Thursday, August 20, 2020

Σας κοινοποιούμε τα 2 από τα 5 Ψηφίσματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα στη Γενική μας Συνέλευση.

Καλημέρα σας
Σας κοινοποιούμε τα 2 από τα 5 Ψηφίσματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα στη Γενική μας Συνέλευση.
Φιλικά το ΔΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ 1.
Προς κ. Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών
Θέμα: Ψήφισμα Γ.Σ. της 13ης Αυγούστου 2020
Σχετικό: Το αριθμ. 19-21/12/2018 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, που περιλαμβάνει την αριθμ. 19/248/2018 απόφασή του.

Αναγνωρίζοντας τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλετε για την ανάληψη της διαχείρισης του Δικτύου ύδρευσης του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ , επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε.
Με δεδομένη όμως την αγωνία μας για την ταχύτερη δυνατή επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος αλλά και λόγω του γεγονότος πως σε διάφορες συζητήσεις με δημοτικούς συμβούλους διαπιστώσαμε πως η ενημέρωση κάποιων για το θέμα αυτό είναι είτε ελλιπής είτε εμπεριέχει παρερμηνείες, εκτιμούμε πως καλό θα ήταν να υπάρξει από σας μια ακόμη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων κατά τον πληρέστερο δυνατό τρόπο για το θέμα αυτό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του τέλους Αυγούστου 2020.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ίσως περαιτέρω αμφισβητήσεις και προσχηματικές καθυστερήσεις, δεδομένου ότι η θητεία του Δ. Σ του ΟΣΜΑΕΣ έχει χρονικό ορίζοντα την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Ψηφίστηκε ομόφωνα
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης
Χρήστος Σιγάλας
Η πρακτικογράφος
Νανά Τσούμα Κακαβούλη

ΨΗΦΙΣΜΑ 2.
Προς το Λιμεναρχείο Αταλάντης
Σας γνωστοποιούμε καταγγελίες ότι στο Λιμενικό Καταφύγιο Θεολόγου δένουν μεγάλα αλιευτικά ( Γρί –Γρί) και τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιείται εκφόρτωση και πρώτη πώληση αλιευμάτων.
Εκτιμούμε το βάσιμο των καταγγελιών διότι ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα υπήρχε άλλος λόγος ώστε να διανύουν τα αλιευτικά τόσα μίλια για ένα απλό ελλιμενισμό, αλλά και ούτε μας έχει γίνει γνωστό οποιαδήποτε ανάλογη εμπορική δραστηριότητα στους καθορισμένους προς τούτο λιμένες της περιοχής μας.
Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την επιβολή του Νόμου δεδομένου ότι το Αλιευτικό καταφύγιο του Θεολόγου ΔΕΝ ανήκει στην κατηγορία των <<καθορισμένων λιμένων>> και ως εκ τούτου απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα διότι δεν καθίσταται δυνατός ο προβλεπόμενος οικονομικός και υγειονομικός έλεγχος των εμπορευομένων αλιευμάτων.

Ψηφίστηκε Ομόφωνα
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης
Χρήστος Σιγάλας
Η πρακτικογράφος
Νανά Τσούμα Κακαβούλη