Friday, May 31, 2019

Αναφορικά με τον κίνδυνο πυρκαγιών στους οικισμούς Αγ. Ιωάννη Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ

Καλησπέρα σας
σας κοινοποιούμε το έγγραφο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στ. Ελλάδας και την απάντηση του Συλλόγου μας αναφορικά με τον κίνδυνο πυρκαγιών στους οικισμούς Αγ. Ιωάννη Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ
Φιλικά το ΔΣ

 
ΠΡΟΣ: κύριο Παλιό Διοικητή Περιφερειακής
Πυροσβεστικής Στ. Ελλάδας
ΚΟΙΝ:1. κύριο Ράπτη Διοικητή Πυροσβεστικής Λαμίας
2. κύριο Μπεκιάρη Διοικητή >> Αταλάντης

Θέμα: Κίνδυνος πυρκαγιών στους οικισμούς Αγ. Ιωάννη Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ
Σχετ. ΑΠ 2556 Φ702.15 έγγραφο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης
Στερεάς Ελλάδας

Κύριε Διοικητά
Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου σας επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε ότι η περιοχή των οικισμών Θεολόγου –ΟΣΜΑΕΣ χαρακτηρίζεται ως η πλέον πευκόφυτη στης παραλιακής Φθιώτιδας από τα Καμένα Βούρλα και νότια, ειδικά δε η περιοχή του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ και συγκεκριμένα το 80% του οικισμού που «βλέπει» στον Ευβοικό Κόλπο και που περίπου τα 1000 σπίτια είναι χτισμένα μέσα σε πεύκα, χαρακτηρίζεται ως «πυριτιδαποθήκη».
Αυτό σημαίνει ότι, ασχέτως των καιρικών συνθηκών σύμφωνα με τις οποίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατατάσσει μια περιοχή σε στάδια επικινδυνότητας, πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και από οποιαδήποτε αιτία.
Εκτίμησή μας είναι πως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν έλαβε υπόψη του αυτόν τον παράγοντα γεγονός που σημαίνει ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση του ώστε να προβλέπεται 24ωρη περιπολία στους οικισμούς μας μόνο για τους θερινούς μήνες
Ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι σε περίπτωση που , ο μοι γένοιτο, προκληθεί πυρκαγιά τις βραδινές ώρες στον οικισμό μας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, την ευθύνη θα την έχει αποκλειστικά η Υπηρεσία σας.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος Νανά Τσούμα Κακαβούλη 

Ο γ γραμματέας Δημήτρης Μαούνης