Thursday, July 4, 2019

Χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων(ΧΑΔΑ) στους οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας.

Καλημέρα σας
Σας κοινοποιούμε την επιστολή μας προς τον κύριο Δήμαρχο Λοκρών αναφορικά με την απαράδεκτη κατάσταση που εξακολουθεί να υφίσταται στους χώρους απόθεσης απορριμμάτων στους χώρους είσοδος-έξοδος Θεολόγου και Αποκόμμα στους οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ
Με εκτίμηση το ΔΣ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν. Λιόλιο  
ΚΟΙΝ: 1. Περιφέρεια Στ. Ελλάδας Δ/νση
                Περιβάλλοντος και  Χωρικού
               Σχεδιασμού Υπόψη κυρίου Α. Τερζή
           2. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Περι/ντος
           3. Δνση Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Φθιώτιδας
                     (αποστολή με fax και mail)
Σχετ α) . Με αρ. πρωτ. 49185/749 /4-3-2019 Απόφαση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και 
           Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας για την επιβολή προστίμου
           5.000 Ευρώ στο Δήμο Λοκρών .
        β) Ψηφιακές φωτογραφίες των χώρων( Αποκόμμας και εξόδου Θεολόγου)

    Κύριε Δήμαρχε
    Παρά το γεγονός ότι, μετά από την καταγγελία του Συλλόγου μας, η Δ/νση Περιβάλλοντος και  Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας(σχ. α) σας επέβαλλε διοικητικές κυρώσεις ύψους 5000 Ευρώ «για την απόθεση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στη θέση Αποκόμμα της οδού 26 ΟΣΜΑΕΣ ήτοι σε μη θεσμοθετημένο χώρο , χωρίς την απαιτούμενη υποδομή», η κατάσταση στο χώρο αυτό αλλά και σε αυτόν της εισόδου-εξόδου του  Θεολόγου παραμένει το ίδιο άθλια και τριτοκοσμική  με τα προηγούμενα 10 χρόνια  με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία των κατοίκων και να υποβαθμίζεται ραγδαία το Περιβάλλον και η Ποιότητα Ζωής των οικιστών του Θεολόγου και του ΟΣΜΑΕΣ!
    Σας αποστέλλουμε ψηφιακές φωτογραφίες των δύο χώρων (σχ.β) από το πρωί της Πέμπτης 27-6 μέχρι το βράδυ της Κυριακής 30-6  όπου θα διαπιστώσετε πως τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευτεί από την προηγούμενη Τετάρτη και συσσωρεύονται περίπου μια εβδομάδα(!) αποδεικνύοντας πως οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας  καθαριότητας  του Δήμου Λοκρών, παρά το πρόστιμο που επεβλήθη, δε συμμορφώνονται !
    Κατόπιν αυτών  σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την τακτική αποκομιδή προσθέτοντας ότι, καθώς η υπομονή μας εξαντλήθηκε, θα μας αναγκάσετε να απευθυνθούμε πάλι στη  Δ/νση Περιβάλλοντος και  Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας ζητώντας αυτήν τη φορά να επιβληθεί στο Δήμο Λοκρών το ανώτατο πρόστιμο.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος   Νανά Τσούμα Κακαβούλη                                                               
O γ.γραμματέας  Δημήτρης Μαούνης