουργεί ως Πυροσβεστικός Σταθμός και να βρίσκεται εκεί επί 24ωρο.
Με εκτίμηση
Η πρόεδρος
Νανά Τσούμα Κακαβούλη
Ο γ. γραμματέας
Δημήτρης Μαούνης